FACEBOOK

Eger-siker a Komjádiban

Eger-siker a Komjádiban
hozzászólás, 2008.02.03.

Furcsa meccsen győzte le az Eger idegenben a címvédőt a bajnokság újabb fordulójában. A Vasas 2:0-ra elhúzott, majd a vendégek 4:2-re fordítottak. A piros-kékek később háromgólos egri vezetést hoztak be, de a végjáték a Kiss Csabát újra soraikban tudó vendégeknek sikerült jobban. Megmutatjuk valamennyi gólt és a mérkőzésen szerepelt összes válogatott játékos videónyilatkozatát. (A többi meccsen papírforma-eredmény született - nem számítva a pécsiek vereségét a BVSC-től.)

A Honvéd elleni, múlt heti vereség után újabb rangadóra érkezett a fővárosba az Eger. Az, hogy a Vasas elleni mérkőzésüket most játszották Birosék, némileg meglepő lehet, hiszen eredetileg a 18. fordulóban (március 1.) rendezték volna a találkozót, ám tekintettel arra, hogy a hevesiek szélsőjének, a kanadai Felthamnak éppen akkor lesz jelenése a válogatottjával az olimpiai kvalifikációs tornán, az egriek kérésére a szövetség a megcserélte a 15. és 18. forduló teljes programját.

Az időmérő meghibásodása miatt húszperces késéssel keződött találkozót a Vasas kezdte aktívabban, de a támadásokra rendre hiba csúszott, illetve Szécsi volt a végállomás. A vendégek sem maradtak helyzetek nélkül, előbb Kis Gábor lőtt kapufát centerből, majd Biros bombázott egy ziccert az influenzás Nagy Viktort helyettesítő Jónásba. A negyed végén megtört a jég, Varga Dániel távolról lőtte ki a bal felsőt (1:0).

A második negyed elején Tóth Márton lövése érte váratlanul Szécsit (2:0). A gól után megtáltosodott az Eger: előbb egyenlítettek, majd Kis Gábor szabaddobásgóljával megfordították az állást, sőt, a félidő előtt adódó (és kimaradt) Vasas-lehetőség után Varga II. Zsolt húzta a kapuba Biros beadását, így a negyed eleji kétgólos egri hátrány kétgólos előnnyé változott a nagyszünetre (2:4).

A szünet után elkezdtek potyogni a gólok. A harmadik felvonás első támadását Varga Dénes fejezte be egy gyönyörű lövéssel, de az Eger válasza (Biros ötméteresgólja) gyorsan érkezett, csakúgy mint Varga Dániel előnygólja után (Császár). Amikor pedig Biros kilőtte a jobb alsó sarkot, már 4:7 állt az eredményjelzőn. A Vasas azonban egy pillanatig sem adta fel, két perc alatt három gólt dobtak, egyenlítettek. A negyed végén ismét Biros villant, így a vendégek úszhattak ki kedvezőbb pozícióból az utolsó felvonásra (7:8).

Nagy lehetőséget szalasztott el a Vasas a negyed elején. Steinmetz Ádám elölragadt, de pontatlan labdát kapott hátulról, sőt, átadása mellett Katonás elúszott, nem vette észre a labdát... A kimaradt helyzet megbosszulta magát, az ellentámadásnál Kis Gábor már második büntetőjét harcolta ki, Varga II. Zsolt nem hibázott. (7:9). A továbbiakban a Vasas nyomott inkább, de Varga Dumi káprázatos cselsorozata után, majd Tóth Márton hatalmas ziccerénél is bravúrral védett a kiváló napot kifogó Szécsi Zoltán. Az idő telt, a hazai helyzetek sorra kimaradtak, az utolsó másfél percben két kontrát is ítéltek a hazaiak ellen, de ekkor már semmi kétség nem maradt afelől, hogy a vendégek vihetik haza a rájátszás szempontjából is igen értékes két pontot.

Fotók a mérkőzésről

Videók:

Szécsi-bravúr

Varga Dani lő, Szécsi véd

1:0 (Varga Dániel)

2:0 (Tóth Márton)

2:1 (Binder)

2:2 (Császár)

2:3 (Kis Gábor)

Biros lő, Jónás véd

2:4 (Varga II. Zsolt)

3:4 (Varga Dénes)

Kis Gábor ötméterest harcol ki)

3:5 (Biros értékesíti a büntetőt)

Sikertelen Steinmetz Ádám-ejtés

Kimaradt Vasas-előny

4:5 (Varga Dániel)

4:6 (Császár)

4:7 (Biros)

5:7 (Steinmetz Ádám)

6:7 (Varga Dániel)

7:7 (Heinrich)

7:8 (Biros)

A Vasas nagy hibája, a túloldalon Kis Gábor ötméterest harcol ki

7-9 (Varga II. Zsolt értékesíti a büntetőt)

Varga Dénes cselei után ziccer, Szécsi véd

Szécsi-Steinmetz Ádám-összecsapás, majd kimaradt Vasas-előny

A mérkőzés utolsó 100 másodperce


 
Varga Dénes nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Biros Péter nyilatkozata)



Szécsi Zoltán nyilatkozata)



Kiss Csaba nyilatkozata)



Kis Gábor nyilatkozata)



Vasas-Eger 7:9 (1:0, 1:4, 5:4, 0:1)
Komjádi uszoda, v.: Kiszelly G., Petik A.
Vasas: Jónás - Katonás, Varga Dániel 3, Kovács R., Steinmetz Á. 1, Steinmetz B., Mátyás. Csere: Tóth M. 1, Varga Dénes 1, Heinrich 1, Takács B.
Eger: Szécsi - Hegedüs G., Biros 3, Decker Á., Kis G. 1, Nyéki, Kiss Cs. Csere: Császár 2, Binder 1, Feltham, Varga II Zs. 2, Matajsz. Edző: Gerendás György, Tóth kálmán
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 8/1
Ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Decker Á. (31 p.)
Sárga lap: Földi László (30. p.)


A Honvéd különösen a meccs elején játszott pontatlanul (megzavarhatta őket, hogy edzőjük negyedórával a találkozó kezdete előtt még a Komjádi uszodában, a Vasas-Eger-meccs helyszínén tartózkodott, akkor indult át a Margitszigetre). Sok kihagyott helyzet, kapufa, rosszul helyezett lövés jellemezte ezt az időszakot. 

A kontrafaultokban bővelkedő mérkőzésen hosszabb időszakokon át szinte csak fel és vissza úszkáltak a csapatok. Kiss Gergelyék elsősorban védekezésben javultak fel a második félidőre, a végére pedig már teljesen elfogyott az egyébként nagyon szép gólokat elért újpesti fiatalok ereje. 

Bisztricsányi nem védhetett a meccsen, mivel még érvényben van a megállapodás, miszerint az UTE ellen nem szerepelhet az onnan igazolt játékos.

A meccs érdekes színfoltja volt a héttagú UTE-kemény mag, amely jó hangulatot varázsolt az uszodába.

Fotók a mérkőzésről

Videók:

Kiss Gergely gólja

Kihagyott Honvéd-előny

Gór-Nagy Miklós a kapusba lő

Gór-Nagy Miklós gólja

Molnár Tamás első gólja

Molnár-kapufa

Molnár Tamás második gólja



MOLNÁR TAMÁS:

Nagyon kemény edzéseink voltak a héten, ennek köszönhetően kicsit fáradtak voltunk, ami érződött is a mérkőzés folyamán, az elejétől a végéig. Igazából egy ilyen meccs figyelni kell, hogy kevés hibával játsszunk, ez most nem sikerült.

A következő hetekben nagyon fontos mérkőzéseink vannak, a jövő héten Athénba megyünk, utána a Vasassal játszunk itthon, ezeken a mérkőzéseken csak úgy lesz keresnivalónk, ha a hibákat nem is azt mondom, hogy a nullára, de minimálisra csökkentjük. Nem hibázhatunk, mert jelen pillanatban nem vagyunk annyira erősek, hogy megengedhessük magunknak, mondván, hogy a hibákat majd elöl kompenzáljuk, ugyanis ez nem biztos, hogy sikerülni fog. Én úgy érzem, hogy jó úton vagyunk… meglátjuk!

GÓR-NAGY MIKLÓS:

Nagyon nehéz héten vagyunk túl, és nagyon örülök, hogy az Újpest elleni meccset ilyen simán tudtuk hozni, annak ellenére, hogy volt egy pár hiba, összeszedtük magunkat, és végül is nagyon jó eredmény született. Természetesen van hova fejlődni, van hova javulni, az ilyen meccseken mindig sok a hiba, de ezen leszünk, hogy ezeket kijavítsuk.

SZIVÓS MÁRTON:

Sajnos az elején egy kicsit dekoncentráltan játszottunk, de aztán a második két negyedet már védekezésben is teljesítettünk, ahogy kell, és így a két negyed alatt csak egy gólt kaptunk, - aminek nagyon örülök, - és ezzel eldöntöttük a mérkőzést.

UTE-Honvéd 6:12 (2:4, 3:3, 1:2, 0:3)
Hajós-uszoda, 200 néző. V: Székely Z., Schlotter
UTE: Pelle – Suti, Salamon, Máthé 1, Somogyi 2, KoCidisZ, Szabó B. Cs: Borsós, Sziklai, Szabó N. 1, Debreceni, Vörös 2, Olasz. Edző: Petrovics Mátyás
Honvéd: Gergely – Vári 1, Vindisch 2, Gór-Nagy 1, Fodor, Bárány 1, Kiss G. 1. Cs: Székely 1, Kovács O. 1, Szivós, Molnár T. 2, Paján 2, Hárai. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 10/6
Gól – ötméteresből:
Kiállítások: Máté B. végleg cserével (14. p.)
Sárga lap: Petrovics M. (14. p.)


 

Fehérvár-Szeged 5:11 (0:1, 2:3, 2:3, 1:4)
Székesfehérvár, v.: Székely, Dodog
Fehérvár: Veres – Tóth B., Petik 2, Hesz 1, Naganuma 1, Rom, Deme 1. Cs: Péter, Dabrowski, Gellei, Lázár. Játékos-edző: Dabrowski Norbert
Szeged: Baksa – Lehmann 2, Korolja, Varga T. 3, Komlósi 1, Balatoni 1, Weszelovszky 3. Cs: Juhász, Varga P., Molnár P., Monostori 1. Edző: Gyöngyösi András
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/2
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Tóth B. (21. p.)

 

BAKSA LÁSZLÓ:

Borzasztóan gyengén játszottunk sajnos. Azt kell, hogy mondjam, nem tudom, mi van mostanában a csapattal. Úgy éreztem, a Pécs ellem már voltak jó periódusok, aztán most Fehérváron megint nagyon mélyre süllyedtünk. Szerencse, hogy a jövő héten nincsen meccs és lehet sokat gyakorolni. Vannak játékosok, akik hullámvölgyben vannak, remélem, a rangadóra ki fognak kerülni ebből és a Szeged újra a régi fényében fog tündökölni az Eger elleni, két hét múlva esedékes bajnokin.

További eredmények:

Szolnok-FTC 10:16 (1:5, 3:2, 2:5, 4:4)

BVSC-Pécs 7:5 (1:1, 1:2, 1:0, 4:2)

9 régi hozzászólás

Én hozzászólása
Én5027
2008.02.06. 17:47

Nem lesz több VASAS kép??????????????????

ÉN hozzászólása
ÉN5010
2008.02.04. 18:05

Réka, Mindless szinvonalas képei egy f....r nevű oldalon megtalálhatóak!!!

Másik ember hozzászólása
2008.02.04. 17:11

Nem Gyöngyössy hanem Gyöngyössyiii,de huzzá má eeeeeeeee!!!

egy ember. hozzászólása
2008.02.04. 11:43

Sziasztok. Mint vizilabda szeretö ember , mint szurkolo azt mondom nem kellene ennyit foglakozni a biráskodással. Azok a csapatok akik az euroligában-len kupában játszank hozzászokhattak a nem mindig kedvzö játékvezetéshez. Vasas eger meccsen is voltak és leszenk fura itéletek, de én amondo vagyok.Egy csapat akkor foglalkozzon a birokkal ha ö hibátlanul játszott mindent megtett a gyözelemért csak a birok nem kedveztek nekik.Ez az én érzésem a biráskoddással. Hajrá magyar vizilabda ,Pekingbe ujra aranyat. GYÖNGYÖSSY HUZZÁL MÁR EL SZEGEDRÖL.....

FotoVass hozzászólása
2008.02.03. 22:24

Szia Reka, Mindless mar nem, de en meg toltok fel kepeket, remelem tetszenek :-) En imadom az ilyen brusztos meccseket, mert neha eszmeletlenul jo pillanatokat tud lekapni az ember... Lesz majd kep a Vasas-Dubrovnik-rol is, igerem!

Pupu hozzászólása
Pupu5004
2008.02.03. 18:19

Csatlakoz az elöttem szólokhoz! Mi baja van Duminak?

Réka hozzászólása
Réka5003
2008.02.03. 17:04

Vasas meccsrők képek nem lesznek? Mindless már nem tölt ide képeket? és ha nem akkor hol találhatóak meg a képei? HAJRÁ VASAS ÖRÖKKÉ!

Én hozzászólása
Én5002
2008.02.03. 13:39

Csatlakozom az előttem szólóhoz,amikor a bírók 'hanyag'munkájáról írok véleményt.Viszont nem tudom ő melyik meccsről ír, ugyanis a tegnapiban egyértelműen nem a Vasas oldalán álltak a bírók!-hozzáteszem még nem láttam olyan Vasas meccset,amelyiken őket segítették volna.Normális esetben -ami ugye általában nincs - nem valamelyik csapatot kellene 'segítenie' a bíróknak,a dolguk az lenne,hogy pártatlanul ítéljenek!Tény,hogy a tegnapi estén a Vasas játékosai nem álltak a helyzet magaslatán,viszont 2 ötméterest nem ítéltek meg nekik.A második a végén az a csúnya Szécsi-megmozdulás volt,ahol a VÁLOGATOTT kapust ki is kellett volna állítani.Igen, jó volna tudni,mikor-miért nem, és mikor-miért ítélnek meg bizonyos helyzeteket?Sajnos az új szabályzat nem a vízilabda nevű játéknak kedvez,hanem a játékvezetők kaptak általa teljhatalmat!És itt megjegyezném -csendesen- a játék végkimenetele az ő intelligenciájukra van bízva!

Bírók hozzászólása
2008.02.02. 23:25

Felháborító volt a 2 bíró ténykedése! A fekete hajú gusztustalan volt, ahogy nem akarta észrevenni az ütéseket és Kiszelly is mindent megtett, hogy felhozza a Vasast 7:4-ről! Kiváncsi vagyok van e valami értékelés a bíróknál és hogy kapnak e valami büntetést ha ilyen rosszul vezetnek. Tudja valaki? Nem tetszett a meccs amugy, mert nagyon sok volt a verekedés elsősorban a Vasas részéről, de azért Steinmetz Á. is kapott egy nagyot Szécsitől, az sem volt szép!