FACEBOOK

Síró-nevető szemek a Komjádiban - Jó magyar LEN-start

Síró-nevető szemek a Komjádiban - Jó magyar LEN-start
hozzászólás, 2007.11.26.

(ENGLISH VERSION) // Izgalmas mérkőzésen, négygólos Honvéd-vezetés, majd Vasas-győzelmi esély után 8:8-as döntetlent hozott a Vasas-Honvéd Euroliga-rangadó szombat este. Részletek, gólok és a mérkőzésen szerepelt valamennyi válogatott játékos videónyilatkozata. (A LEN Kupában az Eger ötgólos előnyt szerzett a Nagyvárad, a Szeged pedig háromgólost a Catania elleni visszavágóra.)

Euroliga, C csoport:

 

Vasas-Honvéd 8:8 (1:1, 1:3, 2:2, 4:2)

Komjádi uszoda, v.: Tulga (török), Bobkov (fehérorosz)

Vasas: Nagy V., Steinmetz B., Varga Dénes, Mátyás 1, Steinmetz Á.1, Kovács R. 2, Katonás Cs: Varga Dániel 2, Heinrich, Tóth M. 2, Takács B. Edző: Földi László

Honvéd: Gergely, Vindisch 2, Szivós 1, Vári, Hárai 2, Kiss G., Gór-Nagy Cs: Bárány 1, Paján, Kovács O., Fodor 1, Székely 1. Edző: Kovács István

Gól - emberelőnyből: 12/2, ill. 10/2

Kipontozódott: Gór-Nagy (31. p.), Mátyás (32. p.)

 

Ismét egymásnak feszült a hazai elit két gárdája: a bajnok Vasas és a Szuperkupagyőztes Honvéd a Komjádi uszodában találkozott egymással, ám ezúttal nem a honi pontvadászatban, hanem a nemzetközi porondon állította egymással szembe a sors a két magyar csapatot.

 

Mindkét alakulat tudta, hogy az Euroliga „C” jelű kvartettjében minden megszerzett pont nagy jelentőséggel bír, így hatalmas iramban indult a találkozó, amelynek első gólját egy-egy kihagyott fór után Vindisch szerezte. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, Tóth Márton két perccel később egyenlített (1:1). Az első negyedben nem esett több gól, köszönhetően a remek kapusteljesítményeknek, valamint a számos hibának - mindkét oldalon.

 

A második játékrész Kovács Róbert előnygóljával indult, és ettől kezdve, mintha áramütés érte volna a hazaiakat, teljesen leblokkoltak. Hárai centerből egalizált, Székely jobbról talált be, miközben a hazaiak sorra puskázták el az emberelőnyöket, és a ziccereket; Varga Dániel például egy igazi ajándéklabdát kapott, és lőtte vele telibe Gergely kapust. A meccs ezen szakaszában tapasztalható Honvéd-dominanciát Vindisch megúszásgólja tette teljessé, a volt Vasas-játékos a félidőt jelző dudaszó előtti másodpercben vette be Nagy Viktor kapuját (2:4).

 

A harmadik negyedben is sokáig csak vergődött a Vasas, a csapatkapitány Steinmetz Barna megsérült, Fodor Rajmund és Szivós Márton góljaival (2:6) pedig már-már megnyugtató előnyre tett szert a vendég csapat, de a Vasas feltámadt hamvaiból, hihetetlen szériába kezdett. A negyed végére Tóth Márton és Kovács Róbert szépített, a negyedik negyedben pedig másfél perc alatt újabb kettőt lőttek, s ezzel egyenlítettek (6:6). Hogy az izgalmas mérkőzésen fordulatokban se legyen hiány, Varga Dániel ismét a hazai csapat felé billentette a mérleg nyelvét, így hirtelen a Honvédnak vált sürgősebbé a gólszerzés. Ez bő két perccel a végső sípszó előtt össze is jött a Molnár Tamást helyettesítő (Papesznak fájnak a bordaközi izmai, ezért nem is nevezték a meccsre) Hárai Balázsnak (7:7). A maradék percek is hihetetlen izgalomban teltek, Varga Dániel ismét betalált, azonban a hazaiak nem tudták megtartani csekély előnyüket, Bárány fél perccel a vége előtt húzta a Vasas kapujába a labdát, kialakítva ezzel a 8:8-as végeredményt. A döntetlen természetesen a Honvédnak kedvez, hiszen számukra ez azt jelenti, hogy idegenbeli pontszerzéssel kezdték meg a legrangosabb kupasorozat küzdelmeit.

