FACEBOOK

Malagai morzsácskák

Malagai morzsácskák
hozzászólás, 2008.07.10.

Csütörtök. Szünnap a férfiak versenyében. Jut egy kis idő összegezni, válaszolni néhány, az olvasók által feltett kérdésre. Egyáltalán: szusszanjunk egyet.

Jó lenne azzal kezdeni, hogy milyen szép Andalúzia és hogy Malagában mik a fő nevezetességek. Fájdalom, - és ez nem panaszkodás - a krónikás több mint egy hét után is csak a szálloda és az uszoda közötti utat ismeri - igaz, azt nagyon. Ez az út a tengerparton, a plázs mellett megy végig a város széléig, ahol a Malaga futballcsapatának lepusztult, felújítás alatt lévő stadionja található. E mellett van az Aquatic Center a maga három uszodájával. Az 50 méteres nyitott mellett egy nagy csarnokban szintén 50 méteres medence található (itt voltak eddig a női meccsek, de mostantól a lányok is kiköltöznek a szabadba), mellette pedig bőséges lehetőség nyílik a vizi bemelegítésre is.

Dorka és Sába képei Malagáról

Túlzás lenne azt állítani, hogy Spanyolország vízilabdalázban ég. A városban sok plakátot láttunk, de azt nem lehet mondani, hogy fesztiválhangulat uralkodna Malagában az EB miatt. A spanyol csapat meccsein rendszeresen megjelenik egy néhány tucatnyi diákból álló törzsközönség, ők próbálnak megfelelő hangulatot csinálni, felemás sikerrel. Kicsit az is lohasztotta a helyiek érdeklődését, hogy a nagy reményekkel induló hazai válogatott a vártnál jóval gyengébben szerepel. (Nem vonatkozik ez a spanyol lányokra - így a helyi "kemény mag" az ő meccseiken élheti ki magát.)


Kiábrándítóan kevés néző volt a csoportmeccseken, elég ránézni a magyar-horvát szinte teljesen üres lelátójára és elszomorodik az ember. Ami az egyes részvevők szurkolótáborát illeti, legnagyobb számban a montenegróiak vannak jelen. A fiatal ország éhes a sportsikerekre, ez meg is látszik a csapatukat kísérő szurkolók számán. Más kérdés, hogy nem váltanak ki sok szimpátiát, ugyanis meglehetősen balkáni stílusban szurkolnak, aminek egyik - számukra - megszokott eleme, hogy az ellenfél (ellenség?) támadásakor nemtetszésüknek adnak hangos kifejezést.

A szerbek egyelőre nem sok vizet zavarnak (meglátjuk pénteken...), sőt, kifejezetten szimpatikus, ahogy minden meccsükön a kamera által jól látható helyre elhelyeznek egy nagy zászlót, amelynek felirata Danilo Ikodinovicsot buzdítja győztes harcra a súlyos motorbaleset következményei ellen.


A csoportkör végére meglepően sok magyar szurkoló utazott Malagába. Családokat is látni a lelátón, nyilván összekötötték az EB-t egy kis tengerparti nyaralással. Nem "szalonközönségről" van szó, de nem is kórusban kiabáló kemény magról. Láthatóan sokan most ismerkedtek azzal, hogy a hangos buzdítás milyen hatással is van a lelátó hangulatára - és saját magukra. A kezdeti óvatos bekiabálgatások után a spanyol meccsen időnként fergeteges szurkolást hallhattunk, a lelátó különboző pontjain, kisebb-nagyobb csoportban elhelyezkedő magyarok "kara" a meccs alatt többször is úgy kapcsolódott össze egységes "kórussá", hogy az embernek beleborsódzott a háta. Le a kalappal!


Kalap. A sajtóközpontban a torna második napján szalmakalapokat osztottak szét az újságírók között. Mert ha még nem mondtam volna: itt gyakran süt a nap! Ettől persze a nyitott medence vize is felmelegszik - panaszkodnak is rendszeresen a játékosok.

