FACEBOOK

Sima győzelem a németek ellen az ING Kupa első napján

Sima győzelem a németek ellen az ING Kupa első napján
hozzászólás, 2008.06.27.

Érdekes meccsen, végeredményben simán nyert a magyar válogatott a németek ellen az ING Kupa első napján, Szombathelyen. A mérkőzés közben többször is jelentős fölénybe kerültek Kásásék, el is húztak négy góllal, de a németek kiegyenlítettek, így kétszer kellett megnyerni a meccset. Kimelkedő teljesítményt nyújtott Madaras Norbert, aki négy gólja mellett önzetlenül, gólpasszokkal szolgálta ki társait.

Élő közvetítésünk a találkozóról.

Magyarország-Németország 14:8 (3:3, 4:1, 4:3, 3:1) A magyar góldobók: Madaras 4, Varga Dénes 3, Benedek, Molnár 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kásás

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes a pekingi felkészülés egyik újabb állomásaként kezdte meg szereplését az ING Kupáért kiírt viadalon, amelyen három, nagyjából egyforma erőt képviselő együttessel csatázik. 

Elsőként a németekkel szállt medencébe a gárda, amelyben a 18-as bő keretből 15-en kaptak lehetőséget, köztük néhányan annak további igazolására, hogy nekik is helyük van a júliusi Európa-bajnokságra utazó, majd az augusztusi olimpián résztvevő 13 fős csapatban.

A találkozó előtt Kemény Dénes elmondta, tudja, hogy bizonytalanságot okoz a helyzet, s érzékenyen, idegesen reagálnak a fiúk arra, hogy még mindig nincs meg a végső 13-as lista, de – tette hozzá – nem hazardíroz, vagyis nem akar elhamarkodott döntést hozni az utazókat illetően, így csak a torna zárultával hirdet névsort. Amely csak akkor változhat az olimpiára, ha valakinek – a kapitány közlése szerint - fizikai problémái támadnának, vagy ha nem szolgál rá a bizalomra...

Esőfelhők gyülekezése közepette indult a meccs, amelyet az elején magyar részről döcögős játék, foghíjas védekezés jellemzett. Rendre a németek vezettek, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és Benedek Tibor látványos lökete egyformán csak az egyenlítéshez volt elég (3-3). Aztán a második negyedben megrázta magát a vendéglátó együttes, és mutatós akciók eredményeképpen a duplázó balkezesek – Madaras, Benedek – mellett Molnár Tamás és Szivós Márton révén négyre növelte a különbséget (7-3). Csakhogy a németek pólóban sem adják fel soha: folyamatosan kihasználva a magyar hibákat egyre feljebb zárkóztak, s a harmadik nyolc perc közepére be is érték a házigazdákat (7-7). Mielőtt azonban további kellemetlen fordulatot vehetett volna az összecsapás, ismét összekapta magát a Kemény-csapat: előbb – már csepergő esőben - Varga Dénes, majd a nagy napot kifogó, s negyedszer is eredményes Madaras jóvoltából, végül pedig Molnár második centergóljának köszönhetően 11-7-tel helyreállt az "alapállapot". A záró játékrészben Kásás Tamás villantotta meg kivételes tudását, az ifjú Varga (Dénes) pedig kétszer is biztos kezűnek bizonyult ziccerben.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Sok helyzetet kihagytunk, s kár azért a kétszer háromperces időszakért, amikor a gólok kilencven százalékát kaptuk. Mintha kicsit szunyáltunk volna, hagytuk lőni az ellenfél nagylövőit. Összességében azonban nem játszottunk rosszul."

    A pénteki másik mérkőzésen:
Montenegró-Görögország 11:8 (3:3, 3:3, 3:1, 2:1)

Szombaton Görögország-Németország és Magyarország-Montenegró (18.00) párosításban folytatódik az ING Kupa.

vlv-fotók a mérkőzésről



vlv-videók:

Bevonulás



Bemutatás



Hajrá magyarok!




Benedek Tibor érvénytelenített találata

Hosnyánszky Norbert gólja

Madaras Norbert első gólja

Benedek Tibor első gólja

Madaras Norbert második gólja

Madaras-passz, Papesz-gól

Madaras-passz, amiből nem lett gól

Benedek Tibor második gólja

Szivós Márton gólja

Dani-kapufa

Varga Dénes első gólja

Madaras Norbert harmadik gólja

Madaras Norbert negyedik gólja

Dumi-kapufa

A Kásás-gól

Varga Dénes második gólja

A kimaradt Szivós-helyzet

Varga Dénes harmadik gólja


Kemény Dénes nyilatkozata



Madaras Norbert nyilatkozata



Benedek Tibor nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Gergely István nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata

4 régi hozzászólás

? hozzászólása
?9448
2008.06.28. 14:33

látom, köszi.

Peti hozzászólása
Peti9446
2008.06.28. 13:35

Tisztelt vlv! Szeretném megkérdezni, hogy mi a címe és az előadója annak a zenének, amit a német meccs bevonulása alatt hallhatunk? Köszönöm a segítséget.

? hozzászólása
?9439
2008.06.28. 10:40

tisztelt szerkesztőség! azon már meg sem lepődöm, higy Szivós Mártont nem kérdezik (vagy ha igen, nem teszi fel) meccs után. de a gólját miért nem lehetett feltenni a videok közé?

Dani le van nagyon maradva... hozzászólása
2008.06.27. 22:10

http://www.origo.hu/peking2008/20080529-a-kh-a-kozonseggel-egyutt-tamogatja-az-olimpiai-sportolokat.html?pIdx=1