FACEBOOK

Repülőrajt a Volvo Kupán - kilencgólos győzelem Románia ellen

Repülőrajt a Volvo Kupán - kilencgólos győzelem Románia ellen
hozzászólás, 2008.02.23.

Igazi gálát rendezett a magyar csapat a Volvo Kupa első napján Kecskeméten, az olimpiai kvalifikációs tornára készülő Románia ellen. A mieink helyenként sziporkázó játékkal kilencgólos győzelmet arattak, és ha minden helyzet bemegy, óriási különbség lehetett volna a végeredmény két száma között.... 

A Volvo Kupa első napján Szécsi Zoltán, Kiss Csaba és Steinmetz Ádám nézte a lelátóról a társakat. A közönség óriási tisztelettel, nagy szerettettel fogadta, felállva, vastapssal köszöntötte a bevonuló válogatottakat. Bemutatáskor Kásás Tamást köszöntötték 300. válogatott mérkőzése alkalmából, méghozzá maga Kemény Dénes. A képzeletbeli csapatkapitányi karszalagot ezúttal Molnár Tamás viselte.

A szövetségi kapitány gyorsan mélyvízbe küldte az olaszokat: az első percekben együtt volt vízben az itáliai bajnokságban játszó négy válogatott, a "firenzei" Hosnyánszky, valamint a reccós Kásás, Madaras és Benedek. Ennek az az érdekessége, hogy az olasz bajnok két balkezese klubcsapatában egy időben a legritkább esetben van játékban.



Az első ráúszásnál Szivós hozta el a Volvo-emblémával díszített strandlabdát, amit a játék megállítása után kicseréltek Mikasára.

Az első gólt a románok első támadása hozta: R. Georgescu lövése talált utat a kapuba. (0:1) Ezután magyar emberelőny következett, de az egyenlítés elmaradt, Madaras fölé durrantott. Nem sokkal később ismét a balkezes játékos dobhatott volna gólt: ciccerbe került de lövőcselek után eleresztett labdáját védte a kapus. Ilyen a sors, végül mégis ő egyenlített: emberelőnyben a jobbszélről vízre pattintott labdája védhetetlen volt (1:1).

Kemény Dénes teljes sort cserélt. Előbb Molnár hibázott egy megúszás során, majd Kiss Gergely lőtt zúgó kapufát. Nehezen lendült játékba a csapat.

A románok Dunca révén újra megszerezték a vezetést (1:2), de Gór-Nagy Miklós szép lövéssel gyorsan egyenlített (2:2).

A negyed vége előtt még feljegyezhettünk egy Madaras-kapufát.

A második játékrész magyar akcióval kezdődött, s a kiharcolt emberelőny során Benedek becenterezett labdáját Kis Gábor húzta a kapuba. Ezzel át is vettük (egyszer, s mindenkorra) a vezetést (3:2).

Radu ziccerben leadott lövését Gergely védte, a túloldalon Varga Tamás átlövése sikeres volt (4:2). Újabb Gergely-védések utánemberelőnyt kapunk, Varga II. Zsoltról állítanak ki Hosnyánszky egyből beteszi, Molnár Tamás pedig úgy húzza be, hogy a kapus kezéről csúszik be a labda (5:2).

A túloldalon sajnos ugyanezt a románok is megcsinálják, Radu a gólszerző (5:3).

Emberelőnyhöz jutunk, Szivós lövése a vízről a felső kapufa lapjára pattan, majd onnan a vízre - már a gólvonal mögé (6:3).

A következő gólunk is elég különleges: Biros ejt, a labda a kapustól be is menne, de lecsorog a kapufa éléről, Molnár behúzza egy félcsavarral (7:3).

Dunca csavarja Gergelyt érintve vágódik be (7:4).

Kásás megúszik, önzetlenül és nagyon elegáns mozdulattal beteszi Benedeknek... (8:4) - a meccs talán legszebb gólja, bár ebből a megállapításból nyilván nagy vita lesz...

Gergely még véd egyet nagyszünet előtt.

Magyar az első gól a harmadik negyedben is: Molnár Tamás húzása középről, két méterről (9:4).

Varga II. Zsolt kierőszakolja a helyzetet és ha már ez sikerült, be is lövi (10:4).

Kiss Gergely gólját nem adják meg - esküszünk, hogy bent volt!

Madaras keresztpassza után Biros a balszélről kilövi a hosszúsarkot (11:4).

Georgescu R. ötméteresből töri meg a román gólcsendet (11:5).

Szivós megúszás végén viszonylag messziről lövi rá, mert nagyon közeleg a negyed vége. Bemegy (12:5).

Szünet után emberelőnyhöz jutunk, Varga Tamás kapufát lő.

