FACEBOOK

Egygólos magyar győzelem Nagyváradon

Egygólos magyar győzelem Nagyváradon
hozzászólás, 2008.06.19.

Edzésfázisból hivatalos meccset játszva is hozta a győzelmet a magyar válogatott Nagyváradon, Románia ellen. A barátságos találkozón a románok szerezték meg a vezetést, de a mieink végig uralták a meccset, két, sőt három góllal is vezettek, s a vége plusz egy lett ide. A játék olykor döcögött, voltak hibák (főként a csapatjátékban), de a felkészülésnek ebben a szakaszában ez nem csoda.

A csütörtöki meccsre Kemény Dénes nem nevezte Szécsi Zoltánt, Biros Pétert és Kis Gábort. Ők nyilván a péntek esti szolnoki visszavágón jutnak szerephez.

Románia-Magyarország 10:11 (3:4, 3:4, 1:1, 3:2)
Nagyvárad, v: Radu (román), Kiszelly
Románia: Nenciu - Andrei, Kádár 1, Radu 3, Iosep 1, R. Georgescu 1, Negrean 1. Csere: Tarnovechi, Ridzyk, Ghiban, Dunca, Busila 2, Goanta, Matej 1. Szövetségi kapitány: Cornel Rusu
Magyarország: Gergely - Kásás 2, Varga Dénes, Molnár, Varga T., Hosnyánszky 1, Benedek 2. Csere: Nagy V. (kapus), Varga Dániel 2, Gór-Nagy, Kiss G. 3, Steinmetz Á., Madaras 1, Varga II Zs., Szivós. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól emberelőnyből: 7/4, ill. 5/3
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

Visszavágó péntek este 18.00 órakor Szolnokon.



Videók:

Kiss Gergely első gólja

Kiss Gergely második gólja

Varga Dániel első gólja

Benedek Tibor első gólja

Varga Dániel második gólja

Kásás Tamás első gólja

Hosnyánszky Norbert gólja

Benedek Tibor második gólja

Kásás Tamás második gólja

Madaras Norbert gólja

Kiss Gergely harmadik gólja


KEMÉNY DÉNES NYILATKOZATA (VIDEÓ):



KISS GERGELY:

- Még egy kicsit döcögős volt. Nem is kicsit… Sokkal jobban tudunk ennél játszani. Próbáltuk megcsinálni néhány dolgot, amit megbeszéltünk, hellyel-közzel sikerült csak, mert azért még nem úgy „pattannak” a kezek meg a lábak, ahogy kell. Ez volt ugye az első hivatalos meccsünk, az edzőmeccseket nem számítva. Úgyhogy nem volt még jó, ha mondhatom így, ha lehetek kritikus ennyire... Sok bennünk maradt, főleg hátul, remélem, holnap már egy fokkal jobb lesz. Tanulunk a hibáinkból és az elmaradt lehetőségeinkből mindannyian, és akkor holnap egy simább meccset tudunk majd játszani. Arra jó volt, hogy elkezdjük a menetelést...

KÁSÁS TAMÁS:

- Nem játszottunk jól, főleg hátul, elég figyelmetlenek voltunk, úgyhogy végig szoros volt a meccs. Nyögvenyelős lett a vége, de a felkészülésnek még csak az első szakaszában vagyunk, nem kell aggódni az eredmény miatt. Mindenesetre nem jöttünk ki igazán jó hangulatban a vízből, mert a jó játék bennünk maradt, és nem adtuk ki. Tovább kell dolgoznunk, de mondom, nem kell ezt véresen komolyan venni, a csúcsformát nem a mai napra terveztük, most ennyire futotta.

MADARAS NORBERT:

- A vártnál nehezebb lett, egyszer volt csak, hogy hárommal is vezettünk, végig 1-2 góllal, és nem tudtunk ezen túllépni, mindig feljöttek. Jól csinálták, hozzáteszem, lelkesek voltak, nem volt veszíteni valójuk, és abszolút kihasználták a hibáinkat. Sok gólt kaptunk, az a baj. A 11:5 vagy 11:6 jó, a 11:10 sok.


SZIVÓS MÁRTON:

- Sok mindent nem tudok hozzátenni ahhoz, amit a tévén keresztül látni lehetett. Kicsit nyögvenyelős volt, de nem baj, nagyon sok meló volt eddig, ez volt az első hivatalos meccs, lesz ez még sokkal jobb is.

-
A vége felé emberelőnyben nem a kapu felé fordultál, hanem keresztbe passzoltál. Miért?

Egy figurát csináltunk, és úgy tűnt nekem, hogy üresen van Papesz, de utána mondta, hogy a víz alatt megfogták. Gyakorolgattuk, hogy feladjuk a fához.

