FACEBOOK

Világliga: Magyarország-Horvátország 15-6

Világliga: Magyarország-Horvátország 15-6
hozzászólás, 2007.07.10.

Remek játékával kápráztatta el a férfi vízilabda-válogatott a magyar közönséget. A Margitszigeten a Hajós Alfréd uszodában mintegy 4000 néző gyűlt össze, akik remek hangulatot varázsoltak, és hangos bíztatással töltötték meg az egész uszodát. A Kemény-legények a horvátokkal mérték össze erejüket, immár második alkalommal, hiszen kedden az Unicum Gála alkalmával már játszottunk egy döntetlen mérkőzést ellenük. Azonban a szombati találkozón, a Világliga selejtező csoportjában kilencgólos győzelmet arattunk Horvátország ellen. A csapatból ezúttal Nagy Viktor, Gór-Nagy Miklós, Kiss Csaba és Hárai Balázs hiányzott.  

Az első ráúszásnál a horvátok hozták el a labdát, de rögtön az első támadásukat sikertelenül fejezték be, mivel a horvát játékos a kapu fölé dobta a labdát. Hangos bíztatás csendült fel, hiszen a magyarok első támadása következett, és Molnár Tamás rögtön megszerezte a magyarok első találatát. (1-0) A túloldalon megérkezett a felelet Niksa Dobud vágta be emberelőnyből a labdát. (1-1) Ezután Varga Dániel rengette meg a kapufát, majd Kiss Gergely sikertelen próbálkozása következett, aki a blokkba lőtte a labdát. Ismét a horvátok támadhattak, azonban Szécsi Zoltán parádésan hárította a lövést. A bírok magyar emberelőnyt ítéltek, Kiss Gergely ezúttal nem hibázott a horvát kapuba talált. (2-1) A játékvezetők ötméterest fújtak, Franco Karac állt ki Szécsivel szembe, majd belőtte a magyar kapuba az egyenlítő gólt. (2-2) Magyar támadás jött, de nem sikerült góllal befejeznünk a helyzetet, ám Benedek nem hagyta, hogy egyenlő legyen az állás, hatalmas góllal módosított az eredményen. (3-2) A horvát kapu előtt a blokkba tévedt a labda, de ami az egyik oldalon nem sikerült az a másikon sem, emberhátrányba kerültünk, de Szécsi Zoltán megakadályozta, hogy a labda a kapuban kössön ki. A magyarok negyedik találata következett Kis Gábor volt a gólszerző. (4-2) Magyar oldalon Biros úszott meg, de nem sikerült gólra váltanunk a helyzetet, majd Varga Dániel lőtte egy horvát játékos blokkoló kezébe a labdát. A horvátok sem voltak sikeresebbek, egyik játékosuk a kapufát találta el. A bírók szabálytalanságon érték az ellenfelet, amit kiállítással büntettek, Kiss Gergely nem tétovázott az emberelőny első másodpercekben talált a horvát kapuba. (5-2) Varga Dániel ellen fújtak a bírók, emberhátrányba kerültünk, amit Buljubasic használt ki. (5-3) Az első negyed utolsó másodpercei pörögtek, azonban Madaras simán betalált a horvát hálóba még a dudaszó előtt. (6-3)

 

A második játékrész ráúszásakor Biros Péter volt a gyorsabb, ám az első támadásunk lövését hárította a horvát kapus. Nem kellett sokáig várnunk a negyed első találatára sem, Biros Péter bombázta be a labdát. (7-3) A magyarok labdát szereztek, hatalmas hangorkán zúdult fel, Kiss Gergely ejtett, aminek a nyolcadik találatunkat köszönhetjük. (8-3) A következő támadásnál lejárt a támadóidő, így nem született gól, de a horvátoknál sem, hiszen a kapu fölé dobták a labdát. Fodor Rajmund úszott meg és talált a horvát kapuba. (9-3) A horvátok ismét csak a kapu fölé találtak, majd két sikertelen magyar támadás után az ellenfélnek sikerült egy gólt szerezni Petkovic kozmetikázott az eredményen. (9-4) Egy horvát játékos szemfüles volt, és elhalászta tőlünk a labdát, de hiába gól így sem született. Majd emberelőnybe kerültünk, de már az utolsó másodpercek is leteltek, a gól ezúttal elmaradt. Magyar és horvát oldalon is egy-egy labdaszerzés, de gól az sehol. Majd még néhány próbálkozás és egy Szécsi védés, és következett a nagyszünet.

