FACEBOOK

A vízilabdázás globetrotters-jei Malagában

A vízilabdázás globetrotters-jei Malagában
hozzászólás, 2008.07.07.

Jó hangulatú edzésre kísérte el a vlv stábja hétfőn délelőtt a magyar válogatottat. Mióta folynak az EB küzdelmei, a csapatok számára nem a versenyuszodában biztosítanak gyakorlási lehetőséget, hanem a város más pontjain lévő kisebb uszodákban. A mieink egy strand mellett, gyönyörű pálmasorral szegélyezett fedett uszodában edzettek.

A pálmafákról percenként szálltak fel színes papagájok, a stáb tagjai azt találgatták, hogyan szabadulhatott el a környező lakásokból ennyi színes madár.

Mintegy húszperces bemelegítés után a fiúk "alászálltak" és megkezdték a vizes edzést. Az úszás után minden izmot megmozgató "szituációs gyakorlatok" következtek, majd élesben próbáltak ki konkrét emberelőnyös kombinációkat, amelynek során általában Kásás Tamásra kellett kijátszani helyzetet, lövési lehetőséget teremtve számára.

Ezután még tetszés szerint lövöldöztek a srácok a két kapusnak - ripityára forgácsolva a kapufát.

Edzés közben érdekes jelenetnek lehetett tanúja a gyanútlan szemlődő. A kismedencében, ahol szintén van vízilabda-kapu, Pavlik doki dobott kapura Gulyás Zoltán technikai igazgatónak...

Már mindenki kiszállt a vízből, amikor Varga Dani és testvére, Dénes elfoglalta helyét a teljesen üres medence két kapujában. Következett kettőjük fej-láb-partija. Ez a játék hasonlít a fociban grundokon szokásos egyérintőhoz és fejeléshez. Az ellenfél által rádobott labdát fejjel vagy lábbal kell hárítani, illetve minél előrébb juttatni, ugyanis onnan lehet válaszcsapást mérni az ellenfélre. A stukkolás Dénesnek ment jobban (nem fejjel, hanem lábbal, mert egy ilyen távoli lövésben is komoly erő van, ezért Dumi - mint utólag elmondta - nem szeret belefejelni). Ő dobhatott többször kapura közelebbről, mint a saját alapvonala. Paradox módon éppen ezért kapott ki, ugyanis, Dani a Dumi-lövéseket lábbal hárította, majd hatalmas ívben, de azért nagy erővel meglőve a labdát, többször is gólt dobott a testvére fölött.

A magunk részéről pedig annyit jegyzünk meg, hogy a lövések erejét, helyezését, a hárítások technikáját tekintve mintha a vízilabdázás globetrotterseit láttuk volna, érdemes lenne erre a játékra komoly show-t építeni!

A sérültek állapotáról jó híreket mondott Pavlik Gábor. Varga Tamás teljesen rendben van és Biros Péternek is elmúltak a kisebb szédülései. Mindketten játszhatnak este.

A csapat délben indult vissza a szállodába, a délutáni csendespihenő után nyilván még közös foglalkozáson elemzik az elemezni valókat, majd 18.00 órakor indulnak az uszodába, ahol 19.30-kor kezdődik a Montenegró elleni mérkőzés.

vlv-videók:

Bemelegítés a délelőtti edzés előtt



Gyakorlás a kismedencében



6 régi hozzászólás

Irén hozzászólása
Irén10540
2008.07.08. 16:19

Gyerünk Dani, nagyon szurkolunk Neked!!!!!4444

Kritikus Péter hozzászólása
2008.07.08. 09:40

És kit kért meg Pavlik doki, hogy vezesse a statisztikákat a játékáról?

gogo hozzászólása
gogo10474
2008.07.07. 20:49

Na kikaptunk.....:(((

Tomi hozzászólása
Tomi10422
2008.07.07. 18:07

Pavlik dokit a válogatottba! :D :D

Én hozzászólása
Én10412
2008.07.07. 15:15

Hehhe, ez tetszik, orulok, hogy ilyen jó a hangolat, Hajrá Magyarok!!!!

Hajrá Magyarok hozzászólása
2008.07.07. 14:49

Szép hely lehet ez a Malaga:D