33 régi hozzászólás

none hozzászólása
none9286
2008.06.23. 06:58

Nem egészen két hónap van hátra az olimpiáig, ami felkészülési időnek még egy világklasszis csapatnak sem elegendő, ahhoz olyan ellenféllel kellen játszani legalább hetente kétszer, mint a szerbek és a horvátok, ami sajnos eleve lehetetlen. Kemény Dénes lehet nagyon jó edző, de valamit nagyon félre visz. Se Világliga, se VB győzelmet nem mondhatunk magunknak az utóbbi években, az olimpia pedig még ennél is keményebb lesz. Távol álljon tőlem, hogy kritizáljam a csapatot, vagy elvegyem a kedvüket, de azért ezek a mutatók el kellene, hogy gondolkoztassák úgy a Vízilabda Szövetséget, mint Kemény Dénest, valamint a válogatott keret tagjait is. Semmi esélyünk aranyban gondolkozni, sőt megkockáztatom, még ezüstben sem. A sorrend Szerbia, Horvátország, Magyarország lesz. Adja az ég, hogy ne legyen igazam!

Zséva hozzászólása
Zséva9266
2008.06.21. 11:49

Szerintem-nek: érdekes a gondolkodásod,világklasszis Benedek,mint írod aztán mégis inkább Madaras?A másik,mondj egy olyan meccset akár olimpia-vb-eb (vagy más,ha eszedbe jut) amikor Gergely maradandót nyújtott!!! Nagy Viktorról szerintem mindenkinek sokkal több jut eszébe- pl. vb,euroliga,magyar bajnokság- nem beszélve az ifi- és junior koráról!!Szerintem nem kérdés melyikük tudná felülmúlni önmagát az olimpián. Gergelynek különben is már van egy ajándék olimpiai aranya- nem emlékszem,hogy 'összetörte' volna magát érte.Persze akkor a Kapitány kényszerhelyzetben volt,(úgy gondolom)nem volt más...és valószínű többet is várt tőle.Úgyhogy én Nagy Viktor mellett teszem le a voksom - szerintem.

Coach von Vindishgrez? hozzászólása
2008.06.20. 17:34

????????????????????,,

Anita hozzászólása
Anita9230
2008.06.20. 15:36

Kezd elegem lenni abból,hogy egyes emberek csak kritizálni tudják a játékosokat,ahelyett,hogy biztatnák őket!!!!Én bizom Kemény Dénesben!Szerintem ő igenis tudja mit csinál!!Biztos vagyok benne,hogy olimpiai arannyal fogunk haza érkezni!!HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

Coach hozzászólása
Coach9229
2008.06.20. 15:35

Ed - people are complaining that Szivos doesn't deserve a spot on the team because lately he has not performed up to expectations. Opinions vary but the consensus is that he should be left off the team. I myself agree.

Gergőke hozzászólása
2008.06.20. 13:52

Szerintem-nek! Varga Zsoltot nem centerposzton veszi számításba. Ezért sem értem minek van ő ott. Amúgy meg lényegesen jobb idénye volt Egerben, mint a Kis Gábornak. De abban igazad van, hogy én sem nagyon értem a koncepciót.

For ed! hozzászólása
2008.06.20. 13:23

A goal,ed-nek,szegény ő is értsen már valamit!

Marci! hozzászólása
Marci!9226
2008.06.20. 12:37

Csova,csova jön a kapus, jön a bekk,szemsarkából krokodil,aztán kapufás,és putty,goal!!!:-)))Tudjátok a dolgotokat,nem kérünk,és nem adunk kegyelmet!!!

Szerintem!  hozzászólása
2008.06.20. 12:21

Szerintem nagyon sok marhaságot irtál,de mint irtad vélemény,csak nagyon zagyva,szerintem.Fuss neki még1x,szerintem. De inkább ne! Ez is vélemény,szerintem.

szerintem hozzászólása
2008.06.20. 11:46

Még azt hozzátenném, hogy én nem tartom kudarcnak az elmúlt évek 2. helyeit, nem erről van szó...nem erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy "nem váltak be Dénes húzásai"...nekem tetszettek azok az ezüstök is :P csak véleményt alkotok...