 

x

 

Fotók a mérkőzésről I.

 

Fotók a mérkőzésről II.

 


 

Videók:

Varga Dániel második gólja

Hárai Balázs második gólja

Varga Dániel első gólja

Steinmetz Ádám gólja

Szivós Márton gólja

Fodor Rajmund gólja

Hárai Balázs első gólja

x

Ilyen helyzeteket hagytak ki a csapatok:

Kimaradt Vasas-helyzet

Kimaradt Honvéd-helyzet

x

Nagy Viktor nyilatkozata

Steinmetz Ádám nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Fodor Rajmund nyilatkozata

A C csoport másik mérkőzésén a legutóbbi kiírás ezüstérmese, az Euroliga 2006-os győztese, a horvát Jug Dubrovnik 9:8-as győzelmet aratott Athénban, az Etnikosz Pireusz otthonában.

Etnikosz Pireusz (görög)-Jug Dubrovnik (horvát) 8:9 (2:2, 2:3, 1:2, 3:2)

További Euroliga-eredrmények:

A csoport:

Herceg Novi (montenegrói)-Mladost Zágráb (horvát) 7:11 (1:2, 4:4, 2:3, 0:2)

Sintez Kazany (orosz)-Olympiakosz Pireusz (görög) 7:7 (3:2, 1:2, 2:2, 1:1)

B csoport:

Marseille (francia)-Pro Recco (olasz) 8:13 (3:5, 1:2, 3:3, 1:3) (szerdán játszották) 

Kotor (montenegrói)-Volgográd (orosz) 13:8 (2:3, 3:0, 3:2, 5:3)

D csoport:

Posillipo (olasz)-Brescia (olasz) 12:6 (2:1, 2.2, 6:2, 2:1) (szerdán játszották)

Partizan Belgrád (szerb)-CN Barceloneta (spanyol) 11:3 (4:0, 2:1, 2:2, 3:0)

LEN Kupa:

Eger-Nagyvárad (romániai) 14:9 (3:1, 5:1, 3:4, 3:3)

Eger, v.:Filippo Rotunno (olasz), Zoran Tomic (horvát)

Eger: Szécsi - Decker Á., Kiss Cs. 2, Hegedüs 3, Császár, Kis G., Biros 2.Cs.: Kovács G., Nyéki 2, Matajsz, Feltham 1(1/1), Binder 1, Varga II. 3. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Nagyvárad: Barát - Dunca 3, Baidoc 2, Tarnovetchi 1, Cretu, R. Georgescu 2, Kádár.Cs.: Ungureanu, Zentai 1, Ridzyk, Malai. Edző: Cornel Gordan.
Gól - emberelőnyből: 13/5 ill. 8/1
Gól - ötméteresből: 1/1 ill. 0
Kipontozódott: Kádár (28.p)

 

Az első két negyedben egyértelmű egri fölény érvényesült, a hazai csapat nagyon fegyelmezetten és összeszedetten játszott. A nagyváradi csapatból Dunca és Georgescu tartotta a ritmust, rendre ők próbálták befejezni a támadásokat inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ennek fényében a hatgólos egri előny a félidőben egyáltalán nem volt meglepő.

 

A második félidőre némileg változott a játék képe, kicsit kiengedtek az egriek, a vendégek próbálkozásait egyre gyakrabban koronázta siker. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, így is magabiztos hazai győzelemmel zárult a találkozó. A válogatott keret tagjai mezőnyben is jó teljesítményt nyújtottak.

