FACEBOOK

Euroliga-körkép - Hat magyar gól Reccóból

Euroliga-körkép - Hat magyar gól Reccóból
hozzászólás, 2007.12.11.

ENGLISH VERSION // Nem nélkülözte eddig a meglepetéseket az Euroliga főtáblájának csoportköre. Amíg mi a magyar vonatkozású "halálcsoport" történéseivel voltunk elfoglalva, szerte Európában szintén játszottak a kontinens legjobb csapatai. Összeállításunkban az eredményekről és a csoportok helyzetéről adunk áttekintést, s megmutatjuk a változatlanul bámulatos magabiztossággal menetelő Pro Recco szombati hat magyar gólját.

A magyar (klub)vonatkozású Euroliga-eseményekről részletesen beszámoltunk (Honvéd-Etnikosz és Dubrovnik-Vasas), most kitekintést adunk a csoportmérkőzések teljes körére és a csoportok állására a második forduló után.

 

Mindenekelőtt az egyetlen "külföldi" magyar vonatkozású csapatról: a Pro Recco ezúttal otthon játszott, és realizálta az osztálykülönbséget saját maga és montenegrói ellenfele között. A 14:6-os végeredmény nem is tükrözi híven a Recco fölényét.

 

A meccs úgy kezdődött, hogy a Kotor kihagyott egy ötméterest. Ezután is volt még egy-két nagy helyzetük a montenegróiaknak, de az eredményjelző táblán egyre csak a Recco neve alatt mozogtak a számok. Kásásék 6:0-ra nyerték az első negyedet, majd 9:0-nál, a második negyed utolsóelőtti másodpercében érte el első gólját a Kotor... Nem csoda, ha a hazaiak a továbbiakban kissé kiengedtek. Mindehhez tegyük hozzá, hogy a Recco nélkülözte három standard játékosát.

 

Ami a mieinket illeti: Kásás volt a mezőny legeredményesebb játékosa három góllal, s Tomi egyébként is sziporkázott. Gyönyörű gólpasszokat adott, s nem lehetett őt tartani. (Egyik gólját tőle szokatlan módon, centerposzton, a kapufa mellől húzta be.)

 

Benedek Tibor kétszer volt eredményes, azok sem voltak akármilyen gólok. További lehetőségei is voltak, de azokkal nem volt szerencséje.

 

Madaras Norbert saját bevallása szerint "visszafogottabb volt", így is lőtt egy szép távoli gólt (Kásás passzából), s volt egy gyönyörű kapáslövése, amelyet óriási bravúrral a gólvonalról (vagy tán azon túlról?) tornászott ki a kapus.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 

Tartottunk tőle, hogy nem lesz könnyű meccs, mindenki elég álmoskás volt a mérkőzés előtt, és úgy tűnt, senki nem tud felpörögni. Aztán elmentünk 9:0-ra. A kapusunk mindent védett és elöl sem hibáztunk semmit. Ennek tükrében nem lehet többet a meccsről mondani.

 

MADARAS NORBERT:

 

Simább lett, mint vártam/vártuk, pedig az előzmények nem voltak kedvezőek, mert Calcaterra, Mangiante és Angelini sérülés miatt nem játszhatott, Vujasinovics pedig beteg volt a héten. Ennek ellenére nagyon jól kezdtünk és el is dőlt a meccs néhány perc alatt. Ők kihagyták az első lehetőségeiket, mi az ilyeneket belőttük. Elmentünk 6:0-ra, s utána már edzőmeccsé vált.