 

A harmadik negyed alkalmával a horvátok bizonyultak gyorsabbnak, így ők indíthatták az első támadást. Majd lőttek, Szécsi pedig védett. Fodor Rajmund maradt egyedül és talált be az ellenfél kapujába. (10-4) A gólgyártás folytatódott Biros Péter szerezte meg válogatottunk tizenegyedik találatát. (11-4) Ismét egy magyar gól, Benedek növelte a előnyünket. (12-4) A mieink már nyolc góllal vezettek, a horvátok pedig kapust cseréltek. Kiss Gergely ejtett, ami ezúttal nem ért célba. Ezután Biros kapott labdát, de a helyzetet nem sikerült kihasználnia. A horvátok már csak szépíteni tudtak, a hátrányt már képtelenek lettek volna behozni, de Busjle lövése mégis beakadt Szécsi kapujába. (12-5) Majd néhány magyar és horvát helyzet következett, de gól egyik térfélen sem született. Szivós azonban a következő helyzetet nem hagyta veszni, és gólt szerzett. (13-5) A horvátok már csak próbálkozni tudtak, lövésre vállalkozott az egyik játékos, de hiába Szécsi tudta merre megy a labda, és ki is védte. A horvátok a negyed vége előtt még emberelőnybe kerültek, de nem bírtak így sem gólt szerezni, csak a kapufát találták el.

 

Az utolsó ráúszásnál ismét a horvátok értek előbb oda a labdáért. A negyed elején magyar oldalon labdaszerzés, emberhátrány és lejárt támadóidő egyaránt előfordult. A bírók egy szabálytalankodó horvát játékos ellen büntetőt ítéltek, Kiss Gergely értékesítette a helyzetet. (14-5) A horvátok már csak szabálytalankodással tudták megállítani a magyarok legjobbjait, Kis Gábor volt a szenvedő alany, aki pofont kapott az ellenfél centerétől, azonban a bírók mégsem láttak szabálytalanságot. Horvátország emberelőnybe került, de Szécsi még mindig a kaput őrizte, és nem hagyta, hogy gól szülessen a lövésből. A horvát válogatott már kiegészült, amikor Dobud belövi a hatodik góljukat, egyben utolsó találatukat. (14-6) Kis Gábor javára az előbb nem ítéltek semmit, azonban most ő büntetett, második gólját lőtte be. (15-6)  A magyarok következő támadóideje lejárt, az egyik horvát játékos lövését hárítja Szécsi. Szivós Márton lövéséből nem született gól, aki ezután ki is pontozódott. Madaras Norbert még elcsente a labdát, majd egy utolsó magyar lövés, de ebből a támadásból már nem sikerült gólt szerznünk.

A végeredmény: Magyarország-Horvátország 15-6   

Magyarország-Horvátország 15-6 (6-3, 3-1, 4-1, 2-1)
Hajós Alfréd uszoda, 4000 néző. V: Hausche (német), Rodríguez (spanyol).
Magyarország: Szécsi – Varga Dániel, Biros Péter 2, Fodor Rajmund 2, Molnár Tamás 1, Kiss Gergely 4, Benedek 2. CS: Kis Gábor 2, Hosnyánszky, Madaras 1, Varga Dénes, Szivós 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Horvátország: Pavic – Karac 1, Markovic, Busjle 1, Dobud 2, Kunac, Jokovic.CS: Loncar, Buljubasic 1, Antonijevic, Petkovic 1. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 9/2
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Szivós (32.p.)

Címkék: