FACEBOOK

Sima győzelem a németek ellen az ING Kupa első napján

Sima győzelem a németek ellen az ING Kupa első napján
hozzászólás, 2008.06.27.

Érdekes meccsen, végeredményben simán nyert a magyar válogatott a németek ellen az ING Kupa első napján, Szombathelyen. A mérkőzés közben többször is jelentős fölénybe kerültek Kásásék, el is húztak négy góllal, de a németek kiegyenlítettek, így kétszer kellett megnyerni a meccset. Kimelkedő teljesítményt nyújtott Madaras Norbert, aki négy gólja mellett önzetlenül, gólpasszokkal szolgálta ki társait.

Élő közvetítésünk a találkozóról.

Magyarország-Németország 14:8 (3:3, 4:1, 4:3, 3:1) A magyar góldobók: Madaras 4, Varga Dénes 3, Benedek, Molnár 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kásás

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes a pekingi felkészülés egyik újabb állomásaként kezdte meg szereplését az ING Kupáért kiírt viadalon, amelyen három, nagyjából egyforma erőt képviselő együttessel csatázik. 

Elsőként a németekkel szállt medencébe a gárda, amelyben a 18-as bő keretből 15-en kaptak lehetőséget, köztük néhányan annak további igazolására, hogy nekik is helyük van a júliusi Európa-bajnokságra utazó, majd az augusztusi olimpián résztvevő 13 fős csapatban.

A találkozó előtt Kemény Dénes elmondta, tudja, hogy bizonytalanságot okoz a helyzet, s érzékenyen, idegesen reagálnak a fiúk arra, hogy még mindig nincs meg a végső 13-as lista, de – tette hozzá – nem hazardíroz, vagyis nem akar elhamarkodott döntést hozni az utazókat illetően, így csak a torna zárultával hirdet névsort. Amely csak akkor változhat az olimpiára, ha valakinek – a kapitány közlése szerint - fizikai problémái támadnának, vagy ha nem szolgál rá a bizalomra...

Esőfelhők gyülekezése közepette indult a meccs, amelyet az elején magyar részről döcögős játék, foghíjas védekezés jellemzett. Rendre a németek vezettek, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és Benedek Tibor látványos lökete egyformán csak az egyenlítéshez volt elég (3-3). Aztán a második negyedben megrázta magát a vendéglátó együttes, és mutatós akciók eredményeképpen a duplázó balkezesek – Madaras, Benedek – mellett Molnár Tamás és Szivós Márton révén négyre növelte a különbséget (7-3). Csakhogy a németek pólóban sem adják fel soha: folyamatosan kihasználva a magyar hibákat egyre feljebb zárkóztak, s a harmadik nyolc perc közepére be is érték a házigazdákat (7-7). Mielőtt azonban további kellemetlen fordulatot vehetett volna az összecsapás, ismét összekapta magát a Kemény-csapat: előbb – már csepergő esőben - Varga Dénes, majd a nagy napot kifogó, s negyedszer is eredményes Madaras jóvoltából, végül pedig Molnár második centergóljának köszönhetően 11-7-tel helyreállt az "alapállapot". A záró játékrészben Kásás Tamás villantotta meg kivételes tudását, az ifjú Varga (Dénes) pedig kétszer is biztos kezűnek bizonyult ziccerben.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Sok helyzetet kihagytunk, s kár azért a kétszer háromperces időszakért, amikor a gólok kilencven százalékát kaptuk. Mintha kicsit szunyáltunk volna, hagytuk lőni az ellenfél nagylövőit. Összességében azonban nem játszottunk rosszul."

    A pénteki másik mérkőzésen:
Montenegró-Görögország 11:8 (3:3, 3:3, 3:1, 2:1)

Szombaton Görögország-Németország és Magyarország-Montenegró (18.00) párosításban folytatódik az ING Kupa.

vlv-fotók a mérkőzésrőlvlv-videók:

BevonulásBemutatásHajrá magyarok!
Benedek Tibor érvénytelenített találata

Hosnyánszky Norbert gólja

Madaras Norbert első gólja

Benedek Tibor első gólja

Madaras Norbert második gólja

Madaras-passz, Papesz-gól

Madaras-passz, amiből nem lett gól

Benedek Tibor második gólja

Szivós Márton gólja

Dani-kapufa

Varga Dénes első gólja

Madaras Norbert harmadik gólja

Madaras Norbert negyedik gólja

Dumi-kapufa

A Kásás-gól

Varga Dénes második gólja

A kimaradt Szivós-helyzet

Varga Dénes harmadik gólja


Kemény Dénes nyilatkozataMadaras Norbert nyilatkozataBenedek Tibor nyilatkozataVarga Dénes nyilatkozataGergely István nyilatkozataKiss Gergely nyilatkozataVarga Tamás nyilatkozataHosnyánszky Norbert nyilatkozataSteinmetz Ádám nyilatkozata

4 régi hozzászólás

? hozzászólása
?9448
2008.06.28. 14:33

látom, köszi.

Peti hozzászólása
Peti9446
2008.06.28. 13:35

Tisztelt vlv! Szeretném megkérdezni, hogy mi a címe és az előadója annak a zenének, amit a német meccs bevonulása alatt hallhatunk? Köszönöm a segítséget.

? hozzászólása
?9439
2008.06.28. 10:40

tisztelt szerkesztőség! azon már meg sem lepődöm, higy Szivós Mártont nem kérdezik (vagy ha igen, nem teszi fel) meccs után. de a gólját miért nem lehetett feltenni a videok közé?

Dani le van nagyon maradva... hozzászólása
2008.06.27. 22:10

http://www.origo.hu/peking2008/20080529-a-kh-a-kozonseggel-egyutt-tamogatja-az-olimpiai-sportolokat.html?pIdx=1