FACEBOOK

Magyarország pontveszteség nélkül nyerte a Világliga-tornát

Magyarország pontveszteség nélkül nyerte a Világliga-tornát
hozzászólás, 2007.07.09.

Tovább folytatta egyenes ívű fejlődését a magyar válogatott, s a budapesti Világliga-torna utolsó napján az oroszok fölényes legyőzésével bizonyította, hogy jelenleg a csoport kiemelkedően legjobb csapata. A hálás közönséget kiszolgálva, parádés megoldásokkal növelte folyamatosan előnyét a magyar csapat, kétség sem fért a tornagyőzelemhez. A játékosok szerdáig pihenőt kaptak, majd megkezdődik a felkészülés a spanyolországi Világliga-tornára. Gólok, nyilatkozatok vasárnapról:

Kemény Dénes tornaértékelő interjúja a vlv.hu-nak 

Kiss Gergely nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Fodor Rajmund nyilatkozata

Hárai Balázs nyilatkozata

Szivós Márton nyilatkozata

x

Varga Dániel ötödik gólja 

Fodor Rajmund második gólja

Fodor Rajmund első gólja

Gór-Nagy Miklós gólja

Varga Dániel negyedik gólja

Varga Dániel harmadik gólja

Biros Péter második gólja

Molnár Tamás negyedik gólja

Molnár Tamás harmadik gólja

Varga Dániel második gólja

Varga Dániel első gólja

Molnár Tamás második gólja

Biros Péter első gólja

Szivós Márton gólja

Molnár Tamás gólja

x

TZS képei

Dávidka képei

x

Élő közvetítésünk:

A budapest Világliga-torna utolsó napja. A magyar csapat már tornagyőztesként vívja utolsó meccsét, az oroszokkal. A vasárnapot a kapitány döntése értelmében Baksa László, Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert és Benedek Tibor töltheti pihenéssel. (A csapatkapitányi teendőket Biros Péter vette át.) Az "előmérkőzésen" Horvátország 14:11-re legyőzte Romániát.

Bemutatáskor Martin György, az MVLSZ elnöke a közönség nagy ovációja közepette köszöntötte Szécsi Zoltánt 150., Molnár Tamást 250. és Benedek Tibort 400. válogatott szereplése alkalmából.

Nagy Viktor védésével hárítunk egy emberhátrányt, majd a mi első előnyünk góllal ér véget: Kiss Gergely passzol be Molnárnak, aki behúzza a labdát (1:0)

Madaras kiállítása után Aksenov egyenlít (1:1).

Szivós fantasztikus gólt lő: egész lent, a balszélen háromszor is lóbál, beadást mímelve, aztán élesen meglövi a hosszúra, s a labda a kapufáról pattan be. (2:1)

Agarkov ötméterese (2:2).

Szivós harcol ki ötméterest, Biros nem hibázza el (3:2).

Madaras zúgó kapufájával kezdődik a második negyed. Az ellentámadásnál éppen Madaras szerez labdát, hosszú indítás, majd egy passz, és Molnár Tamás máris ziccerben (4:2).

Emberelőny, Szivós azonnal beteszi Varga Daninak, aki a center helyén dob gólt (5:2).

Az oroszok fórját Usakov értékesíti (5:3).

Lefordulunk, Kiss Gergely, Varga Dániel és a kapu a labda útja (6:3).

Emberelőny, újabb Molnár-húzás (7:3).

Félidő

Molnár újabb centergólja emberelőnyben, most csak belepiszkél egy kicsit a körmével az érkező labdába, így annak megvéltozik a mozgási iránya - számunkra kedvezően (8:3).

Igazi Biros-gól akcióban, vízre pattintott labda a balszélről, a rövidre (9:3).

Hárítunk egy emberelőnyt, a lefordulásnál mi jutunk fórhoz, s Varga Dani két lőba után erős lövéssel tesz pontot a támadás végére (10:3)

Varga Dániel most akcióban lő kapásgólt a balszélen (11:3)

Asajev kapásgólja (11:4).

Kiss Gergely kiállítása után Sztratan ravasz gólt lő a jobbszélről (11:5)

Gyorsan elvégzett emberelőny, Gór-Nagy Miklós a gólszerző (12:5).

Szünet

Madaras-passz az ember nélkül maradt Fodornak és máris 13:5.

Agarkov lövése bemegy(13:6).

Odincov labdája a blokkról pattan be (13:7).

Gyönyörű bejátszás után Fodor a centerposzton (14:7).

Az utolsó percet felállva tapsolja végig a közönség. Madaras álompassza után Varga Dani ezt egy ejtett góllal hálálja meg (15:7)

VÉGE

Magyarország-Oroszország 15:7 (3:2, 4:1, 5:2, 3:2)

Hajós Alfréd Sportuszoda, v: Nechita (román), Tomic (horvát)

Magyarország: Nagy V. - Varga Dániel 5, Madaras, Kiss G., Fodor 2, Biros 2, Molnár T. 4. Csere: Kiss Cs., Gór-Nagy 1, Szivós 1, Hárai, Kis G. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Oroszország: Dudkin - Usakov 1, Liszunov, Sztratan 2, Akszenov 1, Zseltovszkij, Jesztignejev. Csere: Odincov 1, Jurcsik, Agarkov 2, Asajev, Rasztorjev (kapus). Szövetségi kapitány: Alekszandr Ogorodnikov

Gól emberelőnyből: 12/8, ill. 12/3

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Kipontozódott: Jesztignejev (23.p.), Zseltovszkij (24.p.)

