FACEBOOK

Európai Szuperkupa-győztes a reccói magyar trió

Európai Szuperkupa-győztes a reccói magyar trió
hozzászólás, 2007.11.18.

Egyetlen mérkőzésen, Kazanyban, a LEN Kupa-győztes otthonában dőlt el szombaton az idei európai Szuperkupa sorsa, méghozzá a rangosabb torna, az Euroliga győztese javára. A Pro Recco győzelméből Kásás és Benedek két-két góllal vette ki részét, a betegen játszó Madaras ezúttal nem volt eredményes. Madaras Norbert, Kásás Tamás és Benedek Tibor nyilatkozata a vlv-nek:

Kalandosnak bizonyult a Pro Recco útja Tatárföld fővárosába, Kazanyba. Ott kezdődött, hogy a moszkvai repülőtéren visszafordították a csapat válogatott játékosát, Giacoppót, mert az útleveléből egyszerűen ki volt téve egy lap, ráadásul a legfontosabb, amin a fotója szerepel...

Az úton Tempesti megbetegedett, péntek estére már láza is volt, s egyetlen percet sem volt vízben a meccs kezdetéig. Madaras Norbert is megfázott, fájt a torka, úgyhogy ő is gyógyszerekkel a szervezetében játszott a döntőben.

A meccs fiesta-hangulatban kezdődött (s csendben ért véget...), telt ház, s ezen belül is nagyon sok gyerek előtt. Többnyire a Recco vezetett, de a közdelem szoros volt, a két csapat félidőben 5:5-re állt. Ekkor kiderült, hogy hiába vonultat fel a Kazany is óriási neveket (a volt reccós Ikodinovicsot és Szavicsot, továbbá Zakirovot, Schertwitist, Gojkovicsot), a Recco "sztárlistája" sokkal hosszabb.

Számunkra nagy öröm, hogy a három magyar sokat volt vízben, nem túlzás, hogy játékuk immár fazont ad a csapatnak. Emellett természetesen kellett Kásás és Benedek két-két gólja is a biztos győzelemhez. Amikor telefonon kértük rövid értékelésre a három magyar válogatottat, jó volt hallani, hogy valamennyien elégedetten nyilatkoztak.

MADARAS NORBERT:

Sokáig nagyon szoros volt, a végén vezettünk négy gólllal, addigra elfáradtak. Az utolsó negyedig viszont nyitott volt. Mindhárman sokat voltunk vízben, Tibivel együtt is játszottam. Sokat nem ünnepelünk, vasárnap délután indulunk vissza Reccóba, jövő szerdán pedig Marseille-ben játszunk Euroliga-meccset.

KÁSÁS TAMÁS:

Végül is úgy lett, ahogy elképzeltem: az elején szoros volt, amíg bírták a tempót, nagy iramot kellett diktálnunk ahhoz, hogy a végén elfáradjanak. Így is történt, az utolsó negyedben, amikor már elfáradtak, elhúztunk négy góllal, ők lőttek még kettőt, de már semmi jelentősége nem volt.

Összességében nem játszottunk rosszul és érezhető volt, hogy nagyon sokan vagyunk a csapatban. Tudunk sokkal jobban is játszani, most ennyi elég volt.

BENEDEK TIBOR:

Fontos meccs volt mindenkinek. A klubnak azért, mert ez még hiányzott a tavalyi év összes győzelméhez, nekem pedig igazából az első kemény, fontos mérkőzésem volt a visszatérésem óta. Jól sikerült. Szoros volt, de a negyedik negyedben már láthatóan elfáradtak, erősebbek voltunk. A végére kijött az, hogy nálunk sok a jó játákos, még a kispadon is, bármikor tudunk még újítani. Ami minket illet: sokat játszottunk, gólokat is lőttünk, úgyhogy meg lehetünk elégedve magunkkal.

A szerdai marseille-i meccsel kapcsolatban természetesen az az elvárás, hogy simán nyerjünk, de ez nem lesz egyszerű, ismerve az olaszok mentalitását... Egy ilyen győzelem után ugyanis kicsit kienged mindenki...


Kazany-Pro Recco 9:11 (3:5, 2:0, 1:2, 3:4) G.: Belofasztov, Ikodinovics és Zsivcsikov 2-2, Zakirov, Elizarov, Szmolovíj, illetve Kásás, Benedek, Vujasinovics, Felugo 2-2, Angelini, Calcaterra, Deserti

1 régi hozzászólás

g hozzászólása
g4373
2007.11.18. 00:24

köszi mindenkinek a pontosítást!