FACEBOOK

Norbi-napot ünnepelt a szombathelyi közönség

Norbi-napot ünnepelt a szombathelyi közönség
hozzászólás, 2008.06.28.

Igazi kemény ellenféllel szemben, meccs közbeni vesztett állásból fordítva győzte le a magyar váogatott Montenegrót, amelynek válogatottjával első ízben találkozott a vízilabdázás történetében. Csak remélni tudjuk, hogy a meccs utáni hangulat mindkét félben elraktározódik, hiszen a montenegróiakkal még sok gondunk lesz a következő időszak világversenyein. Szombaton Kásás és a két Norbi, Madaras, valamint Hosnyánszky volt elemében. A mieink már megnyerték az ING Kupát.

Magyarország-Montenegró 11:9 (2:2, 2:3, 2:1, 5:3) A magyar góldobók: Hosnyánszky, Madaras, Kásás 3-3, Varga Dénes, Kis G.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

A nemzetközi torna döntőjének is beillő szombati meccs sportágtörténetű volt, hiszen először játszott a magyar nemzeti együttes a függetlenségét két éve kikiáltó Montenegró együttesével. Az ezáltal pólótörténelmi jelentőségűnek tekinthető összecsapáson Kemény Dénes legénysége vezethette az első támadást, az első gólt azonban a vendégek szerezték. Kétszeri egyenlítés nyomán, Kásás Tamás és Hosnyánszky Norbert egyformán remek távoli bombájának köszönhetően lett 2:2 az első negyed.
 
A második játékrész elején Varga Dénes némi kapusközvetítéssel "hazavezette" az előnyt (3:2), majd Kis Gábor lőtt klasszikus centergólt (4:3), de összpontosítási zavarok, pontatlanságok következtében a nagyszünetre mégis montenegrói vezetés mellett vonulhattak a csapatok (4:5).
 
A folytatás rosszul alakult, mivel vendéggól vezette be a harmadik nyolc percet (4:6), elegendőnek bizonyult azonban Madaras Norbert két villanása, és a harmadik negyedben sikerült utolérni a vendégeket (6:6).
 
Akik azonban a befejező szakaszban újfent betaláltak Nagy Viktor hálójába, ám végre magyar percek következtek: először Hosnyánszky a mérkőzés talán legszebb góljával egalizált egy gyönyörűen megkomponált figura végén, aztán ugyanő lőtte ki a jobb felső sarkot (8:7). Utána Kásás következett szintén kétszer: előbb balról küldte az átellenes oldalra a labdát a hosszúba (9:7), majd büntetőből a bal felsőbe (10:8), s Madaras találatára már hiába érkezett válasz, a vége egyértelmű magyar győzelem lett (11:9).

Hamarosan, gólok, fotók és videónyilatkozatok.
 
A vasárnapi utolsó körben a 13 órakor kezdődő Magyarország-Görögország mérkőzéssel ér véget a torna.

(MTI és vlv)

vlv-fotók a mérkőzésről


vlv-videók:

Bevonulás



Bemutatás



Hajrá magyarok!



videók:

Kásás Tamás első gólja

Hosnyánszky Norbert első gólja

Varga Dénes gólja

Kis Gábor gólja

Madaras Norbert első gólja

Madaras Norbert második gólja

Hosnyánszky Norbert második gólja

Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

Kásás Tamás második gólja

Kásás Tamás harmadik gólja

Madaras Norbert harmadik gólja

vlv-videók:

Kemény Dénes nyilatkozata



Madaras Norbert nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



Kásás Tamás nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata

19 régi hozzászólás

veritas hozzászólása
2008.06.30. 17:48

A Csuvival még nagy gondjai lesznek majd a kapitánynak... Eddig az sem derült ki, h gólt tud-e lőni, sem az, h tud-e bekkelni...A Fodor R. megcsinálta,beletanult az "új" feladatába,holott nem ez volt az ő szerepe 3 évvel ezelőttig...Meg lehet nézni a statisztikai adatokat. Másét is,hiszen ha már motivációrol beszélünk,annak a mindig "fix" 5embernek voltak elég silány teljesményei Világversenyen!Mégsincsenek gondolom álmatlan éjszakáik,mert bárhogy megy nekik a szekér,Ők tuti utazók. Pl:Szívós M.,Biros P. Montreálban 11ből egyet sem sikerült betalálni.(az 5fixbe a Sz.M. nem tartozik bele) A Melb. VBn,Benedek T. sem hozta egyáltalán a formáját... Sorolhatnám.... Sok dolgot igazságtalannak találok,de remélem minenki a végén elnyeri azt,amit érdemel!