 

Magyarország pontveszteség nélkül nyerte meg a budapesti Világliga-tornát!

 

A csoport másik mérkőzésén:

 

Horvátország-Románia 14:11 (3:3, 4:2, 5:3, 2:3)
Hajós Alfréd Sportuszoda, v: Németh, Hausche (német)
Horvátország: Brzica - Karac 1, Kunac 1, Jokovic 2, Markovic, Buslje 3, Muslim 1. Csere: Loncar 1, Antonijevic 2, Buljubasic, Bebic, Petkovic 3, Pavic (kapus). Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Románia: Nenciu - Radu 4, Iosep 1, Budila 2, R. Georgescu, Andrei-Dina 2, Ghiban. Csere: Musat, Baidoc 1, Chioveanu 1, G. Georgescu. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 5/4
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kiállítva végleg cserével: Musat (19.p.)

 

A csoport végeredménye:

 

1. Magyarország 12p. 58-32
2. Horvátország 9p. 39-39
3. Spanyolország 6p. 29-30
4. Románia 3p. 37-46
5. Oroszország 0p. 25-41

 

Folytatás július 18-ától a spanyolországi Portugaleteben.

 

 

A Világliga eredményei és programja

Címkék:

7 régi hozzászólás

Jázmina hozzászólása
2007.07.09. 19:01

Köszi Brigi! Örülök, hogy így van,a tv-ből ez nem jött át. Akkor visszaszívom amit mondtam, és tovább rajongok a fiúkért (a távolból).

Brigi hozzászólása
Brigi2226
2007.07.09. 13:04

Kedves Jázmina! Meg kell cáfolnom a véleméynedet! Mivel nem voltál ott, nem tudhatod, de a fiúk minden meccs után, miután átöltöznek még jó sokáig maradnak az uszoda területén, hogy mindenkinek, aki szeretné autogramot adjanak, közös fényképet lehessen csinálni velük, stb. Aki megvárja őket, annak mindenképp van erre lehetősége. És a nyilatkozataikban többször is kiemelték, hogy mennyire jó volt ilyen közönség előtt játszani! Meghálálták ezt a mutatott játékkal és a türelemmel, amivel körülveszik a rájuk váró szurkolókat! És szokták jelezni, a meccs végén integetéssel és tapssal is akár, hogy köszönik a szurkolást! Vannak gesztusok!!!;) Üdv! :)

g hozzászólása
g2225
2007.07.09. 10:33

Zoltán: igen. A két torna összesített eredménye alapján a csoport első két helyezettje jut a berlini döntőbe

Eszter hozzászólása
Eszter2224
2007.07.09. 09:04

gratulálok az egész csapatnak! Varga Daninak a horvátok elleni meccsen úgy tűnt nem megy annyira, szóval külö örültem, hogy most ő lett a legeredményesebb. Molnár Tamás is parádézott, jó volt nézni, meg azt is, hogy Madaras Norbi milyen jól védett. klassz meccs volt, köszi az élményt :)

Zoltán hozzászólása
2007.07.09. 07:23

Gratulálok a fiúknak és a szakmai stábnak! A spanyol csoportkör dönt a berlini döntő csapatairól?

Jázmina hozzászólása
2007.07.08. 21:54

Óriási élmény, hogy újra a magabiztos, nagyon magasszinten játszó, változatos játékot nyújtó, válogatottat láthattuk. A mostani formátokkal már ott lóghatna a pekingi arany a nyakatokban. Az örömömben viszont egy kis üröm vegyül és nagyon bántónak találom, hogy nem kommunikáltatok egyáltalán a közönség felé. Nyilván nagyon fáradtak voltatok és alig vártátok, hogy hazamenjetek a családotokhoz, de ez még nem zárná ki, hogy egy apró gesztussal, kézmozdulattal, integetéssel, meghajlással vagy bármivel kimutatnátok, hogy örültök a biztatásnak és megköszönönnétek az ünneplést. Azt hiszem a szurkolótábor számos módon fejezi ki szeretetét, és ha nekünk kell is hálásnak lenni a kítűnő játékért, azért lehetne valamilyen módon jelét adni, hogy érdekel benneteket az a néhány ezer szurkoló, aki rekedtre űvölti a torkát és pirosra veri a kezét, hogy biztasson, éljenezzen benneteket. Én csak tévében néztem a közvetítést, úgyhogyha nem jól láttam ezt a dolgot, nyugodtan cáfoljatok meg!! További sok sikert és kitartás a rátok váró feladatokhoz.

Sári hozzászólása
Sári2217
2007.07.08. 18:20

Gratulálok az egész csapatnak a teljesítményéért! A tegnapi és mai meccs a legizglmasabb és legszebb játékok egyike volt. Megérte kimenni az uszodába! Csak így tovább! Előbb az Unicum kupa aztán Peking! :)