FACEBOOK

Magyarország-Montenegró és USA-Szerbia elődöntők - torokfájás a magyar játékosok több mint felénél

Magyarország-Montenegró és USA-Szerbia elődöntők - torokfájás a magyar játékosok több mint felénél
hozzászólás, 2008.08.20.

A világbajnok horvátok kiestek, Magyarország Montenegróval játszik a döntőbe jutásért. A másik ágon bevált a szerbek taktikája: egy negyednyi izgalom után simán léptek túl a spanyolokon. Reméljük, az USA megtréfálja őket az elődöntőben. Rossz hírünk is van Pekingből: megfázással, torokfájással küszködik a fél csapat, hárman edzeni se tudtak szerdán.

Sajnos egyészségügyi jelentéssel kell kezdenünk.

A magyar csapaton valamilyen megfázáshullám rohant végig. A 13 játékos közül mindössze öten úszták meg eddig, a többiek vagy túl vannak már rajta, vagy éppen most szenvednek a szobájukban. A tünetek: torokfájás, bágyadtság, rossz közérzet. Láz nincs, de hőemelkedés van. A szerdai edzéseket Szécsi Zoltán, Kis Gábor és Madaras Norbert kihagyta, szobájukban lábadoztak. Velük maradt Pavlik doktor is, aki természetesen a megengedett szerekkel látja el a gyengélkedőket. (Elsősorban gargalizálnak a fiúk, hiszen a legfőbb tünet a torokfájás.) A betegséget egyébként Kemény Dénes is megkapta. A szövetségi kapitány szerint a viszonylag gyors lefolyású (24-36 óra alatt elmúló) náthát a szálláson, a faluban kapták el, s a valószínű ok a légkondiciónálás.

Kemény Dénes meglehetősen morózus hangulatban számolt be a csapat körüli fejleményekről, kiemelve: bizony rendkívül szerencsétlen, hogy az edzéseken csonka csapattal készülhet a legfontosabb mérkőzésekre.

Az eddigi videózáson saját hibáit elemezték a fiúk, most, hogy fény derült a pénteki ellenfél kilkétére, jönnek a montenegróiak.

A szerdai két negyeddöntőben:

Montenegró-Horvátország 7:6 (3:1, 2:3, 1:0, 1:2)

Az Európa-bajnok kapott előbb lábra, vezetést szerzett, s a horvátok emberelőnyt, majd ötméterest is kihagytak. Már 3:0 volt a montrenegróiaknak, amikor a világbajnok megkezdte a felzárkózást. Támadásban azonban továbbra is erőtlenek voltak, kulcsemberek mondtak csődöt náluk és bár a vége izgalmas volt, Montenegró megérdemelten jutott az elődöntőbe. Mindenképpen figyelemre méltő volt a montenegróiak fegyvertárából a lefordulás: Gojkovics kétszer is fontos szituációban szerzett gólt megúszásból. Emellett említésre érdemes, hogy a bírók rengeteg kontrát ítéltek a meccsen. 

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Nagyon küzdelmes meccs volt, szerintem túl sokat hibáztak a horvátok. Montenegró egy-két fontos akciógóllal meg tudta őket lepni. Végül is, összességében Montenegró megérdemelten jutott tovább.

- Adtak neked valami újat ahhoz képest, amit Malagában láttál?

- Sok mindenben változtattak a malagai szereplésükhöz képest, de most is nüanszokon dőlnek el a dolgok. Ez egy ilyen olimpia. A csoportban 5-10 másodperccel a vége előtt két méterről védett a montenegrói kapus, ha nem teszi, hatban sincsenek, most pedig már elődöntőre készülhetnek. Ugye az amerikaiaknak lőttek egy gólt a németek 10 másodperccel a vége előtt, amit vitathatóan annullált a szlovén bíró. Ha ez nincs, az amerikaiak játszottak volna Montenegróval és a horvátok már elődöntősök... Tehát itt tényleg egy-egy nüanszon múlnak a dolgok. A mai meccsen is így volt, mert azért támadtak emberelőnyben a horvátok a legvégén, egygólos montenegrói vezetésnél. Reméljük, hogy nálunk majd nem nüanszok döntenek és magabiztosan tudunk játszani, de ez a jövő zenéje.



