FACEBOOK

Budva-Eger 9:9

Budva-Eger 9:9
hozzászólás, 2008.02.11.

Nem került hátrányba az Eger Montenegróban, ahol a LEN Kupa döntőjébe jutás volt a tét a Budva elleni mérkőzésen. Birosék a meccs több szakaszában magukhoz ragadhatták volna a kezdeményezést (3:3-nál egy kettős emberelőnyt is kihagytak), s a Budva korántsem bizonyult olyan félelmetesnek, mint amire számítani lehetett. Szécsi az utolsó negyedben kivédett egy ötméterest. A Budva 6 másodperccel a befejezés előtt egyenlített emberelőnyből. Gólok a montenegrói televízióból és nyilatkozatok a vlv-nek.

Lefordulásból a hazaiak szereztek vezetést, de Hegedüs szép távoli lövéssel már a következő támadásból egyenlített. A Budva ismét vezetést szerzett, de 3:2-re (Nyéki és Varga II. Zsolt) már az Eger vezetett.

A hazaiaknak jóval több emberelőnyt ítéltek a bírók, igaz, az Eger 3:3-egy kettős előnyt is kihagyott (Sefik...).

Szécsiék futottak az eredmény után: 4:3-nál Biros egyenlített, 5:4-nél Varga II. Zsolt, 6:5-nél Nyéki. Ekkor - először a meccsen - két góllal húzott el a Budva, Feltham azonban gyorsan felzárkóztatta csapatát. Már a negyedik negyedben jártunk, s nem sokkal a Feltham-találat után Szécsi kivédte Uskokovics ötméteresét. Biros ugyancsak büntetőből egyenlített, majd az Eger Kis Gábor (parádés flikk-flakkozás után bepöccintett) góljával, amely a meccs legszebb találata volt, újból átvette a vezetést. Kevés idő volt hátra, amikor 18. emberelőnyét is megkapta a Budva, s 6 másodperccel a befejezés előtt sikerült egyenlíteniük.

A dudaszó után úgy tűnt, hogy mindenki elégedett: a hazaiak annak örülhettek, hogy nem kaptak ki, az Eger pedig biztató eredményt ért el a március 15-i visszavágóra.

BIROS PÉTER:

Kiegyensúlyozottan játszottuk végig a négy negyedet. Az utolsó játékrészben volt egy időszak, amikor két góllal vezetett a Budva, de sikerült felállni, sőt, át is vettük a vezetést, hat másodperccel a vége előtt lőtték a döntetlent jelentő gólt. Úgy érzem, jó eredményt értünk el, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy - ha jól tudom - 18:10 volt a kiállítási arány, úgy, hogy nekünk egy kettős fórunk is volt. Jól teljesítettünk, igazi csapatmunka volt, tényleg gratulálok a csapatnak. Nem mondom, hogy már továbbjutottunk, de nagy lépést tettünk afelé, hogy otthon kivívjuk a döntőbe kerülést.

Budva (montenegrói)-Eger 9:9 (3:3, 2:2, 1:1, 3:3) G.: Biros, Nyéki, Varga II. 2-2, Hegedüs, Feltham, Kis G.

Videók:

Biros Péter első gólja

Szécsi Zoltán kivédi az ötméterest

Biros Péter ötméteresgólja

Kis Gábor gólja

Kis Gábor nyilatkozata



Kiss Csaba nyilatkozata



A másik elődöntőben:

Terressa (spanyol)-Sturm Csehov (orosz) 14:13 (5:4, 4:2, 4:4, 1:3)

2 régi hozzászólás

morzsa hozzászólása
morzsa5073
2008.02.10. 18:03

maximálisan egyetértek az előttem szólóval!

udv hozzászólása
udv5068
2008.02.10. 10:33

Nyugodtan föltehetnék a többi egri találatot is, gondolom megvan - ha már a vasasnál is feltették... elvégre Varga II. is kerettag volt legutóbb nem?