FACEBOOK

Az Eger Lisszabonba, a Szeged Cataniába utazik - megtartották az Euroliga és a LEN-kupa selejtezőinek sorsolását

Az Eger Lisszabonba, a Szeged Cataniába utazik - megtartották az Euroliga és a LEN-kupa selejtezőinek sorsolását
hozzászólás, 2007.08.13.

A görögországi Chaniában zajló női ifjúsági Európa-bajnokság zárónapján rendezték meg a 2007/2008. évi Euroliga, és LEN-kupa 1. selejtezőfordulójának sorsolását. A magyar csapatok közül három volt érdekelt, az Eger az Euroligában, a Szeged és a Pécs a LEN-kupában. Biros Péter, Kiss Csaba és Baksa László nyilatkozata a leendő ellenfelekről.

A négy válogatottal Biros Péterrel, Szécsi Zoltánnal, Kis Gáborral, és Kiss Csabával felálló Eger az Euroliga 1. selejtezőfordulójának D csoportjában került az olasz Brescia, a török Galatasaray, a szlovén Olimpija Ljubljana, a holland Polar Bears, s a portugál Amadora mellé.

 

A selejtezőt a portugálok rendezik Lisszabonban, szeptember 26. és 30. között. A csoport első két helyezettje továbbjut az Euroliga második selejtezőjébe, ahol a Honvéd kiemeltként várja leendő ellenfeleit. A magyar bajnok, a Vasas alanyi jogon már tagja az Euroliga 16-os főtáblájának.

 

Biros Péter:

„Nem lehet kérdéses, hogy melyik két csapat jut tovább, legfeljebb az, hogy melyikük az első és melyikük a második helyen. Természetesen a Bresciára és az Egerre gondolok.”

 

Kiss Csaba:

"Egyértelmű, hogy a portugál csoport két favoritja a Brescia és az Eger lesz. Bár, ahogyan fejlődik mostanában a török vízilabda, a Galatasaray ellen sem biztos, hogy sétagaloppra kell számítani. Attól függ minden, hogy milyen állapotban lesz a csapat addigra, de azt gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek ezzel a sorsolással. Jól jöhet az is, ha az elején kevésbé erős ellenfelekkel játszunk, de - a bajnokság elején járva - nem baj, hogy lesz egy olyan erőt képviselő ellenfelünk is, mint a Brescia."

 

A LEN-kupában szintén az 1. selejtezőforduló sorsolását rendezték. A Baksa Lászlóval felálló, idén jelentősen megerősödött Szeged a szicíliai Cataniába utazik, ahol ellenfele lesz még a helyieken kívül a román Steaua, s az izraeli Hapoel Qiriat csapata. A selejtezőfordulóra október 12-13-14-én kerül sor.

 

Baksa László:

„Az izraeli bajnokságot nem ismerem, az onnan jövő klubról nehéz bármit is mondani, talán a csoport leggyengébb csapata, a Steauával tavaly már játszottunk, megvertük őket hat vagy hét góllal, van két-három válogatott játékosuk, nem szabad őket lebecsülni. A Catania otthon játszik, biztos, hogy meg fogja kapni a bírói támogatást, szurkolóik is lesznek, de úgy gondolom, hogy azért elég erősek vagyunk és bízom abban, hogy meglesz nem csak a továbbjutás, hanem a csoportelsőség is.”

 

A másik magyar induló, a Pécs az orosz Dinamo Moszkvát, a szerb Nist, s a cseh Praha együttesét látja vendégül, hiszen ezt a tornát Pécsett rendezik.

 

A csoportok első két helyezettje kerül a második selejtezőkörbe.