FACEBOOK

Kikapott a Posillipo - menetel a Recco

Kikapott a Posillipo - menetel a Recco
hozzászólás, 2007.11.09.

Simán győzte le eddigi legnehezebb ellenfelét az olasz bajnokságban a címvédő Pro Recco csapata. Mindhárom magyar lőtt gólt, Madaras hármat, Benedek és Kásás egyet-egyet. Az ellenfélnél Varga I. Zsolt kétszer volt eredményes. A hétközi forduló meglepetése, hogy a Brescia hazai pályán legyőzte a Posillipót.

Egy nappal a szerdai bajnoki forduló előtt jelentették be, hogy Vanja Udovicsics, a Posillipótól viharos körülmények között Reccóba szerződött szerb válogatott játékos megkapta az olasz állampolgárságot, így "pályára léphetett" szerda este Reccóban, a Cremona elleni meccsen. (Az olasz bajnokság szabályai szerint minden klubban legfeljebb három idegenlégiós szerepelhet, a Reccóban ezt a keretet a szintén szerb Vujasinovics, valamint Kásás Tamás és Madaras Norbert tölti be. Benedek Tibor kettős állampolgárként olasznak számít.)

A sátortető alatti nézőtér zsúfolásig megtelt, ami nem véletlen, hiszen október elején az "új Recco" első tétmérkőzésén éppen a Cremonától szenvedett vereséget az Olasz Kupában.

Varga I. Zsolt csapata most is jól kezdett, 2:1-re, majd 3:2-re is vezetett. Ekkor azonban a Recco átvette az irányítást, játéka egyre magabiztosabbá vált és végül fölényes győzelmet aratott. A meccs legeredményesebb játékosa Vujasinovics volt négy góllal, de rögtön utána Madaras Nobert következett három találattal, amelyből kettőt emberelőnyben ért el, egyet pedig egyenlő létszám mellett, átlövésből. Benedek és Kásás egy gólt lőtt. (Tomi az első negyedben a kapusba lőtt egy ötméterest.)

MADARAS NORBERT:

Úgy nézett ki az elején, hogy szorosabb lesz, nagyon álmosan kezdtünk. Pedig most teljesen komplettek voltunk, a legjobb csapattal álltunk ki, visszatért a sérült Tempesti és játszhatott Udovicsics is. Ennek ellenére, mint mondtam, nagyon álmosan kezdtünk, aztán fokozatosan, ahogy ők elfáradtak, egyre jobban játszottunk, és végül gyakorlatilag teljesen felőröltük őket. Örülök, hogy komplett a csapat, a végén már lehetett érezni, hogy valóban sokkal jobbak vagyunk. Jó ez a fontos mecsek előtt, most jön a Bogliasco a bajnokságban, majd a Szuperkupa Kazanyban, aztán a Marseille az Euroligában.

KÁSÁS TAMÁS:

Mit lehet mondani egy 18:6-os meccsről?  Szorosan indult, aztán valahogy észre sem vettem, hogy mennyire elmentünk. Nem játszottam jól, az ötméterest pedig a kapusba lőttem.

Eredmények:

Pro Recco-Cremona 18:6 (2:3, 4:1, 6:1, 6:1) (Madaras 3, Benedek és Kásás 1-1, illetve Varga I. Zsolt 2)

Florentia-Salerno 11:9 (4:1, 3:2, 1:3, 3:3) (Hosnyánszky nem szerzett gólt)

Brescia-Posillipo 13:11 (4:2, 3:6, 4:2, 2:1)

Savona-Sori 10:8 (1:1, 4:4, 3:2, 2:1)

Lazio-Nervi 10:10 (3:1, 2:1, 3:4, 2:4) (Munkácsi 1, illetve Märcz T. 2)

Chiavari-Padova 7:12 (2:2, 1:4, 1:3, 3:3)

Catania-Bogliasci 8:6 (2:2, 3:0, 2:1, 1:3)

A bajnokság élmezőnye az alapszakasz 4. fordulója után:

1. Pro Recco 12 pont

2. Brescia 12 pont

3. Savona 9 pont (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott)

4. Posillipo 9 pont

5. Florentia 9 pont

6. Cremona 9 pont

A góllövőlistát Azevedo (Cremona) vezeti 15 góllal a 14 gólos Molina (Brescia) előtt, a harmadik helyen Madaras Norbert (Pro Recco) áll 12 találattal.