 

Videók:

 

Kásás Tamás harmadik gólja

Kásás Tamás második gólja

Benedek Tibor második gólja

Madaras Norbert gólja

Kásás Tamás első gólja

Benedek Tibor első gólja

 


A többi csoport eredményeit böngészgetve azt láthatjuk, hogy az Egert kiverő Herceg Novi még nem szerzett pontot csoportjában. Az igazi meglepetést azonban a D csoport hozta, a Barceloneta ugyanis otthon legyőzte a Posillipót. Az olasz bajnokságban gyengélkedő nápolyiak még így is 50 százalékosak, míg a Brescia nulla ponttal áll két forduló után. A szezon előtt a Vasas Varga Dánieljét csábító Brescia két eddigi Euroliga-csoportmeccsén 25 gólt kapott és csak 16-ot lőtt. Ez azért különösen érdekes, mert otthon, az olasz bajnokságban nagyon jól állnak, még nem vesztettek pontot, így holtversenyben vezetik a tabellát a Pro Reccoval (a két csapat szombaton játszik egymás ellen). Mostani háromgólos hazai vereségük a Partizán Belgrádtól azt mutatja, hogy a szerbek nagyon erősek lehetnek.

 

Eredmények:

 

A csoport

 

Olympiakosz (görög) - Herceg Novi (montenegrói) 14:6 (5:2, 2:1, 4:2, 3:1)

Mladost Zágráb (horvát) - Sintez Kazany 10:7 (5:3, 1:2, 2:1, 2:1)

Állás: Mladost 6, Olympiakosz 4, Kazany 1, Herceg Novi 0 pont

 

B csoport

 

Volgográd (orosz) - Marseille (francia) 13:9

Pro Recco (olasz) - Primorac Kotor (montenegrói) 14:6 (6:0, 3:1, 3:2, 2:3) (Kásás 3, Benedek 2, Madaras 1)

Állás: Pro Recco 6, Kotor 3, Volgográd 3, Marseille 0 pont

 

C csoport:

Jug Dubrovnik-Vasas 8:7 (4:2, 0:1, 3:3, 1:1)

Honvéd-Etnikosz Pireusz 9:4 (3:2, 2:0, 1:0, 3:2)

Állás: Dubrovnik 6, Honvéd 4, Vasas 1, Ethnikosz 0 pont

 

D csoport:

Barceloneta (spanyol) - Posillipo (olasz) 14:12
Brescia (olasz) - Partizan (szerb) 10:13

Állás: Partizan 6, Barceloneta 3, Posillipo 3, Brescia 0 pont

5 régi hozzászólás

Eszti hozzászólása
Eszti4605
2007.12.11. 19:40

Parlo italiano, é magnifico...

Brigi hozzászólása
Brigi4593
2007.12.11. 07:47

Igen, a december 22-i Honvéd-Jug meccs a Kőér utcában lesz 20:15-től. Egyelőre nem tudni arról, hogy lenne elővételes jegyvásárlás. Általában a mérkőzés napján, a belépéskor lehet jegyet venni a helyszínen. Ára: 1500.-/ 1000.- (a diák, nyugdíjas)lesz.

... hozzászólása
...4592
2007.12.10. 20:45

Sziasztok! Meg tudjátok mondani,hogy a dec 22. domino-Jugo meccs az a köérb utcában lesz?Illetve,hogy hol tudnék rá jegyet venni??? Remélem tudtok segíteni. Köszike

moderátor hozzászólása
2007.12.10. 16:53

Az előző hozzászólónak: kérjük, ha nem írod meg a saját nevet és nicknevet sem választasz, tegyél három pontot a neved helyére, mert "Varga Dani" néven nem tudjuk a hozzászólásodat közölni. (az ugyanis ott a hozzászóló nevének helye, nem pedig a commented kezdete). Köszönettel: a moderátor

... hozzászólása
...4590
2007.12.10. 16:12

...varga dani miért nem nyilatkozott a dubrovnik meccs után? és ugyan nyilván kevesebbet keresett és persze nem is biztos hogy hívták volna, de daninak sokkal jobb lett volna a szerbekhez igazolni a brescia helyett... mert hogy a vasasban maradt az már látszik hogy egy rossz döntés volt. idén semmit nem fognak nyerni ugyanis bl meccsekhez kéne még egy center és egy nemzetközi szintű balkezes is. pro recco- partizan döntőt!