Spanyolország-Szerbia 5:9 (1:0, 1:5, 1:2, 2:2)

Az első negyed után reménykedtünk, ugyanis a két csapat fel-le úszott a két kapu között, a spanyolok teljesen egyenrangúak voltak, sőt, csak ők szereztek gólt, meg is nyerték a negyedet. A második játékrész első felében azonban a szerbek kiütötték ellenfelüket: négy gólt lőttek, míg egyet sem kaptak, s ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. A spanyolok képtelenek voltak emberelőnyből betalálni (pedig kapták sorban), egyszerűen nem lehetett észrevenni, hogy nem egyenlő létszámban vannak a csapatok a vízben - még kettős emberelőny is kimaradt... A szerbek távolról pontosan lőttek, a két kapus közötti különbség is meghatározó volt. Egy negyednyi játékidőt kellett koncentráltan, keményen játszaniuk és besétáltak az elődöntőbe.

Az elődöntők programja pénteken, magyar idő szerint:

12.20: Magyarország-Montenegró

13.40: USA-Szerbia

48 régi hozzászólás

Honey hozzászólása
Honey13541
2008.08.21. 23:14

Gyógyuljatok meg fiúk és mindent bele!!! Mi szurkolunk nektek!Nagyon! "Just" 2 team, to beat but the aim is the gold."Just do it":)!

t hozzászólása
t13531
2008.08.21. 19:53

Jajj ez nagyon izgalmas meccs lesz Drágáim! Ti most alszotok és gyógyultan frissen kell ébrednetek. /Ezt már elintéztem az égiekkel, bízzatok bennem.-:)/ Még mindig állítom, hogy bármi történjék imádlak Benneteket, viszont itt és most nyerni kell, még akkor is, ha a bírókkal is meg kell küzdeni. Apropó! Kik fújnak? MINDENT BELE !!!! HAJRÁ,HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

Kiki hozzászólása
Kiki13523
2008.08.21. 17:54

Egyébként a szerbek jól elintézték a Spanyolokat,esélyük sem volt a Hispánoknak...Az előnyöket képtelenek voltak kihasználni,a brutálisan és extázisban játszó Dél-szlávok ellen...Úgy látszik,hogy tökéletesen időzítette a formályát legfőbb riválisunk ! Sapics pl. nem is lőtt gólt !!!Míg a legújabb center tehetségük Duskó Pjetlovics 4-t is hintett.....Ja és nem Sefik,hanem Soró védett,nem is akárhogyan..........Egyébként mit szóltok a "bajszos" Horvátokhoz ? Ez vmi megtévesztés vagy a taktika része akart lenni?,mindenesetre vicces volt....

Kiki hozzászólása
Kiki13522
2008.08.21. 17:51

Sokan nem veszik elég komolyan a Montenegróiakat. Már az EB előtt is írtam több fórumon is,hogy az Olimpia egyik fő esélyesei...De a legtöbben csak legyintettek,hogy újoncok,fiatalok,rutintalanok...Ne feledjük:N.Janovics,Zlokovics,Jokics,Gojkovics,Uszkokovics, Radics a Szerb-Montenegrói válogatottal nsert EB-ket, VB-t VL-T és VK-t.Nem mellékesen többen is tagjai voltak az utánpótlásszinten taroló Szerb-Montenegrói csapatnak (Zlokovics,Jokics,Gojkovics,M.janovics,N.Janovics,Paszkovics ,Ivovics.....)Ettől függetlenül bízom a fiúkban,ha úgy játszanak ahogy tudnak,meg a bíráskodás is korrekt lesz ,nem lehet gond.Nehéz lesz, de mindent bele !!!

diana hozzászólása
diana13518
2008.08.21. 17:14

Holnap a jó játékon kívül,korrekt játékvezetést szeretnék látni... Önbizalom,hit és technika!És önbizalom!!! HAJRÁ MAGYAROK!

