FACEBOOK

Botrányos mérkőzésen: Szeged-Eger 10:8

Botrányos mérkőzésen: Szeged-Eger 10:8
hozzászólás, 2007.10.24.

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint piros lapokkal "tarkított" mérkőzésen, fordulatos csatában, nagy küzdelem után legyőzte a Szeged az Eger csapatát az OB-I. keddi fordulójában. A Szeged technikai vezetőjét, majd Gerendás Györgyöt kiállították, az összmérleg a vízben: három  cserés kiállítás és négy kipontozódás. Már az első negyedben azért állt a játék, mert egy néző beleesett a vízbe...

Senki sem számított könnyed esti mérkőzésre a tavalyi bronzmérkőzés visszavágóján, de valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a játékvezetők és a csapatok vezetői is főszereplővé lépnek majd elő a rangadón.

 

Minden úgy kezdődött, ahogy egy szokványos Szeged-Eger mérkőzésen szokott, teljes erőbedobással feszültek egymásnak a csapatok. A kezdés a vendégeknek sikerült jobban, Kiss Csaba gólja után a Szeged kihagyott egy büntetőt, Komlósi azonban nem sokkal később korrigált, egyenlített. Biros előnygóljával, majd Feltham távoli lövésével ismét meglépett az Eger (1:3), három perc alatt azonban ledolgozta a hátrányát Gyöngyösi András csapata. (A szegedi edző mellesleg már az első negyed végén begyűjtött egy sárga lapos figyelmeztetést.) Az első felvonást Kis Gábor centergólja zárta, így hangyányi előnnyel tért pihenőre az Eger (3:4). (A krónikához tartozik, hogy az első játékrész vége felé az egri kapu mögött egy néző megcsúszott és a medencébe esett, emiatt egy-két percig állt a játék.)

 

Amilyen gólgazdagra sikerült az első negyed, olyan gólszegény lett a második. Küzdelemnek és eseménynek azonban ekkor sem voltunk híján. Rögtön a negyed elején azért állt a játék, mert nem volt egyértelmű a bírói jelzés, így rossz játékos állt ki az Egerből... A tanakodás végén megítélt kettős fór adta lehetőséggel nem tudott élni a csongrádi csapat. A 12. percben Juhász Zsoltot a hazai kispadról állították ki végleg cserével, szövegelésért. Percek múlva a Szeged szakosztályvezetője, Juhász György kapott piros lapot és követte játékosát a medence végébe. Az amúgy is forrongó hangulatban ez még jobban felpaprikázta a játékosokat, akik foggal-körömmel küzdöttek - néha már-már szó szerint. Két perccel a nagyszünet előtt Weszelovszky egalizálta az állást (4:4), és még egy Baksa-bravúr is belefért, valamint Nyéki összeszedte a harmadik hibáját, és csatlakozott ezzel a külső szemlélőkhöz.

 

A második félidő Balatoni Máté duplájával indult, mindkétszer fórból volt eredményes a szegediek új igazolása (7:5). A bírók számolatlanul szórták a kiállításokat, a negyed közepén Hegedűs kipontozódott, Monostorit végleg cserével kiállították. A két szakvezető és a játékosok is folyamatosan reklamáltak, a nézőknek pedig talán fel sem tűnt, amikor Lehmann három gólra növelte a hazai előnyt. Három perccel a negyed vége előtt egy újabb kétséges szituáció és tanakodás után büntetőt végezhetett el az Eger, amit Biros biztos kézzel értékesített. A hazaiak gólzsákja, Varga Tamás is meglőtte a maga gólját (8:5), az izgalmak azonban még csak ezután következtek, sajnos nem a vízben. Nem sokkal a negyed vége előtt az Eger emberelőnyhöz jutott. Gerendás György hevesen jelezte, hogy időt kér, ám nem vették észre jelzéseit, így kénytelen volt egészen a pálya közepéig bemenni, mutogatva szándékát. A negyedből hátralévő másodpercek időközben leperegtek, az emberelőny kimaradt. A szakvezető nem hagyta szó nélkül a szerinte sokadik megkérdőjelezhető bírói döntést, feldúltan érkezett a zsűriasztalhoz (csakúgy mint Szécsi illetve Varga Tamás), heves számonkérése azonban piros lapot eredményezett, s az egri edzőt kivezették... (A kiállítás automatikus egymeccses eltiltást von maga után, így a szakvezető a lelátóról nézheti majd játékosait a soros mérkőzésen, ami történetesen az Eger-Vasas rangadó lesz...)