 

BIROS PÉTER:

 

Vezettünk 8:2-re, sőt 9:2-re is, úgyhogy a győzelem nem forgott veszélyben, mégis maradt bennem hiányérzet, mert ezt a csapatot megverhettük volna nyolcgólos különbséggel is. Nem azt mondom, hogy nagyon izgulni kell a visszavágó miatt, de sima lehetett volna a kinti meccs. Buta gólokat kaptunk és ha egy jobb csapat ellen játszunk, akkor ezeket a hibákat még jobban kihasználják és nem biztos, hogy hasonló arányú győzelmet tudunk elérni. Ezért maradt bennem hiányérzet a biztos győzelem ellenére.

 

KISS CSABA:

 

Kemény, pörgős mérkőzés volt, de a nagyváradi csapattal szemben nem is számítottunk könnyű győzelemre. A játék képe alapján lehetett volna nagyobb különbség is a végén, de a második félidőben egy kicsit kiengedtünk. Az öt gól azért megnyugtató előny, de tudjuk, hogy keményen fel kell készülnünk az idegenbeli visszavágóra.

 

SZÉCSI ZOLTÁN:

 

Félidőben azt gondoltuk, hogy ugyanúgy folytatjuk és produkálunk még egy 8-2-t. Csakhogy elfelejtettük, hogy azért vezettünk 6 góllal, mert nagyon jól védekeztünk. Bután, sok egyéni hibával folytattuk hátul. Szerencsére azért elöl lőttünk gólokat, úgyhogy megmaradt öt a hatból. Bízom benne, hogy a nagyváradi visszavágón is nyerni fogunk.

 

x

 

Szeged-Catania (olasz) 12:9 (5:3, 3:2, 3:2, 1:2)

Szeged, v.: Barreda (spanyol), Korzyna (lengyel)

Szeged: Baksa - Balatoni 1, Komlósi, Veszelovszky 7, Éles, Varga P. 3, Lehmann 1. Cs: Monostori, Juhász Zs., Molnár P. Edző: Gyöngyösi András

Catania: Volarevic -- Milatovics 2, Primorac 1, Nikolics 1, Scebba 1, Ninfa 1, C. Torrisi. Cs: Zovko 3, B. Torrisi, Bartolocci, Tringali, Dato. Edző: Giuseppe Puliafito

Gól - emberelőnyből: 9/2, ill. 13/5

Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 0

Kipontozódott: Komlósi (18. p.), Monostori (22. p.), Varga P. (24. p.)

Kiállítva: Dato (cserével, végleg, 32. p.)

Piros lap: Puliafito (32. p.)

 

A Szeged még mindig Korolija és Varga Tamás nélkül játszik. Baksáék már az első negyedben elhúztak és végig tartani tudták három-négy gólos előnyüket. Az utolsó játékrészben azonban három járékosuk is kipontozódott, így a "rövid kispad" miatt a vége a vártnál kicsit szorosabb lett.

 

Ha rendesen koncentrálnak a fiúk, és legalább Varga Tamás harcképes lesz a visszavágón - a Szegednek nem lehet problémája a továbbjutással.

 

BAKSA LÁSZLÓ:

 

Nem játszottunk rosszul, és végig vezettünk, de a végére elfogytunk, nem maradt csere. A saját teljesítményemet olyan 65-70 százalékosra értékelem. Volt pár furcsa bírói ítélet, mindent elmond, hogy az olaszoknak több fórjuk volt, mint nekünk, miközben mi voltunk hazai pályán. A visszavágó biztos, hogy nehéz meccs lesz, gondolok itt elsősorban a körülményekre, vagyis a bírókra, de mindenképpen továbbjutást várok a csapattól.

1 régi hozzászólás

szmzs hozzászólása
szmzs4421
2007.11.26. 19:22

Gratulálok az ötlethez, hogy van a cikkeknek angol verziója. Szerintem ez nagyon fontos, és kellett már. Csak még színvonalasabb lesz tőle a honlap. Gratulálok mégegyszer!