Én hozzászólása
Én9679
2008.06.30. 11:28

Veritas - tulajdonképpen egyetértek, én is ezt írtam, csak azért kéne nézni a jelenlegi formát is, ami alapján Fodor például biztos hogy nem érdemli meg a tagságot... polo - attól még, h kihirdeti a biztos keretet, attól még behívhat játékosokat a bo keretbe, más csapatok is így tesznek, nem variálnak feleslegesen, ez már nem motiváció, hanem inkább stressz és feszultség, és egészségtelen a rivalizálás már úgy látom, ami ront az osszhangon és a csapatszellemen is... ami egyszer bevált azon felesleges változtatni, sajnos 4 éve folyamatosan változtat, ami hiba, de nem is ez a legnagyobb hiba, hanem az, hogy a taktikát és a felállást is megváltoztatta...a Szerbeket 4 éve nem tudjuk megverni világversenyen, legutóbb már a Horvátoktól is kikaptunk, a Spanyoloktól pedig majdnem, már csak kevésen múlott....hát így nehéz lesz...nem a keret kihirdetésével van problémám igazán, hanem a taktikai felállással..

polo hozzászólása
polo9677
2008.06.30. 10:55

Veritas! Sztem hülyeséget beszélsz! Nem lehet kihirdetni egy felkészülés előtt utazó keretet, mert 1. akkor nincs motiváció a csapatba kerülésért, 2. nincsa nnyi ember az edzésen, hogy egymás között kétkapuzzanak stb..

veritas hozzászólása
2008.06.30. 00:56

1xű a képlet: felesleges a sok variálás, a K.D. akkor hozott volna jó döntést, ha már a nyár elején,az első edzésen kijelöli az utazó keretet, ami ezekből az emberekből állt volna: a 8db 2x-es Olimpiai Bajnok, Benedek, Biros, Fodor,dr.Molnár, dr.Kiss G.,Kásás,Steinmetz B.,Szécsi (sajnos, Vári nélkül már...) + 5db játékos, akik a legjobban idomulnak, a fent nevezettekhez vízben és a parton is! Elsősorban a többi Olimpiai Bajnok nevei merülnének fel... A fiatalok, ha megszakadnak sem rendelkeznek a fent említett játékosok tapasztalatával (főleg Olimpiai tapasztalatával!!) Ha így lenne siker aug.24.-én, az történelem, minden más esetben csökkent értékű az eredmény, még, ha meg is lesz a hőn áhított harmadik arany! A kapitány szempontjából is ez lenne a könnyebben kimagyarázható, "kudarc" esetén... Azokkal az emberekkel állt ki, akikkel a legnagyobb sikereket érte el az életében (ez emberibb lett volna...), mint, hogy egy szedett-vedett csapattal, széttárt karokkal az okokat keresni... Lehet CSAPATOT kihírdetni, meg lehet kedvencekből egy mókus őrsöt is összehívni... Szerintetek???

Hentes Lala! hozzászólása
2008.06.29. 18:46

Mikasa! Tök igazad van!

mikasa hozzászólása
mikasa9624
2008.06.29. 15:33

Gyerekek! A játékost és az edzőt is az eredményei minősítik! Az , hogy az ING kupán szarul, vagy 10 góllal megverve az ellenfeleket játszunk a végelszámolásban annyi jelentősége sincs, hogy értelmetlen vele foglalkozni. Itt 2 meccsen kell jól játszani, az olimoiai elődöntőben és a döntőben! A többi meccs csak arra jó, hogy csiszolódjon a játék. Ha azt a két meccset megnyerjük, senkit nem fog érdekelni a kapitány stílusa a játékosokkal, meg hogy mit játszottunk az EB.-n stb. Egyébként is igaza van, ahhoz, hogy olimpiát nyerjünk a játékosoknak is arra kell gondolni éjjel-nappal, nem pedig arra, hogy milyen változtatásokat kellene véghezvinni a szabályokban(lásd Varga Dani cikk). Mellesleg a Dani ötletei jók, de majd ha megnyerte az olimpiát, az utána következő nyaraláson gondolkozzon ezeken, addig csak azzal, hogy mit,miért, hogyan.... Augusztus 24.-én meg majd mindenki vagy örömújjongva úszik a boldogságban az országgal együtt és ünnepli a hősöket vagy nagyon szomorú lesz. És ne anyázzunk már játékosokat, mert egy-egy helyzetet kihagynak és akkor már ő ne is menjen a csapattal, a póló amúgy is egy bírói szubjektivitású sportág. Másfelől ha minden csapatnál 5 góllal jobbak lennénk, az olimpián lehet csak döntetlenre lesz elég, pont emiatt....Szóval nem olyan egyszerű ez, mint ahogy egyesek gondolják és kívülről fikázzák a kapitányt és a játékosokat. Szóval csak mértéktartó vélemény nyilvánítás mindenkinek! Hajrá Fiúk, LÁNYOK!!!( Mert azért ők is megnyerhetik ám....)