Szerintem hozzászólása
2008.06.20. 11:41

Hát azt hiszem, ez az Olimpia nem lesz meg...Bárcsak ne lenne igazam....Kemény úr hibázik már folyamatosan 2 éve azzal, hogy klasszikus bekk nélkül játszik a csapat...és nem képes tanulni a hibájából...El kell ugyanis dönteni végre, hogy akkor most bekk nélkül fog játszani a csapat, és segítenek majd a centerfogónak a többiek is, vagy mégis lesz bekk...ugyanis ha bekk nélkül, akkor mit keres ott a csapatban Varga Tamás és Gór-Nagy??? Ha mégis bekkel játszik a csapat, akkor meg miért nincs ott Barna?!? Már nagyon összezagyválta ezt a csapatot a Dénes, ez így nem lesz jó, ez az Olimpiai aranyba fog kerülni...Külön lebontva posztokra fantasztikus játékosaink vannak, balkézen a Világ legjobbjai vagyunk Madarassal, Benedekkel, Kiss Gergővel, , de sztem jobbkézen is Kásával, Birossal, vagy a 2 Vargával például...kapuban Szécsi miat sem kell aggódnunk, mert világklasszis...Center lesz az egyik kritikus pont, sztem Papesz már nem való a csapatba, de sok fog múlni a centereken az EB-n és az olimpián is, sztem 2 lényeges feladatuk kéne hogy legyen: 1. hozni a fórokat, amint lehet.... 2. próbálni nem szablôytalankodni, ne legyenek kontrák centerből... És a legkritikusabb pont az ugye a bekk...de erről már beszéltem...sztem egy Szecska - Kása - Barna - Kiss Gergő - Biros - Ádi - Madaras (vagy Benedek) klasszikus bekkel való felállás lenne a legideálisabb...ha meg nem Barna, akkor Varga tamás, de tőle félek, mert gyakran elveszti a fejét, és el kezd lövöldözni össze-vissza...de még mindig inkább, mint a Gór-Nagy, mert ő sztem nem Magyar válogatott szint...én a csapatból kihagynám: Gór-Nagyot, Molnárt, Nagy Viktort(őt azért, mert szerintem Gergely jobb kiegészítő kapusnak, és bármikor ha kell, tudja hozni a formáját, míg a nagy Viktor nem biztos, hogy csereként beszállva jó lenne az olimpián...meg aztán 2004-ben bevált, ami egyszer bejött, azon kár változtatni...) Hosnyánszkit (nem volt jó döntés, hogy kiigazolt Olaszba idén...), Varga Zsoltot (Ádi és Kicsi jobbak tőle sztem) de ha bekk nélkül játszik a csapat, akkor kihagynám még Varga Tamást is...sőt még Marci is szedje össze magát...

Imola hozzászólása
Imola9221
2008.06.20. 10:51

Teljesen igazad van J!!!!!!!!:D Hajrá MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

J hozzászólása
J9220
2008.06.20. 10:16

Szégyellje magát minden kishitű, pesszimista, kákán is csomót kereső okostojás, akinek csak azon jár az esze, hogyan pocskondiázhatná minél cifrábban a válogatottat! Iszonyú terhelés alatt játszanak a fiúk, ráadásul felkészülési szakaszban! Mit vártok?! Még ha érezném a kritikában a jószándékot, de nem! Fantasztikus csapatunk van, akik nem ilyen szurkolói magatartást érdemelnek!

Lajcsi hozzászólása
Lajcsi9218
2008.06.20. 09:46

Most mar ertem,ha a kapufat akarom megjatszani,akkor nem szabad,kell,kapura nezni,koszonom.Szerintem meglesz a donto!

szívós who? hozzászólása
2008.06.20. 09:40

mondjon valaki egy komoly, tétre menő válogatott meccset az elmúlt 6 évben amikor szívós kiemelkedőt nyújtott?

Lajcsinak üzenjük többen... hozzászólása
2008.06.20. 08:46

Arra a kérdésre, hogy mi lesz az olimpián. Bronzérem vagy negyedik hely.

Chayanne hozzászólása
2008.06.20. 04:38

Emberek! Ez az egyetlen csapatjátékunk ahol reális esély van az aranyra Pekingben. Jó lenne ha erről az oldalról is sütne valamiféle "magyar egység",vagy egyetértés. A szerbek, a horvátok kineveltek egy olyan generációt mint a mienk volt Signey előtt, és van amin a Dénes matekoljon. Mellesleg: mi van ha kapitány utasítása volt hogy ezt a figurát játszák a Marciék a végén? Ezt nem tudjuk. Szóval a lényeg hogy csak együtt fog sikerülni. Emellett persze mindenkinek lehet véleménye.

ed hozzászólása
ed9212
2008.06.20. 01:49

what about szivos?

Csaszi hozzászólása
Csaszi9211
2008.06.20. 01:16

"Andaxin!" Egy klasszikustól idézve. ;)

Stritus! hozzászólása
2008.06.19. 22:19

Ird meg légyszi h itt mit szabad irni,és azt irjuk,ok? Hajrá Magyarok! Hajrá fiuk! Hajcsattok!! Ez jo?