Sándor hozzászólása
Sándor13517
2008.08.21. 16:48

más csapat is panszkodik egészségügyi gondok okán, de hamar lehet gyógyulni........gyerünk fiúk!! ti meg a kajak kenusok még tehettek azért hogy halkabban fütyüljék ki a küldöttséget Ferihegyen

régi egri hozzászólása
2008.08.21. 16:30

Bocs Szerk, örülök, hogy senki nem reagált és nem kíváncsi rá, felháborító a tálalás de főleg az időpontja. nem nagy dicsőség, de büszke vagyok rá: soha nem vettem ilyen szennylapot és soha nem is fogok!! S.z.e.m.é.t. bulvár világ, a sok szabadidős lébecolónak ezek a hírek, szomorú. Szeretünk Szecska!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!

adrienn1203 hozzászólása
2008.08.21. 15:04

Jobbulást és jó egészséget az egész csapatnak!!! Szükségük lesz rá a montenegróiak ellen.Ott a helyünk a döntőben!:D Szécsivel kapcsolatban:ez az Ő magánügye,nem tartozik ránk.A teljesítményén (hál'Istennek!) nem látszik,és remélem,h ez így is marad!Azért a legjobbakat kívánom Neki minden szempontból! HAJRÁ FIÚK!!!

petcso hozzászólása
petcso13513
2008.08.21. 14:11

http://www.eurovisionsports.tv/olympics ezt a linket hasznalva szinte minden esemenyt lehet (12 kulonbozo online TV) kovetni :) viszont csak Internet Explorerrel mukodik Jo Szurkolast!!!

doublev hozzászólása
doublev13512
2008.08.21. 14:01

Sztori nélkül is jobbulást a fiúknak, és remélem, hogy rendbe jön mindenki holnapra! Mi szurkolunk Nektek! HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ FIÚK!!!!!!!!!!!!!!

szerk hozzászólása
szerk13511
2008.08.21. 13:43

Nem kérjük a sztorit, bocs

doublev hozzászólása
doublev13510
2008.08.21. 13:38

Remélem meggyógyulnak a fiúk és odateszik magukat teljesen a montenegtró elleni mecsen! Én és szerintem mindenki, aki szereti a vízilabdát szurkol nekik! HAJRÁ FIÚK!!! Itt a link a "Szécsi sztoriról". Remélem ő nem olvassa ezt az újságot. Tudom, hogy el kelle adni a lapot, de nem lehetett volna ezt máskorra időzíteni, és találni valaki mást, akivel a héten el lehetne adni a magazint?! Mi törődjünk a szurkolással, és ne az ilyenekkel! http://magazin.story.hu/cikk.php?act=kifejt&cid=1925&PHPSESSID=9c8900f754380bba5e078c302f133baf

régi egri hozzászólása
2008.08.21. 13:09

Kösz B (régi), hogy elmondtad Benőkének a lényeget, én már vagy tízszer meggondoltam magam, hogy üzenjek-e neki, de mindig elment a kedvem. Realistától kérnék szépen vmi pontosabb infót, mert nagyon lemaradtam erről a Szécsi-sztoriról! Legalább rövid összegzést vagy valami linket nagyon megköszönnék a témával kapcsolatban! Nagyon sajnálom a lányokat (márimt a 4. helyet). HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

realista 2 hozzászólása
2008.08.21. 11:52

én pedig attól tartok, hogy a 3 nap pihenő fejben nem tett jót. A montenegróiak éles meccsből jönnek, mi pedig a rokkáféból, éles helyzet nélkül

babyke hozzászólása
babyke13506
2008.08.21. 11:41

SZIASZTOK! S.O.S!!!!!!!! tudna valaki segiteni hogy kulfoldrol milyen online cimen tudnam megnezni a meccset! koszi puszi mindenkinek es HAJRAAAAAAAAAAAAA MAGYAROOOOOOOOOOOK!!!!!!!!!!

vacka hozzászólása
vacka13505
2008.08.21. 11:32

Ez a montenegroi csapat verhető. Eleg sablonos jatékot jatszanak, ölik a vizilabdát, de nagy küzdők. Óz oroszlánbajszú horvátjai megijedtek a nagy lehetőségtől. Nekünk önbizalommal telve, türelmesen és pontosan kell játszanunk, akkor nem lehet gond. Jobbulást a betegeknek! Szükség van a jó erőnlétre!

Sacka hozzászólása
Sacka13504
2008.08.21. 10:57

Mi itt mindannyian szurkolunk nektek és reméljük, hogy mihamarabb felépültök. HAJRÁ FIúK!