Mivel a mérkőzések hivatalos jegyzőkönyve az adott meccsen mért vízhőfokot is tudatja, mi most ebből a sajátos perspektívából is megmutatjuk az EB eddigi, magyar vonatkozású krónikáját:

Magyarország-Horvátország - 28 fok (nem a levegő, a víz!!!)

Magyarország-Szlovákia - 28 fok

Magyarország-Görögország - 28 fok

Magyarország-Montenegró - 29 fok

Magyarország-Spanyolország - 32 fok(!!)

Magyarország-Németország - 28 fok

(Kásás Tamás a németek elleni meccs után azt mondta, szerinte a víz legalább 34 fokos volt.)


Illés Roland és Zala György

Tartozunk megválaszolni olvasóinknak azt a kérdését, hogy ki a számukra ismeretlen két fiatalember, aki a magyar csapat hivatalos öltözékében, a játékosokkal egyőtt látható a fotókon. Nos, egyikük Zala György, aki már egy ideje erőnléti edzőként segíti a válogatottat. Neve ismerősen csenghet a sportkedvelők fülében, hiszen kétszeres kenu-világbajnokról, Európa-bajnokról van szó, akinek két olimpiai bronzérme is van. A másik "ismeretlent" Illés Rolandnak hívják, a gyúró munkáját segíti segédmasszőrként (egy világversenyen egy gyúró nem elég). Ő is a vizek partjáról jött, kajakozott, ijúsági világbajnoki címmel büszkélkedhet. Mindössze 23 éves, de a sportolást már abbahagyta és a masszőri pályát választotta hivatásul. Mindkettőjükkel interjút közlünk az EB után.

Jelentős számú magyar újságíró van jelen az EB-n és nem csak a fővárosból, hanem például az egri vízilabda-sajtó is képviselteti magát. Naponta többször találkozunk Mezei Danival, akit mi a beírók egy részétől elhatárolódva kedvelünk, de hát ez szubjektív. Mindenesetre higgyétek el, nincs könnyű dolga és nem ő tehet arról, hogy a Szabadság téren milyen műsorrendben szerepeltetik a vízilabdát.



A magyar újságírók természetesen segítik egymást. Nagyjából egy helyen is ülnek, kicserélik híreiket. Török László MVLSZ-sajtófőnök a németek elleni negyeddöntő előtt (a szó szoros értelmében) sárguló papírokat vett elő, hogy megnézze, mikor is kapott ki legutóbb Európa-bajnokságon a németektől a magyar csapat. Nos, a statisztika-bányászat eredménye megnyugtatta a magyar sajtós-tábort, ugyanis az évszám 1989, a helyszín Bonn...

Van egyébként az EB-ről tudósító újságírók között egy érdekes figura. Claus Bastiannak hívják, a német sajtót képviseli és 50 éve tudósít vízilabda-versenyekről, ez a 17. Európa-bajnoksága... A 78 éves kolléga élete első EB-jére, az 1958-as budapesti versenyre motorbiciklivel utazott, úgy, hogy mögötte ült a felesége. Az elmúlt ötven évben mindössze három EB-ről hiányzott. (Ne felejtsem el ma este lefényképezni és iderakni utólag a portréját!)

Végül egy kicsit saját magunkról.

Köszönjük olvasóink dicsérő szavait, mindent megteszünk, ami tőlünk telik. Szintén nem panasz, csak információ, hogy a lelátóra "kihelyezett" wifi-kapcsolat állandóan akadozik, így élő tudósításaink nagyon nehéz körülmények között készülnek. A laptop képernyőjét gyakorlatilag nem látni a napsütéstől, a netről való rendszeres leesés miatt pedig gyakran kell meccs közben a telefonhoz nyúlni, ráadásul az ember azért csak próbál egy-egy fotót is csinálni, vagy kamerával megörökíteni gólszagú magyar akciókat.

