FACEBOOK

Két horvát, egy-egy olasz és magyar csapat Európa elitjében

Két horvát, egy-egy olasz és magyar csapat Európa elitjében
hozzászólás, 2008.04.10.

A Pro Recco kivételével valamennyi Final Four-szereplő hatalmas izgalmak közepette, drámai küzdelemben jutott be az Euroliga május 9-10-i négyes döntőjébe. A Zágráb ötméteresekkel verte ki a Partizan Belgrádot, az Olympiakosznak mindössze egyetlen gól hiányzott a döntetlent jelentő meccsnullhoz, a Vasas meccsét pedig láthattuk... Három magyar gól és a Recco magyarjainak nyilatkozata a nápolyi találkozóról.

A Pro Recco háromgólos előnnyel érkezett Nápolyba, ahol alaposan ráijesztettek Benedekékre a hazaiak. Mindjárt az elején behozták az első mérkőzésen összeszedett hátrányt, s 4:1 után senki nem gondolta volna, hogy sima Recco-győzelem lesz a vége. Visszatért a csapatba a korábban lumbágóval bajlódó Kásás Tamás (hátán két hosszú ragtapasz-csíkkal), s két góllal járult hozzá a továbbjutáshoz. Benedek egyszer volt eredményes, Madaras most nem szerzett gólt. A Pro Recco címvédőhöz méltóan, hétgólos különbséggel jutott tovább.

A Mladost ugyanúgy 9:9-et játszott a Belgráddal, mint az első mérkőzésen. A hosszabbításban nem esett gól, az ötméterespárbajt viszont 4:1-re megnyerték a horvátok.

A Dubrovnik ötgólos előnyt szedett össze az első mérkőzésen, de végül csak minimális, egygólos különbséggel jutott be a Final Fourba. Az Olympiakosznak talán egy kis szerencse hiányzott, ám a vehemens görög szurkolókat nem fogjuk hiányolni Barcelonában.

A Vasas így jutott tovább.

Eredmények:

Mladost Zágráb (horvát)-Partizán Belgrád (szerb) 13:10 (1:0, 3:3, 3:3, 2:3/0:0, 0:0, 4:1) - ötméteresekkel (Az első mérkőzés eredménye 9:9 volt.)

Olympiakos Pireusz (görög)-Jug  Dubrovnik (horvát) 12:8 (2:2, 3:2, 4:3, 3:1) (Az első meccsen 10:5-re nyert a Jug.)

Vasas-Primorac Kotor (montenegrói) 6:7 (2:3, 2:1, 0:1, 2:2)

Posillipo (olasz)-Pro Recco (olasz) 8:12 (4:2, 2:4, 1:2, 1:4)  (Az első meccsen a Recco otthon 13:10-re győzött.) (Kásás 2, Benedek 1)

Videók:

Kásás Tamás első gólja

Kásás Tamás második gólja

Benedek Tibor gólja Kásás passzából

KÁSÁS TAMÁS:

Elég rosszul kezdtünk. Minden mindegy alapon nagyon nekünk estek és az elején kihasználták a hibáinkat. Elmentek egy-két góllal, de aztán a felénél már iksszel fordultunk és onnan végül is három-négy góllal mindig vezettünk, így sima lett.

Most, hogy Bounocore és Postiglione sem játszik, elég rövid a kispadjuk és van egy pár fiatal, akit azért "ott lehet hagyni". Ezt kihasználtuk, és a meccs második felétől már jól játszottunk, jól védekeztünk, a kapus jól védett, elől is pontosak voltunk, úgyhogy végül is valamennyire papírforma-eredmény született.

Tudtok ennél többet, vagy mindent beleadtatok?

Tudunk, és biztos, hogy szükség is lesz ennél többre, mert a Final Fourban azért ki-ki meccsek vannak, ott nem lehet hibázni. Két meccs lesz még, azokon nagyon oda kell figyelni, úgyhogy ennél azért jobb játék kell, az biztos.

Mit szólsz a Final Four mezőnyéhez?

Valamennyire papírforma. A Vasast vártam, hogy be fog jutni, nem tudom milyen volt a meccs. A Mlados helyett igazából a Partizánt vártam, de az első meccset követően azért látszott, hogy a Mlados se rossz csapat. A Dubrovnik is néggyel kapott ki, így látszik, hogy soha senkit nem szabad félvállról venni. Erős lesz a Fial Four, nagyon.

BENEDEK TIBOR:

Várható volt, hogy lelkesen kezd a Nápoly, pillanatok alatt be is hozták a háromgólos hátrányt. Akkor az volt a lényeg, hogy ne kezdjünk el kapkodni, várható volt, hogy le fogjuk dolgozni a hátrányt, ők kevesen vannak, elfáradtak, úgyhogy a harmadik negyed közepére már szinte nem is volt több erőfeszítés bennük, onnantól sima volt a mérkőzés.

Hogy értékeled a FF mezőnyét?

Erős a mezőny, azt gondolom, hogy különleges lesz azért, mert nem lesz hazai csapat, s ez mindenképpen nagy változás az eddigiekhez képest, hiszen 90 százalékban a rendező nyert eddig. Így kiegyenlítettebb. Valószínűnek tartom, hogy nem akarják, hogy a két horvát csapat jusson a döntőbe - de ez csak az én feltételezésem.

Ez akkor Recco-Vasast jelent...

Jelenthet Recco-Vasast, de több változat is van, például hogy valamelyik horvát csapat ellenfelét kicsit jobban segítik...

Van ilyen a vízilabdában???

Idáig nem volt, de most talán...

MADARAS NORBERT:

Az elején volt 4:1 meg 6:3 nekik, de aztán kijött, hogy többen vagyunk, meg szerintem jobbak is, így aztán feljöttünk 6:6-ra és onnantól már nekünk ment jobban, mi irányítottunk.

Nem ijedtetek meg az elején, 4:1-nél?

Nem mondanám. Tudtuk, hogy nagyon messze van a vége. Nekik összejöttek az emberelőnyök, mi kihagytunk egyet-egyet, de miután megnyugodtunk, kijött a különbség...

2 régi hozzászólás

D hozzászólása
D6495
2008.04.10. 19:32

Eszméletlen, amit Kásás és Vujasinovic produkált tegnap...Hihetetlen játékosok, a világ legjobbjai...6:3-mas Possilipo vezetésnél szinte ők ketten fordították meg a meccset 7:6-ra...ők csenték el a labdákat szabályosan az ellenféltől, és ők oztoztak a 4 gólon is, komolyan mondom ha ő ketten nincsenek, kikap a Recco....Benedek és Madaras nem mutattak tegnap semmit, Benedek gólja is egy parádsé Kásás beadásból született....

B hozzászólása
B6478
2008.04.10. 09:12

Szerintem is a Partizánnal lett volna igazán bika a F4.