Realista hozzászólása
2008.08.21. 10:31

Jó egészséget a fiúknak. Én Montenegrót esélyesebbnek látom, mert éhesek a sikerre, ők még nem voltak olimpián, itt az esélyük, hogy rögtön nyerjenek aranyat. Minket Rajki Béla óta nyomaszt az, hogy csak az arany az eredmény vízilabdában, pedig elnézve a mostani olimpiát az érem is szépen csillogna. A Szerbek okosan kisakkozták a könyebbik ágat, így ők pihentebbek lesznek a döntőre, akár velünk alkár a crnogorácokkal játszák. Valószínüleg nüanszok döntenek majd minden meccsen, és kellene egy kis szerencse is. Aljas dolog s Story magazintól, amit Szecskával csinálnak, bojkottálni kellene az újságot. Valamennyi vízilabdát szerető ember fogadja meg, hogy ilyen szemetet nem vesz.

B (régi) hozzászólása
2008.08.21. 10:21

Érdekelne, hogy a szerbeket, Montenergót, a spanyolokat, meg a többit miért nem kapja el soha a légkondi, meg a gonosz vírus, miért csak a mieink szívnak ilyenek miatt rendszeresen. Vagy ez is része lenne a taktikának? Mint öttusában? Ott egyelőre égünk vele. Mindenesetre Montenegró ellen egészségesen is maximális teljesítményt kell nyújtani a sikerhez. Minden más kevés.

B (régi) hozzászólása
2008.08.21. 10:06

Benőke, köszi az értékes hozzászólásodat! Rajtad is látszik, hogy kb. annyira értesz a profi élsporthoz, mint a sok copfos tinilány, akik már most érzik, tudják, hogy mi lesz ennek a tornának (is) a vége. Úgy, ahogy az előzőeknél is tudták, amelyek előtt szintén hosszú tömött sorokban kommentezték, hogy na most már aztán tényleg meglesz. Azok nem lettek meg. Az ő mentségükre legyen mondva, meg talán a tiedre is, hogy csak évente egyszer látnak vízilabdát, akkor is csupán az aktuális világversenyt.

Lupe hozzászólása
Lupe13499
2008.08.21. 09:20

Mindenkinek jobbulást! Hajrá Fiúk!!! Megtudjátok csinálni!!!!

bundzsi hozzászólása
bundzsi13497
2008.08.21. 06:41

Remelem le kaszaljatok a szerbeket a hetvegen,persze ehez kivanok jo erot es egeszseget a csapatnak es kitartast, ossze kell hozzni a varva vart aranyat,ha ti nem ki mas.

Csaszi hozzászólása
Csaszi13493
2008.08.21. 00:02

Bocs, de olyan sokan mondják ezt a 'nyerjetek nekem/nekünk olimpiát' , szóval nekem ne nyerjetek olimpiát, én nem tettem érte semmit, majd amiért én dolgozom meg, az lesz az enyém.

Csaszi hozzászólása
Csaszi13492
2008.08.20. 23:58

Harcoljatok, élvezzétek, hogy ilyen kiemelt eseményen játszhattok, a legjobb hely és pillanat, hogy a tudásotokat megmutassátok, ne foglalkozzatok semmivel csak a pénteki mérkőzéssel és hogy ne hagyjátok magára egymást a meccsen és mindenki vállaljon szerepet, támadásban és védekezésben.

Doróka hozzászólása
Doróka13491
2008.08.20. 23:29

Drága fiuk, gyógyuljatok, szükség van rátok! :) Szecska, Norbi, ti vagytok az erősebbek! Imádlak titeket,gyógyuljatok gyorsan, millio puszi! és HAJRÁÁ ! :)

Imola hozzászólása
Imola13489
2008.08.20. 20:49

Gyógyuljatok meg és nyerjetek nekünk Olimpiát!

Andrea hozzászólása
Andrea13488
2008.08.20. 20:19

Mihamarabbi Jobbulást!!! Mindent bele,meg kell lennie az aranynak!!! És meg is lesz!!

z hozzászólása
z13485
2008.08.20. 19:32

Az az eredendően magyar találmányú "..lámpa" is kellene, az öblögetés mellett az is segítene egy kicsit. Gyógyuljatok meg mielőbb, mert szükség lesz a teljes koncentrációra!

Benőke hozzászólása
Benőke13484
2008.08.20. 18:54

bélla! Töröld te ki... a szádat,azt! Pont erre nincs most szükségük a fiúknak! Inkább tartsd meg a véleményed! MINDENT BELE! diana: jól mondtad!

