FACEBOOK

Helyzetkép az európai bajnokságokról

Helyzetkép az európai bajnokságokról
hozzászólás, 2007.05.09.

Az olasz bajnokságról szóló hírek után az alábbiakban beszámolunk az európai nagy vízilabda-nemzetek (válogatottunk fő riválisai) bajnoki pontvadászatainak helyzetéről.

Spanyolország:

Három forduló van még hátra a 12 csapatos bajnokság alapszakaszából. A Barceloneta 57 ponttal veretlenül vezeti a bajnokságot, s már biztos, hogy alapszakasz-győztesként végez. Második helyen a Terrassa áll 45 ponttal, míg a harmadik, még Euroliga-selejtezőt érő helyen a Barcelona áll 36 ponttal. A hétvégén rendezték az egyik barcelonai rangadót amelyen Kiss Csaba korábbi együttese, a Sabadell 12:12-es döntetlent játszott a Barcelonával. Ezzel jelenleg az 5. helyen állnak. A rájátszásba az 1-8. helyezett jut, a negyeddöntő két, míg az elődöntő és a döntő három nyert mérkőzésig tart.

Az élcsoport: 1. Barceloneta 57 pont, 2. Terrassa 45 pont, 3. Barcelona 36 pont 4. Martianez 33 pont, 5. Sabadell 32 pont, 6. Alcorcón 31 pont

Horvátország:

A három részből álló bajnoki rendszer második részének, a középszakasznak az utolsó előtti fordulóját rendezték meg a hétvégén. A Vasas ellenfele, a Jug Dubrovnik magabiztosan 14:9-re nyert a Mladost ellen Zágrábban, így már megnyerte a felsőház küzdelmeit. A másik mérkőzésen a Mornar Split legyőzte a Sibeniket, így felzárkózott a 3., még Euroliga helyért levő párharcban. Az 1-4. helyezett játszik az elődöntőben két nyert mérkőzésig, míg a döntő 3 nyert találkozóig megy.

Élcsoport: 1. Jug Dubrovnik 13 pont, 2. Mladost 6 pont, 3. Mornar Split 4 pont, 4. Sibenik 3 pont

Görögország:

A 12 csapatos alapszakasz 20. fordulóját rendezték meg a hétvégén. Az Olympiakosz Pireusz az Ethnikosz ellen 8:6-ra győzött, így behozhatatlan, 7 pontos előnyre tett szert, már megnyerve az alapszakaszt. Az Ethnikosz mögött áll a Panioniosz, amely kikapott Haniában, így szoros lett a 3. helyért folyó verseny. A rájátszás során az első és a második helyezett kiemelt lesz, a harmadik a hatodikkal, míg a negyedik az ötödikkel játszik az elődöntőbe jutásért. Az elődöntő 2, a döntő 3 nyert mérkőzésig tart.

Az élcsoport: 1. Olympiakosz 40 pont, 2. Ethnikosz 33 pont, 3. Panioniosz 29 pont, 4. Hania 28 pont, 5. Hiosz 23 pont, 6. Vouliagmeni 22 pont

Oroszország:

Oroszországban már a döntő küzdelmei vannak soron. A Kazany 2:1 nyerte az elődöntőt a Volgográddal szemben, miután az első idegenbeli mérkőzésen 8:7 arányban győzött, de meglepetésre az első kazanyi meccset a Volgográd nyerte 11:7-re. Aztán a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésen a kazanyiak 7:3-as győzelemmel biztosították helyüket a döntőben. Ellenfelük a Csehov lesz, amely 2:0-lal jutott túl a Dinamo Moszkván, Varga II. Zsolt csapatán. Moszkvában 16:9-re, míg Csehovban 11:10 arányban győzött a Sapiccsal felálló Sturm. A döntő két nyert mérkőzésig tart. Az első találkozóra Kazanyban, míg a második és a harmadik mérkőzésre Csehovban kerül sor.

Szerbia:

A 6 csapatos bajnokság ötödik fordulóját játszották a hétvégén. A Partizan toronymagas esélyese a bajnoki címnek, a hétvégén 18:6 arányban győzött a kisebbik belgrádi csapat a Student otthonában, s veretlenül, négy  pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A Nis a második, míg a Vojvodina áll a harmadik helyen. A hétvégi nagy rangadón a Nis 3:3-as döntetlent játszott a Crvena Zvezdával.

Az élcsoport: 1. Partizan 10 pont, 2. Nis 6 pont, 3. Vojvodina 5 pont, 4. Crvena Zvezda 4 pont, 5. Student 3 pont, 6. VK Belgrád 2 pont

Imrek

Címkék:
olasz bajnokság