FACEBOOK

Döntetlennel kezdett a Vasas - Kikapott a Pro Recco

Döntetlennel kezdett a Vasas - Kikapott a Pro Recco
hozzászólás, 2008.10.10.

Kicsit elrontotta az ünnepi hangulatot a Vasas a Partizan Belgrád 60. születésnapja alkalmából szervezett nemzetközi torna nyitónapján: a piros-kékek vesztett helyzetből fordítva játszottak döntetlent Vujasinovicsékkal. Nagy meglepetésre kikapott a Pro Recco, méghozzá a feltörekvő montenegrói Budvától, amelyben Gór-Nagy Miklós is szerepelt, gólt is lőtt. Kásás hátfájás miatt kihagyta a meccset, játszott viszont az olasz bajnoknál Benedek, Märcz Tamás (egy gólt lőtt) és Madaras, aki négyszer volt eredményes.

Tudósításunkat a Volvo Autó Hungária Kft. támogatása tette lehetővé.



A Vasas számára valóságos rémálom volt a meccs eleje. A szerbek sorra értek el gólt, míg a Vasas-játékosok lövései rendre elhaltak a blokkon, de leginkább a kapus kezén. 4:0 után már-már a súlyos vereség réme fenyegetett, amikor megkezdtük végre a felzárkózást. 4:3-nál majdnem utolértük a hazaiakat, de egy góllal ezután is mindig a Partizan vezetett. A végén, 6:6-nál a Vasasnak esélye volt győztes gólt lőni, de ez nem sikerült.

A "rend kedvéért" persze mondjuk el, hogy a magyar bajnok nélkülözni volt kénytelen két olimpiai aranyérmes játékosát, a vállműtét után lábadozó Varga Dánielt és a friss karizom-sérülése miatt kezelésre járó centert, Kis Gábort. 

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

Partizan Belgrád-Vasas 6:6 (4:0, 0:3, 1:1, 1:2)
Belgrád, v.: Hausche (német), Tomics (horvát)
Partizan Belgrád: Soro – Mirkovics, Radjen 1, Baily 1, Aleksics, Pijetlovics 1, Prlainovics 1, Gocsics, Avramovics, Filipovics, Vasovics, Vujasinovics, Mitrovics. Edző: Vdovicsics
Vasas: Nagy V. – Takács, Kállay, Katonás 1, Hosnyánszky 3, Vörös 1, Kovács R., Tóth M. 1, Varga Dénes, Steinmetz B., Hőna Dávid. Edző: Földi László
Gólok – emberelőnyből: 6/2, ill. 4/2

TZS-képek a mérkőzésről

vlv-videók:

"Hajrá Vasas!"

Vörös Viktor gólja

Hosnyánszky első gólja

Katonás gólja

Tóth Márton gólja

Hosnyánszky második gólja

Hosnyánszky harmadik gólja

Nagy Viktor nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata




A Pro Recco-Budva mecsen úgy kezdett a torna nagy esélyese, ahogy azt mindenki várta. Simán szerzett kétgólos vezetést (Madaras két találatával), s az első szünet után is 3:1 állt az eredményjelző-táblán. Ekkor azonban hosszíbb rövidzárlat következett, s a Budva fordítani tudott, sőt, vezetése egyre magabiztosabb lett. A montenegóriak már 11:7-re is vezettek, amikor Benedekék megrázták magukat és csaknem kiegyenlítettek. Ez a bravúr azonban nem sikerült, s a vége háromgólos vereség lett.

Kásás Tamás hátfájás miatt kihagyta a mérkőzést (ezt Porziótól tudjuk, mert Tomit az uszodában sem láttuk), sokat játszott viszont a másik három magyar. Meg kell jegyezni, hogy a Recco kapuját nem Tempesti, hanem a cserekapus védte (Stefano meccs után a vlv-nek elmondta, hogy semmi baja, egyszerűen pihent. Talán nem kellett volna...) 

Pro Recco-Budva 10:13 (3:1, 2:1, 1:4, 4:4)
Belgrád, v.: Rakovec (szlovén), Csirics (szerb)
Pro Recco: Washburn – Presciuti, Madaras 4, Mangiante, Märcz 1, Felugo 1, Dicostanzo, Angelini 1, Benedek, Calcaterra, Udovicsics 2, Giorgetti, Bencivenga 1. Edző: G. Porzio
Budva: Todorovics – Trajkovics 2, Cirics 2, Danilovics 2, Gak 1, Ticsics, Barba, Uskokovics 2, Aoyagi 1, Gór-Nagy 1, Milanovics, Franicsevics 1, Lazovics. Edző: V. Duho
Kipontozódott: Gór-Nagy (27.p.), Udovicsics (27.p.), Ticsics (31.p.)
Gólok – büntetőből: 1/1 , ill. -
Gólok – emberelőnyből: 11/4, ill. 11/4

TZS-képek a mérkőzésről


vlv-videók:

Gór-Nagy Miklós kapufája

Madaras első gólja

Madaras második gólja

Madaras harmadik gólja

Madaras negyedik gólja


Benedek Tibor nyilatkozata



Madaras Norbert nyilatkozata



Märcz Tamás nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



A torna szombati programja:

11.00 - Olympiakosz-Pro Recco
12.30 - Partizan-Budva
19.00 - Budva-Vasas
20.30 - Partizan-Olympiakosz

2 régi hozzászólás

Zsoci hozzászólása
Zsoci15425
2008.10.11. 11:26

Ja, szép volt VASAS, majd a következő meccsen :-) Főleg úgy, hogy se a Varga Dani, se a Kis Gabi, így mindenképpen szép eredmény. De fura Madarast így rövid hajjal látni!

móka  hozzászólása
móka 15423
2008.10.11. 08:18

Szép volt Vasas!Újra bebizonyosodott,hogy mekkora tartása van ennek a csapatnak!Csak így tovább,az ilyen rangos tornák nagyon jó alapot adhatnak a folytatáshoz!ANGYALFÖLD!!