Bodza hozzászólása
Bodza13483
2008.08.20. 18:31

Sok-sok gyógypuszi fiúk:D

Em hozzászólása
Em13481
2008.08.20. 17:05

Én már úgy izgulok,de tudom h nyerni fogunk!!!! Képeek vagytok rá!!!(L)

Hajni hozzászólása
Hajni13479
2008.08.20. 16:42

Mindenkinek jobbulást!!! Hajrá Fiúk!! Veletek vagyunk! ;))

K hozzászólása
K13477
2008.08.20. 16:29

Jobbulást Fiúk!

diana hozzászólása
diana13476
2008.08.20. 16:14

Jobbulást!!! Nem lesz semmi baj!Mindenki meggyógyul! Montenegrót pedig küldjük haza! HAJRÁ MAGYAROK!!!

Szurkoló hozzászólása
2008.08.20. 16:04

Jobbulást kívánok mindenkinek! Gyógyuljatok meg minél hamarabb! Kitartást Nektek, nehéz meccs előtt álltok, de egy ország áll mögöttetek! :-)

Katica hozzászólása
Katica13474
2008.08.20. 15:55

Gyógyuljatok meg mihamarabb és ne veszítsetek semmit a hitetekből! Hajrá Magyarok!!

Gyárfi hozzászólása
Gyárfi13472
2008.08.20. 15:38

Gyerünk fiúk én bízom bennetek!!! Szerintem ti vagytok a legjobbak! 24-én van a döntő és a 14. születésnapom. Remélem NAGY ajándékot kapok tőletek!!!!!!!!!!!

bélla hozzászólása
bélla13471
2008.08.20. 15:36

kedves x senki sem tiltja a taktikázást, amíg az legális a szerbek jól csinálták, az olimpia végén kell jónak lenni (2000-ben ez nekünk is bejött 2 zakó után) taktikázással lehet aranyat nyerni, de ha mi elbukjuk az elődöntőt, akkor kitörölhetjük a csoportgyőzelmekkel...

x hozzászólása
x13470
2008.08.20. 15:32

mindenki - így szerbia is - a maga aranyának a kovácsa. senki nem tiltotta meg nekik, hogy taktikázzanak. inkább törődjünk magunkkal szerintem a sportban benne van a taktika is...

naja hozzászólása
naja13469
2008.08.20. 15:29

Hajra usa

------------- hozzászólása
2008.08.20. 15:26

Tobben lazasak a csapatbo, le i mondtak a masti meghivast Longmayba.

régi egri hozzászólása
2008.08.20. 15:00

A szerbek sajnos nem csak a vízben jók...

x hozzászólása
x13463
2008.08.20. 14:26

Ahogy a szerbek taktikázgatnak az nem méltó a 4 évente megrendezésre kerülő játékok szellemiségéhez. Már-már pszichés dopping... Könnyebb ágon bejutni, számolgatni...egy bajnok csapat nem ilyen! Nem szimpatikus hozzáállás.

Eszter hozzászólása
Eszter13462
2008.08.20. 14:12

Pavlik doktor! Mindent tegyen meg a fiúk egészségéért!!!!!! Gyógyuljatok meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viktória hozzászólása
2008.08.20. 13:54

Gyógyuljatok meg fiúk és mindent bele!

Gergő hozzászólása
Gergő13460
2008.08.20. 13:51

Remélem magyar-szerb döntő lesz, ha nyerünk az olimpián az csak úgy értékes igazán ha döntőben a szerbeket verjük meg akik rendkívüli nyomás alatt fognak játszani, hisz harmadik olimpiájukat buknák el és harmadszor miattunk. Hozzá kell tegyem szerintem Montenegró ellen 50% az esélyünk. Nem több. Igaz, nem is kevesebb.

D hozzászólása
D13458
2008.08.20. 13:43

Még hogy nem taktikáztak a szerbek... meg megverik őket a spanyolok... hagyjuk máááár... A betegeknek meg jobbulást! Reméljük péntekre rendben lesznek! HAJRÁ MAGYAROK!!!

Zsoci hozzászólása
Zsoci13456
2008.08.20. 13:23

a francba, remélem meggyógyultok péntekre és le se gyengültök túlságosan. HAJRÁ MAGYAROK!