Nem sokkal később Kásás csodaszép forgolódós cselekkel szembekerül a kapussal, kiemeli a kezét, kivár, ejt, de a kapus ujjheggyel eléri a labdát.

Kiss Gergely a támadóidő lejárta előtt lő, s a labda a blokkon lelassulva épphogy csak becsúszik a kapuba (13:5).



Gergely ismét védi a center ziccerét.

Biros szépen megúszik, lóból-lóbál-lóbál - majd ejt (14:5).

Georgescu G. lövése blokkoló kézen változtat irányt és befér a kapuba (14:6).

Következik Hárai szokásos meccsvégi gólja (15:6).

Georgescu G. gólja előnyben (15:7).

Hosnyánszky váratlanul, leghátsó emberként óriási gólt lő szabadobásból (16:7).

Varga Tamás kipontozódik, a hátrányt kivédekezzük.

Kezdődik az utolsó perc, már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a tízgólos különbség. A lehetőség megvan, de Szivós közeli húzását a román kapus óriási bravúrral védi.

Magyarország-Románia 16:7 (2:2, 6:2, 4:1, 4:2)
Kecskemét, v.: M. Hart (ausztrál) és A. Moliner (spanyol)
Magyarország:
Gergely – Varga T. 1, Madaras 1, Varga II. Zs. 1, Kásás, Szivós 2, Kiss G. 1, Benedek 1, Hosnyánszky 1, Gór-Nagy 1, Kis G. 1, Molnár 3, Biros 2, Hárai 1
Románia:
Nenciu – Radu 1, Negrean, Baidoc, Iosep, Busila, Dunca 2, Georgescu R. 2, Andrei-Dina, Georgescu G. 2, Ghiban, Kádár K., Dinu, Bonca
Gól – emberelőnyből:
10/5 ill. 10/3
Gól - ötméteresből:
-, ill 1/1
Kipontozódott:
Gór-Nagy Miklós és Varga Tamás (mindketten a negyedik negyedben)

Galéria:

TZS képei


Videók:

Madaras Norbert gólja 1:1

Gór-Nagy Miklós gólja - 2:2

Kis Gábor gólja - 3:2

Varga Tamás első gólja - 4:2

Molnár Tamás első gólja - 5:2

Szivós Márton első gólja - 6:3

Molnár Tamás második gólja - 7:3

Benedek Tibor gólja - 8:4

Molnár Tamás harmadik gólja - 9:4

Varga II. Zsolt gólja - 10:4

Biros Péter első gólja - 11:4

Szivós Márton második gólja - 12:5

Kiss Gergely gólja - 13:5

Biros Péter második gólja -14:5

Hárai Balázs gólja - 15:6

Hosnyánszky Norbert gólja - 16:7

Kemény Dénes nyilatkozata



Benedek Tibor nyilatkozata



Madaras Norbert nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata



Gergely István nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



A torna másik pénteki meccsén:

Ausztrália-Kanada 11:4

19 régi hozzászólás

Krisztián hozzászólása
2008.02.24. 19:47

Igen, elég érdekesek a másik torna eredményei...Nem tudom a Szerbek mennyire vehették komolyan,estleg nem -e a fiataljaikat játszatták(egyébként is majd a nyáron kell csúcsformában lenni)Ezt már több fórumon is mondtam,hogy nem igen beszélnek a Montenegróiakról,akik a Szerbek a Horvátok és mellettünk a legnagyobb játékerőt képviselik.(közvetlen e 4-es mögött vannak a Spanyolok,akiknél Molina és Felipe Perrone azért kiemelkedik,elég csak megnézni az Olasz góllövőlistát!)Hisz ne feledjük:Zlokovics,Gojkovics,Jokics, Nikola és Mladen Janovics ( a veterán Uszkokovicsról nem is beszélve)Egytől-egyig EB és VB győztesek felnőtt és utánpótlásszinten egyaránt....

Krisztián hozzászólása
2008.02.24. 19:09

Igazad van djtesla,utánpótlás szinten tényleg a Szerbek a legjobbak, (az okokat sokáig lehetne keresni,de ezt hagyjuk meg a szakembereknek)de mi és a Horvátok szorosan ott vagyunk mögöttük és szerintem a Montenegróiak is fel fognak jönni.Persze csak az utánpótláseredményekre nem lehet adni,de azért sokat elárulnak.Pl:Az Oroszok kb. 15!(vagy még több) éve nem végeztek 5! helynél előrébb,meg is lehet nézni most hogy szerepel a felnőtt csapatuk....(A sydney-ben velünk döntőt játszókból csak hírmondók maradtak....)Egyébként(ezt szakemberek is megerősítették)a 89-90-es generációnk is nagyon jó,de a 91-92-es állítólag KÖZEL olyan jó lesz (lehet) mint Kásáéké!

