FACEBOOK

BL-főtábla, A csoport: FTC-Jadran Split évbúcsúztató

BL-főtábla, A csoport: FTC-Jadran Split évbúcsúztató
hozzászólás, 2021.12.20.

Kedden este a Jadran Split ellen búcsúzik az idei évtől a Fradi csapata. A BL-ellenfél pár napja megnyerte a horvát kupa döntőjét a Jug Dubrovnik ellen. Előzetesünkben a keddi BL-program és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla, A csoport

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)


A csoport állása öt forduló után:

1. Olympiakosz 13,
2. Brescia 11,
3. FTC 7,
4. CNA Barceloneta 7,
5. Novi Belgrád 7,
6. Jadran Split 6,
7. Radnicski Kragujevác 4,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont,


Hatodik forduló

December 21., kedd (időpontok helyi idő szerint)


19.00 Barceloneta-Radnicski Kragujevác
20.30 Brescia-Olympiakosz
20.30 FTC-Jadran Split - Komjádi, M4 Sport, LEN-stream

December 22., szerda

19.00 Dinamo Tbiliszi-Novi Belgrád


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- A legfontosabb kérdés most az, hogy hogy vagytok? Ijesztő híreket lehetett hallani a játékosokat sújtó betegségről...

- Heten voltak rosszul, ezért is kellett elhalasztanunk a Debrecen elleni bajnoki meccset. Szerintem részben az utazás, a sok mérkőzés, a játékosok szezonvégi fizikai állapota tette meg a hatását. A legutóbbi BL-meccsre történt megérkezésünk előtt a Barceloneta játékosain ment végig ez a vírus, nyilván ott az uszodában "szedtük mi is össze". Fontos, hogy nem covidról van szó, ezt a tesztek igazolták (most, hétfőn is mindenkit teszteltettünk, méghozzá PCR-rel és minden eredmény negatív).

Azért egy kétnapos hányás-hasmenés mindenkit megvisel, van, akit jobban, van, akit kevésbé. Bízom abban, hogy a most pihenéssel eltelt pár nap segítette nemcsak a gyógyulást, hanem a feltöltődést is.

Hosszú év ez volt mindenkinek, azoknak különösen, akik az utánpótlásból érkeznek, nekik talán összesen egy nap pihenőjük volt. Most már mindenki várja a pihenést, de tudjuk, hogy van még egy munkánk, ezt a három pontot mindenképpen itthon akarjuk tartani!

​Jó csapatról van szó, sok gólt lőnek a BL-ben is az ellenfeleiknek, komolyan kell őket venni, de bízom abban, hogy a hazai pálya segíteni fog minket.


MILE SMODLAKA (Jadran Split) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Megcsináltuk! Megnyertük a Horvát Kupa döntőjét a Jug Dubrovnik ellen és ez volt a legfőbb célunk ezen a télen. Emiatt nem elsősorban a BL-re koncentráltunk, de most kipihenten megyünk Budapestre és remélhetőleg újabb győzelmet aratunk egy erős csapat otthonában."


VIGVÁRI VENDEL (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Stílusosan szeretnénk befejezni a 2021-es évet, megőrizve szezonbeli veretlenségünket. Persze ez is egy kemény meccs lesz, úgy tűnik, hogy az idén minden BL-mérkőzésünk nagyon szoros... A céljaink eléréséhez viszont most meg kell szereznünk a három pontot."


NIKSA DOBUD (Jadran Split) a LEN sajtószolgálatának:

"Sok trófeát nyertem és sok döntőt játszottam, de számos játékostársam most először lett kupagyőztes és ez nagy lendületet adott nekik. Ez a kupasiker határozottan növelte az önbizalmunkat és remélem, hogy ez a Ferencváros elleni mérkőzésen is megmutatkozik."


Az A csoport mérkőzései szerdán lesznek, az OSC Dubrovnikban szerepel.