Én hozzászólása
Én9605
2008.06.29. 13:58

És most igen is bírálom a kapitány urat, aztán ha hozza az eredményeket bocsánatot is kérek...de eddig nem úgy tunik, hogy hozni fogja...és elismerem eddigi eredményeit, amik fantasztikusak, sokat koszonhetunk neki, de 2004 óta folyamatosan hibázik...sajnos...olyan taktikát akar kitalálni, ami megvalósíthatatlan nagycsapatok ellen...remélem nem hagyja ki a Danit, bár szegénynek nagyon rosszul áll a szénája...

Én hozzászólása
Én9600
2008.06.29. 13:49

További probléma még, hogy sztem sok játékossal nem úgy beszél mint kellene, flegma, nagyképu a hozzáállása, s egyáltalán nem mint barátaiként, hanem sokakkal mint nem tudom alattvalóiként bánik....pl. Varga Dani, akinek van egy saját gondolata, és erre nem kap a kapitány úrtól csak annyit, hogy inkább foglalkozna értelmesebb dolgokkal...de amúgy is sztem csak a "régi harcosaival" bánik úgy mint a barátaival...

Én hozzászólása
Én9596
2008.06.29. 13:45

Nagy bajok lesznek itt....és a bajok okozója Kemény úr...stresszeli a játékosokat, ahogy kiváncsi is írta, nevezi a meccsekre, de nem játszanak, nem ad mindenkinek ugyanannyi lehetoséget, nincs meg sem a csapat sem a taktika, sem a felállás, remélem azért a fejében már megvan, de az kevés, eddig egyáltalán nem játszottak rá, pedig most kellett volna, nem tudom kiket fog kihagyni, de már az hiba volt, hogy ismét zagyva a csapat, nincs bekk, vagyis van, csak nem bekket játszanak, aki igazi bekk, az otthon nézi a meccseket a TVben, aki nem az, az kénytelen bekkelni (Varga Dani pl.), ossze-vissza kevert csapat, tobb center a keretben feleslegesen (Steinmetz, Varga Zsolt, Kis Gábor, Molnár...minek 4 center még a bo keretben is?!?) mind a Németeket, mind Montenegrót nagyobb magabiztossággal kellett volna verni...a kimaradók terén egyetértek dini-vel, kivéve hogy Gergely helyett Nagy Viktor marad...szerintem...viszont nem volt jó a felkészulés, még szerencse hogy lesz egy EB az Olimpia elott, ott még pótolható az, amit a felkészulés alatt kellett volna szerezni...és mint mondtam nem jó a taktikai felállás...

dini hozzászólása
dini9574
2008.06.29. 13:20

BekkELek! Nem rossz gondolat, én inkábba szívemre hallgatva hagytam ki molnárt, de félek, hogy őt nem lehet csak úgy. Ádám pedig nem volt annyira jó a felékészülés alatt, pedig a szezonja alapján neki lenne ott a helye.

Norberto hozzászólása
2008.06.29. 12:36

Egyetértek dinivel. Szerintem is megvannak már a kimaradók, bár Kemény Dénes azért odaszúrt a Sport1-en a meccs után néhány "stabil csapattagnak". Azért remélem, hogy Biros feljavul, mert elég gyengén és unottan játszik (miért nem úszott azonnal vissza a rossz indítás után?) és Varga Daninak is van mit javulnia, mert támadásban (főleg a szabaddobásai) ez nagyon kevés. Arra pedig én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki fog bekkelni Varga Tomi mellett a fontos meccseken (ő bele fog lendülni)? Varga Dani vagy Hosnyánszky nem képes megtartani egy Smodlaka szintű centert, ez tegnap Zlokovics ellen tisztán látszott. Esetleg Kásás vagy Kiss Gergely, de az ő erejükre máshol van szükség. Én Varga Dani helyén egy Vári Attila méretű bekket tennék a csapatba (ha nincs ilyen, akkor őt). A csapatnak jó játékot és sok sikert kívánok!

