FACEBOOK

A Reccóé az Olasz Kupa - három magyar gól a döntőben

A Reccóé az Olasz Kupa - három magyar gól a döntőben
hozzászólás, 2008.04.20.

Zsinórban harmadszor nyerte meg az Olasz Kupát a Pro Recco csapata. A szombati döntőben, Novarában a Savona ellen diadalmaskodtak Kásáék. A riporterek által előszeretettel "Super Tommy"-ként emlegetett Kásás két gólt lőtt, Madaras egyszer volt eredményes. Megmutatjuk mindhárom gólt és megszólal a két gólszerző.

Elsőként az elődöntők vesztesei csaptak össze a novarai Olasz Kupa Final Four második napján. A Nervi csak egy negyedig tudta megszorítani a Posillipót, utána kijött a két csapat közötti különbség.

Märcz Tamás ismét három gólt lőtt, s ezzel a kétnapos torna legeredményesebb magyarja lett. Igaz, valószínűleg elcserélné ezt a "tisztet" a Reccóban szereplő három honfitársával, akik az Olasz Kupával a csomagtartóban utaztak vissza a Ligúr-tenger partjára.



A döntő úgy indult a Recco szempontjából, ahogy a csapat nagy rangadói szoktak mostanában: az ellenfél szerezte meg a vezetést. A második negyed elején ragadta magához a kezdeményezést a címvédő, éppen Kásás Tamás góljával vezettek először a meccsen. A Savona félidőig még tartotta magát, fordulásnál 6:6 állt az eredményjelző táblán. Ezután jött a szokásos Recco-henger, szebbnél szebb gólokkal húzott el a sztárcsapat, s lényegében 5-6 perc alatt megnyerte a mérkőzést. Kásás egy csodás akciógóllal és egy ötméteres-találattal tette le a névjegyét, Madaras egyszer "eresztette el" a balt, Benedek pedig ezúttal gólpasszokkal "szórta" a társakat.

KÁSÁS TAMÁS:

Ma sem kezdtünk jól, a felénél x volt, aztán a szokásos történet. Ők jobban elfáradtak, kijött, hogy hosszabb a kispadunk. Komolyan mondom, mindig ugyanaz a történet...

MADARAS NORBERT:

Megvan az első... Picit féltem tőle, mert annyiból nehéz, hogy egy meccsről van szó. A bajnokság szinte könnyebb, mert ott háromszor kell megverni majd minket ahhoz, hogy ne nyerjünk. Aki erre képes, az meg is érdemli a győzelmet. Itt viszont minden lehet - egy meccsen. Így is nézett ki, elég jól tartották magukat két és fél negyedig, aztán a harmadik negyedet megnyertük négy góllal, az volt a döntő, az utolsóban már fel is adták. Többször nyilatkoztam, hogy csak most kezdődik a szezon. Hát, belevágtunk...


Videók:

Kásás Tamás első gólja

Madaras Norbert gólja

Kásás Tamás második gólja

Olasz Kupa, döntő:

Pro Recco-Savona 12:8 (3:3; 3:3; 5:1; 1:1) (Kásás 2, Madaras 1)

A harmadik helyért:

Nervi-Posillipo 10:14 (4:4, 1:4, 2:4, 3:2) (Marcz 3)