djtesla hozzászólása
2008.02.24. 16:09

Krisztián! A lényeg, hogy midnketten ugyanazt akarjuk: hogy a magyarok nyerjenek mindig:-) Reméljük meglesz a 3.10 arany az olimpián, sporttörténelmi siker lenne több statiszitkai szempontból. Az utánpótlásba annyira jók lennénk? Hát legyen igazad, megnyertük a junior vb-t de amúgy a szerbek viszik mindenhol az első helyet. Én félek hogy aza ranygeneráció után sokáig komolyabb sikerek nélküli pauza lesz. Részemről egyébként semmi harag, csak a lehülyézés nem tetszett, amellett örülök, hogy te is ekkora vizilabda fan vagy, maradjon is így. Ahhoz amúgy mit szólsz hogy a párhuzamos tornán a montenegróiak arattak? Pl. hülyére verték as szerbeket, na nem hiszem, hogy annyira komolyan vették.

Krisztián hozzászólása
2008.02.24. 10:14

djtesla! A horvátok meg egyértelműen Rudicsnak köszönhetik,hogy nyertek végre vmit(bár már kétségkívül megérdemelték)Fura nem, hogy mióta önálló állam,azóta eltelt több mint 10!!!év,és nem nyertek semmit!Szerintem ők a szerbek és a Montenegróiak(meg persze mi) a legnagyobb esélyesek!(a Spanyolok,talán az EB.-én ott lehetnek,de csak azért mert rendezők!)Ha figyeled az utánpótlás világversenyeket,akkor te is láthatod,hogy mi várható a jövőben!A Magyar,a szerb és a Horvát csapat egyértelműen kiemelkedik!A Spanyolok pl. legalább két évtizede nem nyertek semmit(utánpótlásról beszélek)... AZÉRT REMÉLEM MOST NEM SÉRTETTELEK VÉRIG.....

Krisztián hozzászólása
2008.02.24. 09:57

djtesla!Szerintem inkább neked kéne gondolkodnod:A Spanyolokat 10-ből 8-or biztos legyőznénk(Ez nem az Estiarte,Sans,Rollán szintű csapat)Van nekik egy Molina (Aki klasszis) és a honosított!!! Brazilok, Perronéék,ja és egy öreg volt Kubai!!! Perez,esetleg még a balkezeseik,de ők hol vannak a mieinktől...Szóval nem tom miről is beszélünk,hogy lehet ezeket összehasonlítani a mi tucatnyi klasszisunkal???Szerintem erről kérdezz meg mást is, a legtöbben úgyis nekem adnának igazat!Ettől függetlenül én is azt mondom,hogy nagyon veszélyes ellenfél,ha nem úgy játszunk ahogy tudunk baj lehet.....

djtesla hozzászólása
2008.02.23. 22:50

Krisztián pont ezt kell végre félretenni, hogy mi vagyunk a legjobbak, mert ez jelen állás szerint nem igaz. Azon kell dolgozni, hogy újra azok legyünk. Fő a realitás barátom, a dilettanizmus meg a túlzott elfogultság nem visz előre. A magyar csapat fantasztikus, de a vizilabdát gólokra játszák és a végeredmény számít egyedül. 3-4 csapat partyba lesz egymással, ez fejbe és akarásba fog eldőlni, abba meg nem mi vagyunk a legjobbak. Ezt kell feljavytani Pekingre. Ha hozzászólsz valamihez, először gondolkozz is:-)

djtesla hozzászólása
2008.02.23. 22:39

Krisztián! A hülyeséget te mondtad. A horvátok megvertek minket a vb döntőben. A spanyoloat hosszabításban vertük. Innentől kezdve no komment. Én imádom a csapatot, de fő a realitás: 4 csapat bőven esélyes az aranyra. Arra meg, hogy lehülyeségezted a kommentemet, reagálni is kár, tisztelni kell egymás véleményét, ebben még bőven fejlődnöd kell.

Misu 68 hozzászólása
2008.02.23. 15:15

Sziasztok! Szerintem a 13 utazó Pekingbe , ha nem jön közbe sérülés miatti csere a következő lesz: 1.Szécsi Zoltán 2.Gergely István 3.Varga Tamás 4.Fodor Rajmund 5.Varga Dániel 6.Szivós Márton 7. Benedek Tibor 8. Madaras Norbert 9.Dr. Kiss Gergely 10.Kásás Tamás 11.Dr. Molnár Tamás 12.Steimetz Ádám 13.Biros Péter üdv Misu

g hozzászólása
g5281
2008.02.23. 13:10

Köszönjük a jelzéseket, a kilencedik gól valóban Molnár Tamásé. Ketten voltak egymás mellett és a húzás után a kamera Varga Tamást követte, de valóban Papesz a gólszerző - a hivatalos jegyzőkönyv szerint is! (Javítottuk a megfelelő helyeken.) Az utolsó gól viszont minden kétséget kizáróan Hosnyánszkyé - annak ellenére hogy azután meg valóban Hárait mutatta közelről a kamera...