BekkElek hozzászólása
2008.06.29. 12:02

Dini egy helyen tévedtél:Molnár helyett Steinmetz marad...eredmény lista...

gyá hozzászólása
gyá9549
2008.06.29. 11:26

2 negyedig bírtam... Nem a meccsel volt baj, hanem a kommentárral. Ha ilyen lesz az olimpián, elalszunk a döntőn.

bunyos pityu hozzászólása
2008.06.29. 11:25

Kemény ur multját senki sem vitatja,de ne felejsük el hogy a játékos csinálja az edzőt,nem pedig forditva,ez a nagy igazság.Akik őt igazán naggyá tették gondolkodás nélkül lerúgja magárol.A jelenlegi állapotokrol pedig,az minden csak nem tiszta verseny.Pl.Szivos Marci,aki mellesleg a magyar gollövö lista 2. volt, ugyan az összes meccsen be volt irva,de kb. 12 percet játszott 6 meccs alatt.Kemény ur részéröl megvan az önigazolás,hisz minden meccsen "játszott",de ez nagyon átlátszó... Ráadásul Athénba sem vitte ki pedig abban az évben mindent megnyert a honvéd,és Marci kimagasloan játszott. A fenti dolog egyébként igaz Varga Zs.-re is és az összes olyan "peremen" levő játékosra,akiknek egy esetleges kisebb hibája,felér egyes "stabil" kerettagok folyamatos ,honapokon át tarto betlizéseikkel.

szaboa hozzászólása
szaboa9544
2008.06.29. 09:31

sasa ezt Magyarország legeredményesebb vl válogatott edzőjéről írtad, gondolom te is letettél annyit az asztalra, hogy ilyen hangnemet megengedj magadnak... kb. erre lehet mondani, hogy tipikus magyar hozzáállás.

sasa hozzászólása
sasa9543
2008.06.29. 08:03

kedves kíváncsi ez egy amatőr sóműsor olyanoknak mint te is vagy. a kapitány ilyenkor autodidakta pszichológusként fontoskodik, lefojtja a játékosokat, rombolja a csapatszellemet, miközben alig van jelentősége a válogatásnak a 18 között. gyakorlatilag tetszőleges 13-mal olimpiát kellene nyerni. kérdés, hogy az a kár, amit ilyenkor okoz a csapatnak (és nem csak a kieső játékosoknak!) később pl. az olimpiai döntőben belefér-e, vagyis vagyunk-e annyival jobbak a mezőnynél, hogy ez ne számítson. szerintem igen, de ez még nem ok az efféle gyermekded játékokra.

dini hozzászólása
dini9526
2008.06.29. 00:35

ők nem utaznak: gór-nagy, szivós, molnár,gergely, varga zs.

Szólj hozzá! hozzászólása
2008.06.29. 00:27

Varga Tamás?????? Azért, ennél még a Fodor is jobb volt... A Steinmetz B. pedig még lehetőséget is alig kapott a 4év alatt... Azért a kezdő bekk posztján ez kevés lesz... Hol van még a Perez, Smodlaka, Hinic...:( Szívós? Csigir tegnap kivédte a ziccerét, ma még csak vízes sem lett, javítási lehetőséget sem kapott,holnapra márnem is fogja nevezni... Londonban már 31 lesz a Marci... Nagyon lehet, h nem folytatódik a hagyomány?? Sajnálatos lenne...

kiváncsi hozzászólása
2008.06.28. 23:29

Tisztelt Kapitány Úr! Félre értés ne essen, sem tisztem, sem lehetőségem, sem jogom beleszólni ki és mit hogyan tesz.... Arra az egy kérdésre szeretném megkapni a választ, hogy miért van az (és ezt az elmúlt pár mérkőzésre, jól megfigyelhetően minden alkalommal elmondható), hogy az adott mérkőzésre nevezett 15 játékos közül nem mindegyik kap lehetőséget... A mai mérkőzésen pl, sem Szivós, sem Varga II. nem kapott lehetőséget ha jól láttam, pedig megítélésem szerint lehetett volna mind két játékosnak lehetőséget biztosítani... Minek írja be őket ha úgy sem játszanak, csak azért, hogy meglegyen a 15, hmm.... Fogalmam nincs, hogy mit érezhet az a játékos akit beírnak, lelkesen melegít, kiül a padra, mert éppen nem kezdő, és aztán nem kap lehetőséget, még 1 percet sem vagy éppen csak 3-at (pl. Gór-Nagy tegnap).... Utólag persze a statisztikában biztosan jól mutat, hogy na még egy mérkőzés, aztán ennyi mert mást nem lehet a neve mellé felírni, így tényleg nehéz lehet..... Ha pedig még mindíg nem döntötte el az "utazó" keretet akkor miért is nem kap mindenki lehetőséget..... Még egyszer szeretném hangsúlyozni a puszta kíváncsiság vezérel, bár azt is sejtem, hogy erre nem fogok választ kapni.... Azért ez elgondolkodtató....