Coach hozzászólása
Coach9208
2008.06.19. 22:12

Nyugi mindenki. Elso meccs volt es faradtak a fiuk a napi 6 oras edzesektol. Itthon 6-7 gollal fogjuk elverni oket. Ez a Magyar csapat nagyon, NAGYON jo lesz az EB-re meg az Olimpian. Nem kell panikba esni. A Szerbek 1 gollal vertek meg a Gorog B valogatottat a Vilag Ligan!! Ez most nem jelent semmit. A masodik Magyar-Roman: 14:7 nekunk. Mas valaki?

flodo hozzászólása
flodo9207
2008.06.19. 22:07

Hibáztak,csak nem ziccert, egy perccel a vége elött,+1-nél,de hajrá Marci,csak nézd a kaput!!!

BekkElek hozzászólása
2008.06.19. 21:51

Az ellentmondás az,hogy tulajdonképpen "alapozásból" kell keretet szűkíteni,ez alapvetően rossz,mert nem egyformák a srácok terhelhetősége + a fizikai reakció,regenerálódás stb.Másfelől viszont itt derül ki,hogy ki az aki a "bejátszódás" hiányában és a fáradtság ellenére (ami vszínű előjön majd mindkét világversenyen),gyorsabban és okosabb döntéseket hoz.Nyilván nem sok hely kiadó (szerintem kevesebb,mint ahogy mi gondolnánk),de itt már csak konkrét feladatok megoldására keresi a kapitány a megfelelő embereket.Ezek a srácok 7-8 éves koruk óta szórják a gólokat,semmi más dolguk - dolgunk,biztassuk őket,megérdemlik. U.i:Tényleg nyugisabb lett volna egy szeptemberi "levezető" EB...

Sritus hozzászólása
Sritus9205
2008.06.19. 21:44

Szerintem ezen a honlapon nem kellene szidni a játékosokat. Sem Szivóst, sem Vargáékat, se senkit. Arra ott van az NS. Szerintem nekünk, szurkolóknak inkább mögéjük kellene állni, akármi van, és szurkolni nekik, hogy ettől csak jobb legyen.

Imola hozzászólása
Imola9204
2008.06.19. 21:34

Nem értem miért kell szidni a másikat!Gondolkodjatok el azon,hogy ők is emberek!Van amikor jobb napjuk van,van amikor rosszabb.Én akkor is tovább szurkolok mindenkinek a csapatba keretbe kerülésért és Marcit se szidjátok!

 A Vargákról hozzászólása
2008.06.19. 21:20

Ők sose sza.... be. Kicsihuszár,éted? Hibázni meg lehet. A példa meg emiatt, rossz!

Flodd hozzászólása
Flodd9202
2008.06.19. 21:12

Floddy! Örülök, h még megy a régi nóta, miszerint Marcin ment el a vb. szerény számításaim szerint 13 ember játszott a csapatban és ha visszanézed a meccset talán Te is észre fogod venni, h nem Marci volt az egyetlen aki hibázott. mert nála nagyobbak is hibáztak azon a meccsen...

Kicsibjörk hozzászólása
2008.06.19. 21:07

Tököm ki van, hogy állandóan szidjátok a Marcit! Mi a francot tett, hogy így utáljátok? Állítsatok már magatokon! Szerintem meg nem egy ember hibája, hogy csak egy gólos magyar győzelem született, hanem a többieké is. Bezzeg a Vargák-ra nem lehet rávarrni semmit sem, pedig nekik nagyobb arcuk van, mint a Marcinak!

N hozzászólása
N9199
2008.06.19. 20:27

Nincsen HA. Értsétek már meg! Gyávaság? Miről beszélsz...rossz helyen jársz.Ez nem az a honlap.

Floddy hozzászólása
Floddy9198
2008.06.19. 20:20

Okozott o mar gondot eleget,emlekszel a horvat meccs vegere? Ma vilagbajnokok lennenk,ha ott nem ....,de a mai gyavasaga tuti valtozik,majd a dominoban a szolnok ellen,ott nagyon nagy arca van marcinak!

Flodd hozzászólása
Flodd9197
2008.06.19. 20:13

Lajcsi! Szerintem nem egyetlen meccs alapján kéne megitélni a játékosokat. Valószínűleg ha a továbbiakban is ilyen formában játszik nem utazik az olimpiára. De bízom benne, h a következő meccseken végre önmaga lesz és akkor nem lesz okod aggodalomra az olimpia ideje alatt sem.

A játék olykor döcögött, voltak hibák (főként a csapatjátékban), de ............ hozzászólása
2008.06.19. 20:10

No comment... Okos húzás változtatni a csapaton és a csapat szerkezetén a finishben!!!! :( :( :(

Lajcsi hozzászólása
Lajcsi9195
2008.06.19. 19:53

Marci egy drama,egy baratsagos roman meccsen a vegen kapura se mert nezni emberforban,mi lesz az olimpian??? Szegeny kemeny kapitany:-))