FACEBOOK

Kásás Tamás: Jövőre életem legjobb formájában leszek!

Kásás Tamás: Jövőre életem legjobb formájában leszek!
hozzászólás, 2007.07.08.

Hosszú idő után először nézett vendégként, civil ruhában a helyszínen egy világversenyt Kásás Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, aki egészségügyi okok miatt kihagyja a mostani válogatott szezont. Interjúnk a magyar-horvát-meccs után készült.

- Hogy vagy? Ez most nem udvariassági kérdés, az egészséged iránt érdeklődöm.

- Van egy gerincsérvem, ami egy nagyon kellemetlen zsibbadás formájában jön ki a jobb lábamban, a csipőmtől lefelé a talpamig. Ez az ami a legjobban zavar.

- Milyen kezeléseket kapsz? 

- Gyógytorna, masszírozás, és különböző speciális kezelés. 

- Érezni javulást? 

- Ez nem megy ennyire gyorsan. Karácsony körül jelentkeztek az első tünetek, nem sokkal később derült ki a sérv, a vb-t is így játszottam végig, és az olasz szezont is. 

- Menyi idő múlva leszel jól, mit mondanak az orvosok? Nem kell ezt a sérvet megműteni? 

- Nem. Ennyire nem drámai a helyzet. Ez a két hónap viszont kell ahhoz, hogy ez idő alatt úgy tudjam kezeltetni, hogy közben nem kapok fizikai terhelést. A sérv véglegesen nem gyógyul meg, de okosan karbantartva simán lehet vele játszani még jó sokáig. 

- Mikor kapcsolódsz be ismét a válogatott munkájába? 

- Ezen a nyáron nem. Legalábbis ez a jelenlegi helyzet. Tehát jövőre. 

- Mondtad, hogy már régóta érzed, ehhez képest olasz klubodban szenzációs teljesítményt nyújtottál, talán elég csak az Euroliga-döntőben elért három gólodat említeni. Hogy értékeled az elmúlt egy évet a klubodban nyújtottak alapján? 

- Lehet, hogy furán hangzik, de azt mondom, nem voltam csúcsformában. Ennek ellenére sikerült nagyon fontos gólokat lőnöm. De ennél sokkal többre vagyok képes. Úgy érzem a szezon második felében maximum 60-70 százalékot nyújtottam. Ez biztató is lehet ha úgy nézzük.

 

- A hosszú évek alatt megszerzett rutin? 

 

- Biztos, hogy az is segít. 

 

- Szándékosan "spóroltál", vagy egyszerűen nem volt többre szükség? 

 

- Nem spóroltam, ennyit tudtam kihozni magamból ilyen állapotban, de ez messze van a 100 százaléktól. 

 

- Melyik most a világ legjobb klubcsapata? 

 

- Azt hiszem, ebben az évben a Recco volt, ezt a „grand slam” is mutatja. (Az Olasz Kupa, az olasz bajnoki cím, a Scudetto és az Euroliga győzelem, a szerk.) 

 

- Az új igazolásokkal hogyan változik meg a Recco szerkezete? Most már kezdhetjük beleélni magunkat, hogy Kásás-Benedek-Madaras-hármas játszik a Pro Reccóban? 

 

- Igen úgy néz ki, de mint tudjuk, mindig érhetnek bennünket meglepetések. A Recco szerkezete nem változik, még rutinosabb lesz a csapat és erősebb is, mindenféleképpen. 

 

- Végignézted a budapesti Világliga-tornát, amelyből még egy-egy meccs van hátra. Hogy tetszik a magyar válogatott? 

 

- Meccsről meccsre javult a fiúk játéka, a mai horvát meccs pedig egyszerűen gyönyörű volt. 

 

- Ért valami meglepetés a tornán?

 

- Nem.

 

- Mennyi időd van pihenni, illetve hol töltöd a nyarat? 

 

- Egész nyáron pihenek, ebben egy kis nyaralás is helyet kap, de a lényeg az, hogy jövőre, az olimpia évében életem legjobb formájában legyek, és abban is leszek. Ez most a célom. Rossz kívülről nézni a meccseket, de ennek jövőre meglesz a gyümölcse.

 

- Jó pihenést, feltöltődést!

Címkék:

10 régi hozzászólás

Boti hozzászólása
Boti3821
2007.08.22. 19:05

Kása remélem az olimpián már a csapatban leszel!És létszi jelölj vissza iwiw-en!

Tóth Magdi hozzászólása
2007.07.18. 14:28

Kása,hiányoztál nagyon a meccsekről. Mielőbb gyógyulj meg! Jaaa. Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!

Györgyi hozzászólása
2007.07.15. 18:43

Furcsa volt téged a parton látni!Gyógyulj meg hamar, hogy teljes gőzerővel tudj jövőre játszani!Kellemes pihenést!

Sz. hozzászólása
Sz.2255
2007.07.13. 22:33

Tamás,irány a tengerpart:)!!Jó pihenést,jól döntöttél:)!Jobb képek;):P

Szálka hozzászólása
2007.07.10. 16:27

Kedves Kása! A legfontosabb, hogy jól legyél! Annak a terhe nélkül, hogy jövőre mit várnak Tőled, mint sportolótól!!! Nem kell a válladra az a plusz teher, hogy életed legjobb formáját várja tőled bárki! Nagyon sok pihenést, szép nyarat Neked! Gyógyulj meg mihamarabb!

Szöllösi Eszter hozzászólása
2007.07.08. 21:19

Jó olvasni ezt a magabiztosságot. Őszintén remélem, hogy nem valamilyen biztonytalanság leplezésére van. Az olasz eredményekhez gratulálok, tényleg nagy dolog! Szép nyarat és minél alaposabb gyógyulást kívánok!

Fekete Szonja hozzászólása
2007.07.08. 20:52

Sziasztok! Először is gratulálok a Csapatnak a nagyszerű eredményhez, és csatlakozom az előttem szólókhoz. Kásának jobbulást, mert igen, nagyon hiányzik nemcsak a csapatból, de nekünk, drukkereknek is. Addig is kellemes pihenést, szép nyarat neked, sok sikert a Csapatnak!!! HAJRÁ MAGYAROK!

Flóra hozzászólása
Flóra2216
2007.07.08. 17:42

Szia!Gyógyulj meg gyorsan hogy jövöre sokszor halljuk a nevedet.De a legfontosabb hogy pihenj.Én jó nyarat kívánok neked.

Gellért Margit hozzászólása
2007.07.08. 10:39

Sajnáltam ,hogy ezeken a jó meccseken nem hallottam a "Kásás" nevet ,de mindenekelőtt az a lényeg hogy rendbe jöjöjjön.Tehát Tamás gyógyulj meg ,hogy újra a vízben láthassunk. S persze jó pihenést és nyarat.

Eca hozzászólása
Eca2213
2007.07.08. 10:17

Szia!Először is gyógyúlj meg mihamarabb és remélem,hogy jövőre az olimpián tényleg csúcsformában leszel,hiszen egy jó Kásásra égető szüksége van a válogatottnak!!!Sok sikert Olaszországban!Szívből kívánom,hogy terveid valóra váljanak!