A meccsek utáni videókat illetően a nyilatkozók készségességén múlik minden, mint láthatjátok, nem panaszkodhatunk, igazán elégedettek lehetünk azzal, ahogyan a fárasztó meccsek után a vlv rendelkezésére állnak a főszereplők. Tudjuk egyébként, hogy ők is olvassák a tudósításainkat (szia Kicsi! Szia Hosi! :) ) és az is nagyon jól esik, hogy Kiss Gergelytől azt halljuk vissza, a felesége jelezte, hogy nagyon jó a vlv, mindent megtalálni rajta. (Kemény Dénesről közismert, hogy ilyenkor egyáltalán nem internetezik, teljesen kizárja a külvilágot, naponta egy percre megy fel a netre, hogy megnézze az emailjeit.)

A helyszínen dolgozó krónikás pedig itt köszöni meg az otthon dolgozók munkáját, hiszen nélkülük - ahogy mondani szokás - nem jöhetne létre ez a tudóstás-sorozat. Kánya Dávidnak a 24 órás készenlétet, szerkesztést és a mindenes munkát, Kozma Imrének (Imrek) az EB-oldal szerkesztését, a statisztikák, jegyzőkönyvek folyamatos frissítését, karbantartását, Dorkának a fotókat, Cowk-nak az IT-munkát. (Továbbá persze támogatóinknak, az MVLSZ-nek, A Volvo Autó Hungária Kft-nek és a Hewlett-Packard Magyarország Kft-nek.)

A szusszanásnak vége, következnek az elődöntők.

36 régi hozzászólás

F hozzászólása
F11800
2008.07.17. 14:12

Hajrá fiúk! Waterpolo 4ever!!!!!!4

Szöszke hozzászólása
2008.07.17. 02:53

Gratulának:Nekünk tetszik az ötleted kérdés a Kapitánynál milyen fogadtatásra lelnél vele? Amúgy MD mellett a VLV tényleg úgy kell mint a falalt kenyér.Gratulálok munkátokhoz és kitartást Pekingre!

V. hozzászólása
V.11206
2008.07.11. 23:09

Nagyon jól játszottatok a szerbek elleni elődöntőn, még ha gólszámban nem is, de a lelki nyertesek ti vagytok. Meg tudjátok verni a szerbeket, ez nyilvánvaló. Hajrá a bronzmeccsen és majd Pekingben! Veletek vagyunk fiúk!!!!!!!!!!!!

Judit hozzászólása
Judit11003
2008.07.11. 18:06

Kösz a krónikásnak, és mindenkinek, aki részt vesz az oldal készítésében, nekem is nagyon tetszik. Az olimpia előtt nem baj, hogy a bírók ilyen rosszul fújnak, lesz idejük a fiúknak, lányoknak, hogy hozzászokjanak, ne akadjanak ki olyan könnyen. Gratulálok a vízilabdásoknak, nagyon jól játszanak, sok örömet okoznak a szurkolóknak . Sok sikert kívánok!

Dorka hozzászólása
Dorka10985
2008.07.11. 12:12

Sába nevében is köszönöm a képekkel kapcsolatos dicséretet. :) Üdvözlet Kicsinek és Hosinak. :) este pedig HAJRÁ MAGYAROK!!!

ElIDiablo hozzászólása
2008.07.11. 12:09

mezeidani kommentar! Ha az MTV-nek nincs jobb kommentatora, miert nem ker fel egy szakertot? A recept egyszeru: lemenni a szigetre elovenni egy sarga lasztit es a nihilbe eldobni. Fogadok hogy legalabb egy olimpia/vilag/ vagy europabajnokot eltalal vele az illeto, a kivalasztott meg szivesen hozzaadna a vizilabda sava borsat MD-hez. Ja hogy az MTV-nek nincs penze, akkor fogja meg az illetot es vigye ki csaladostol nyaralni erre a masfel hetre es kesz. Csak megjegyzem a foci BL-ben mindeg ott ul valaki, aki semit nem ert el, max repult egyik kispadrol a masikra, de ot azert meg tudjak fizetni.