 

Az ötperces közjáték után Decker Ádám gólja (8:6) reményt adott az egrieknek, a hazaiakat azonban Lehmann kiválása sem törte meg, és az egész meccsen fantasztikusan játszó Balatoni újabb duplával biztosította be a hazai győzelmet (10:6). Matajsz és Biros révén még szépített az Eger (10:8).

 

Szeged-Eger 10:8 (3:4, 1:0, 4:1, 2:3)

Szeged, v.: Fekete, Németh

G.: Balatoni 5, Weszelovszky 2, Lehmann, Varga T., Komlósi, illetve Biros 3, Kis Gábor, Matajsz, Kiss Csaba, Feltham, Decker Á.

Gól emberelőnyből: 13/7, ill. 9/4

Gól ötméteresből: 1/0, ill. 1/1

Kipontozódott: Nyéki 16. p., Hegedűs 22.p., Lehmann 26. p., Varga P. 30. p.

Kiállítva cserével, végleg: Juhász Zs. 12. p., Monostori 21. p., Feltham 28. p.

Sárga lap: Gyöngyösi 7. p.

Piros lap: Juhász György (Szeged, technikai vezető) 14. p., Gerendás 24. p.

 

SZÉCSI ZOLTÁN:

Két és fél negyedig gyengén pólóztunk és ez a vesztünket okozta. Nem érdemeltünk győzelmet, de összevissza meccs volt, kis szerencsével nyerhettünk is volna.

Videók:

Biros Péter ötméteresgólja

Eger-előny, Baksa-bravúr, vízibunyó

Feltham távoli gólja Baksának

Szécsi Zoltán és Gerendás György reklamál


Biros Péter nyilatkozata

Kis Gábor nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata

További eredmények:

Fehérvár-Szentes 6:8 (1:1, 0:1, 1:2, 4:4)
Szolnok-OSC 9:9 (2:2, 3.2, 3:2, 1:3)
BVSC-FTC 5:9 (1:2, 2:5, 1:1, 1:1)

9 régi hozzászólás

yyy hozzászólása
yyy4188
2007.10.25. 19:30

Balatoni Máténak kifejezetten jót tett, hogy délebbre tolta a székhelyét, meccsek óta jól teljesít.

g hozzászólása
g4186
2007.10.25. 18:50

A, nálunk a kiemelés nem a teljesítményt jelzi, hanem azt, hogy az összeállításból (jelen esetben: a góllövők közül) kik tagjai a válogatott keretnek

A hozzászólása
A4185
2007.10.25. 15:28

Szép volt Máté! 5 gól és nincs kiemelve? Vicc.

x hozzászólása
x4184
2007.10.25. 09:19

Így már ééértem! Köszönöm! :)

ilovebirok hozzászólása
2007.10.25. 08:00

jellemző:) 9 pontból 7-et kapott mindkét bíró. ritka mód ügyesek voltak. (nyilván így volt...)

Powermokus hozzászólása
2007.10.25. 07:55

x: nem Biros, hanem Milos... aki nyaron erkezett a Szegedhez, es szerb, es center...nos, szegeny eltorte az ujjat a legutobbi meccsen, igy egy ideig most nem valoszinu, hogy jatszani fog...

x hozzászólása
x4176
2007.10.24. 21:41

Miért fog Baksának nagyon hiányozni Biros? Micsinált háromszor? Nemértem... :)

Powermokus hozzászólása
2007.10.24. 15:58

Én meg régóta nem láttam olyan meccset, ahol ennyire ne lettek volna urai a helyzetnek a játékvezetők...rendkívül kíváncsi vagyok, hogy milyen osztályzatot kapnak majd a szövetségi pontozáson...

che hozzászólása
che4171
2007.10.24. 08:42

Régóta nem láttam Szegeden ilyen pattanásig feszült mérkőzést!(végre Balatoni is összeszedte magát!)