Hahóóó! hozzászólása
2008.02.23. 10:32

Nézd meg kérlek Csuvi 2. gólját.....mert azt 100% hogy Papesz lötte!!!Ellenörizd Geyza lécci...

szerintem hozzászólása
2008.02.23. 09:34

Szerintem Szécsi Zoltán, Nagy Viktor - Kásás Tamás, Madaras Norbert, Benedek Tibor, Biros Péter, Szivós Márton, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Varga Dénes, Varga Dániel. Szerintem.

Krisztián hozzászólása
2008.02.23. 08:56

dijtesla! Nagy hülyeséget mondtál,mit ne mondjak!A szerbek tényleg hasonló játékerőt képviselnek mint mi,de a Horvátok azért valamival gyengébbek,a Spanyolokat (bár erős csapat,ez tény)meg azért ne vedd egy kalap alá velünk légyszíves,ez azért kicsit erős volt!!!Egyébként sokan elfelejtik Montenegrót,akik tele vannak VB,EB győztes klasszisokkal!Amúgy a Varga Tomival egyetértek,Danival nem:Ő és az öccse a legkiélezettebb szituációkban is képesek lehetnek eldönteni akár egy Olimpiai döntőt is!

Krisztián hozzászólása
2008.02.23. 08:42

Nem tudom más is észre vette-e,de szerintem a Riporter (és Csapó sem)nem állt a helyzet magaslatán. Elnézték a 9. gólszerzőnket: Molnár volt az és nem Varge T.(így Papesz 3, Csuvi 1 GÓLOS!!!,nézzétek meg jobban,biztos vagyok benne,a mozdulat is "Papeszos"....)Az utolsó gól meg szerintem Hárai-é!!!,(így ő is 2 gólos...)legalább is a 14-es ő volt,meg én őt láttam a lövés pillanatában is!

AtomG hozzászólása
AtomG5276
2008.02.23. 07:06

Sztem meg Gergely bebizonyitotta h helye van a vállogatottba, hiába nem szereti őt származása miatt a sok "szakértő", hiába próbáltak helyette felhajtani vmi "igazi magyar" "tehetséget", nagy viktor egy vicc, baksa jó lesz,de még nagyon rutintalan, és nem biztos h az olimpián kéne bevetni őt.

!!! hozzászólása
!!!5275
2008.02.23. 01:45

Szerintem ez a legjobb 13:Szécsi,Baksa Kásás,Varga Dani,Varga Dénes,Biros,Csuvi,Kis Gabi,Steinmetz Á(esetleg kis Csuvi),Tibor,Gergő és a 2 Norbiból az egyik....!!!

Sándor hozzászólása
2008.02.22. 23:30

azért valamitüske van bennem:ilyen ellenfelekkel készülünk?sok értelme nincs. játszana inkább a Magyar A,B,C,D válogatott egymással.hasznosabb lenne és a meccs színvonala is mégmagasabb lenne

Sándor hozzászólása
2008.02.22. 23:20

úgy van! minnél több Vargát a csapatba, persze figyelembe véve a posztok adta lehetőségeket is :-)

Ancsa hozzászólása
Ancsa5272
2008.02.22. 23:04

Élvezetes volt látni a csapat játékát, habár nem most játszanak a csúcsellenfelekkel, és még nem is most kell összeszokva lenniük. Az egymás alá játszások szépek voltak, néhányuknál pedig kimondottan megnyugodtam, amikor a vízben voltak, mondván, így sosem lehet baj később sem... Kásának pedig igaza volt, amikor nemrég azt mondta, h "Jó vagyok még mindig"-legalább az olimpia végéig legyen is igaza!

djtesla hozzászólása
2008.02.22. 22:59

A Varga Tomi kell az olimpiai csapatba ez nem vitás..én mondjuk a tesóját is vinném, egy család, egy mentalitás!:-)És a Zsolt is marha nagy játékos. Szerintem az arany azé a csapaté lesz, aki a legjobban fogja akarni, fanatizálni a sikert, a játéktudás 3-4 csapatnál ugyanaz (szerb, horvát, magyar, spanyol pl.) Ezért erős egyéniségek, hatalmas kűzdők, igazi nyerő emberek kelleneke a vízbe, akik meghalnának a győzelemért. A Varga Tomi pont ilyen. A Varga Dani pl. lehet h szép gólokat tud dobni, de nem egy betonkemény fanatikus harcedzett vizilabdás katona. Az olimpiai győzelemhez igenis reaktiválni kell pár régi nyerő emberünket, akár a fiatalok kárára is.