J hozzászólása
J10982
2008.07.11. 11:44

Nagyon köszönjük a vlv összes munkatársának ezt az oldalt; le a kalappal előttetek!!! A fiúknak pedig hajrá!!!! Bármi is történjék, nekünk Ti vagytok a legjobbak! (De azért reméljük, a legjobb történik...) Mindent bele!!!

bodza hozzászólása
bodza10981
2008.07.11. 11:42

Köszi szépen mindent,imádunk titeket fiúk,tudom h tudjátok.Sajnos Málagában csak lélekben lehetünk veletek,de az Unicum-kupán meglátjátok h mennyien szurrkolnak nektek.Puszi,mindent bele:D

Kritikus Péter hozzászólása
2008.07.11. 10:22

Köszi szépen az infókat Krónikás.

Krónikás hozzászólása
2008.07.11. 10:11

Tibiről: mai infónk még nincs, így nem tudjuk, mennyit javult az állapota, tegnap még legfeljebb biztatónak volt nevezhető. Az biztos, hogy a háta tele van ragasztva csíkokkal, tehát mindenki mindent megtesz... Amint újabb infónk lesz, közöljük.

t hozzászólása
t10975
2008.07.11. 09:57

Gondosan szerkesztett,ragyogó honlap. Köszönöm!:-Éva néni.

niki hozzászólása
niki10974
2008.07.11. 09:50

Tényleg nagyon jó a vlv, nagyon színvonalas az egész oldal úgy ahogy van (Annának igaza van:D)...Köszönjük a munkátokat fiúk és lányok, nélkületek az itthoniak nem sokat tudnának!!!...:D Ja, és ha a fiúk is olvassák:...HAJRÁ HAJRÁ MA!!! (és vasárnap is):D

Kritikus Péter hozzászólása
2008.07.11. 09:38

Arról tud valaki valamit, hogy hogyan van Tibi bácsi háta? Csak mert ma a társainak nagy szüksége lenne a pöttyös labdáira. Az angol bookie-k egyébiránt minket esélyesebbnek tartanak ma, mint a szerbeket, az ő győzelmükre 2,15-öt, a miénkre 2-szeres zsetont fizetnek. Kiszelynek tényleg lehet mit videózni, ezen a tegnap spanyol-magyaron nyújtott bíráskodás közröhej volt. Úgy látszik a pólóban - pláne a nőiben - nincs annyi pénz, hogy a befektetők elérjék, hogy normális legyen a bíráskodás.

Fili hozzászólása
Fili10972
2008.07.11. 08:15

Nagyon jó az oldal! Gratulálok mindenkinek akinek része van benne! A fiúknak is grat és sok sikert estére!

miklos hozzászólása
miklos10971
2008.07.11. 00:10

hakapeszi túlzásba esel: hatszor lőttünk kapura 7-4 után... kapufa, erőtlen centerjáték. Tördelni kellett volna a játékot, cirkuszolni, reklamálni....

hakapeszi hozzászólása
2008.07.11. 00:06

Az hogy a végén megkaptuk az előnyt, csak még egy szemét húzás volt a bíróktól azt a látszatot keltve, hogy nekünk is volt esélyünk. Sajnos mára már a vízilabda két bíró sakkjátszmája lett. Az olimpián a férfiakat nem fogják harmadszor is nyerni hagyni. Attól félek, hogy a vízilabdáról is le fogok szokni. A mai női meccs után legszívesebben kiheréltem volna azt a 2 férget.

- hozzászólása
-10969
2008.07.10. 23:11

Szia Kicsi, szia Hosi :)

viki hozzászólása
viki10968
2008.07.10. 22:56

Ki az a krónikás? Mi a szerepe?

max hozzászólása
max10967
2008.07.10. 22:18

igen elcsalták, nem tudom mit mondjak...

Rolling hozzászólása
Rolling10966
2008.07.10. 22:17

A bírók nem nekünk fújtak, de ez "természetes", hiszen a hazai csapat ellen játszottunk. Ugyanakkor megkaptuk az esélyt a végén, de az időkérés után Godova balkezes nélkül küldte vissza a csapatot, ezzel pedig lényegesen megkönnyítette a hátrányban védekező spanyolok dolgát, és egyszerűen nem tudtunk kialakítani tiszta lövőhelyzetet. Sok minden más mellett Godova is kellett sajnos ehhez a vereséghez.

Sándor hozzászólása
Sándor10965
2008.07.10. 21:45

Godova meghunyázkodott, mindamellett a spordiplomáciánk továbbra is közelít a Földmaghoz

ribizli  hozzászólása
2008.07.10. 20:59

Fantasztikus ez az oldal!!! Köszönet érte a közreműködőknek! Több vizilabda iránt kevésbé érdeklődő ismerősömnek is ajánlottam, hogy olvasgassák bátran, mert nagyon sok érdekes és informativ cikk található rajta! Na és persze HAJRÁ FIÚK!! Csak így tovább!

ildi hozzászólása
ildi10962
2008.07.10. 20:49

elcsalták a bírók a spanyol magyar női meccset

Ildi hozzászólása
Ildi10961
2008.07.10. 20:17

én is egyetértek Tamással és igen, már én is próbáltam a hangot levéve nézni de azt sem bírom, mert a hangok is fontosak lennének:( de sajnos MD élvezhetetlen, rendkívül szomorú pedig én se vizilabdáztam soha, csak tizenéve járok meccsekre... minél fontosabb egy mérkőzés annál rosszabul tűrőm szegény MD-t... és így egy olimpiát végig szenvedni:(((((

lala hozzászólása
lala10957
2008.07.10. 20:08

Egyetertek Tamassal maximalisan. A magyar vizilabdazas tobbet, jobbat erdemelne. Kar hogy ilyen gyenge kozvetitest kell elviselnunk, szomoru.

igenigen hozzászólása
2008.07.10. 18:54

Messzemenően támogatom Tamás hozzászólalásának megállapításait. Sajnos évek óta bosszankodom az Ő közvetítésein. Mivel sajnos párhuzamosan nem közvetíti a rádió a meccseket (ez is megérne egy misét, hogy miért ), így teljesen levéve a hangerőt, nézem a meccset végig, kis zenét kapcsolok hozzá! Szégyen az hogy ezt ilyen sokáig teheti Mezei! De nem csak az övé! Langyos a sör ha nekünk így is jó.........!!!

Vivi hozzászólása
Vivi10954
2008.07.10. 18:43

Kedves szerkesztők! Én is szeretném megköszönni,hogy létrejött ez az oldal,ezáltal jobban megismerhetjük ezeket a nagyszerű fiúkat.Napnta többször járok itt,és mindig itt ragadok.A meccsek utáni interjúk nagyon jók,így megtudhatjuk,hogy a csapat tagjai illetve Kemény Dénes mit gondolt,hogy látta az adott meccset:) A helyszínen "dolgozó"emberek nagyon jól végzik a dolgukat,Dorka képei mindig nagyon jók,a videók,az élő közvetítések itt vlv-n szintén mind.mind nagyon jók. Jó,hogy a görökök,valamint a szlovákok elleni meccset itt nyomon követhettük,ha már a TV nem közvetítette. Jó hogy a fiúk is olvassák az oldalt:) És egy kérdés:Kemény Dénes e-mail címét meg tudnátok adni,vagy az nem publikus?;P További sok sikert az oldal szerkesztéséhez,és jó munkát. HAJRÁ MAGYAROK!:)

Katica hozzászólása
Katica10953
2008.07.10. 18:36

Szupi ez a cikk! Köszi Krónikás! Mezei Dani meg volt már az év sportriportere! Itt egy poén tőle: "Stieber itt a legnagyobb Mercédesz és nem a McLaren"

Ildikó hozzászólása
Ildikó10951
2008.07.10. 18:22

Sziasztok! Én csak mostanában kezdtem el vizilabdát nézni, személyes okokból, mert megismerkedtem egy exvizilabdás sráccal. Nagyon szorítok a magyar fiúkért. Csodás dolog, hogy van egy olyan labdajáték, amiben olimpiai bajnokok vagyunk. De kiábrándító, hogy ilyen kevesen nézik az EB-t. Valahol ez tényleg a bírák hibája, a sok kontra élvezhetetlenné teszi, és nézhetetlenné ezt a sportot. Pedig nagy szükség volna sok nézőre és sok új fiatal titánra. Hajrá magyarok!

Che hozzászólása
Che10950
2008.07.10. 17:55

Azért Mezei Dániel nem kifejezetten egy szakkomentátor, de azt nem várhatod el, hogy egy olyan ember minden szituációt értsen aki soha nem vizilabdázott. Még azok sem értik akik poloztak, gondolj csak arra hogyan fújnak a bírók. Lassan teljesen követhetetlenné válik. Szerintem megbocsáthatóak a "botlásai", én elégedett vagyok vele. hafujaszél:Túl van az életveszélyen, "lábadozik". Jah és Krónikás tényleg jóarc. Hajrá magyarok!

orsi hozzászólása
orsi10949
2008.07.10. 17:52

nagyon szupi ez a cikk!! imádom ezt az oldalt innen mindent megtudok:) köszönöm

Katus 85 hozzászólása
2008.07.10. 17:50

Csak egy szó kedves VLV: KÖSZÖNJÜK!!! Jahh és Hajrá Magyarok!!! :):)

hafujaszel hozzászólása
2008.07.10. 17:32

Sziasztok, én is szeretem ezt a honlapot, jók a rövid interjúk is. Amire nagyon kíváncsi lennék, a sapkaszámok, ki miért választotta, illetve Rólatok is szívesen látnék egy fotót nem csak a német kollégáról, illetve néha a kamerát Magatokra irányíthatnátok. Hajrá magyarok! ui: hogy van a szerb fiú?

Tamás hozzászólása
Tamás10944
2008.07.10. 17:05

A Mezei Daniról megfogalmazottakhoz szeretnék röviden hozzászólni. Természetesen arról soha nem a kommentátor tehet, hogy mit mikor közvetítenek. Arról viszont annál inkább ha rendszeresen nem ért egy a vízben kialakult helyzetet vagy egyértelmű bírói döntést. Az Ő dolga nem csak a "Magyaros" lelkesedés, hanem hogy segítsen megérteni és követni azon nézők tv élményét, akik mondjuk nem vízilabda szakértők csak szívesen nézik a fiúkat és szívből drukkolnak. Nem felismerni a 13 nevezett játékosunkból, hogy éppen ki mikor lőtt, elég furcsa... Sajnos az Ő felkészületlensége nem új keletű ennél lényegesen súlyosabb hibákat is elkövetett már. Ő már nem fogja ezt a sportot megtanulni, tehát az MTV sportosztálya vezetőinek kellene elgondolkodni, főleg így az olimpia előtt. Bár a helyzet nem egszerű, mert ugyebár a szakemberek messzire menekültek az MTV-ből ahogy az látható Gundel-Takács, Faragó és mások példáján. Dani persze ettől még egy kedves figura, csak ne kellene hallgatni a sületlenségeit. Higul ez a terület is mint minden. De azért a MAGYAR VÍZILABDA még mindig a legjobb! Szerintem... Tamás

Gratula hozzászólása
Gratula10943
2008.07.10. 16:50

Krónikás a legnagyobb király :) Ezek a kis háttérsztorik teszik testközelivé az EB-t :) Köszönjük!!! PS: Krónikással majd pl. Kemény Dénes készíthetne egy interjút az EB végén, kiteljesítve a szlovák meccs utáni spontán szösszenetet :)

szurkolólány hozzászólása
2008.07.10. 16:46

köszönjük:D:D fiúk veletek vagyunk,pusz:p