FACEBOOK

BL-péntek: FTC-Olympiakosz - Varga Zsolt a vlv-nek

BL-péntek: FTC-Olympiakosz - Varga Zsolt a vlv-nek
hozzászólás, 2021.11.18.

Pénteken este először játszik itthon a Fradi a BL-főtábla új szezonjában. Az ellenfél a hihetetlenül megerősödött Olympiakosz. A program és beszélgetésünk Varga Zsolt vezetőedzővel:


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)


A BL-főtábla A csoportjának 3. fordulója

A csoport állása:


1. Olympiakosz 6,
2. Brescia 4,
3. CNA Barceloneta 3,
4. Novi Belgrád 3,
5. Jadran Split 3,
6. FTC 2,
7. Radnicski Kragujevác 1,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont

November 19., péntek

19.00 Dinamo Tbiliszi-Barceloneta
19.00 Jadran Split-Novi Belgrád
20.30 Radnicski Kragujevác-Brescia
18.30 FTC-Olympiakosz - M4 Sport

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Az Olympiakosz az egész mezőny egyik legerősebb csapata lett. Láttam őket játszani a Novi Belgrád ellen, minden pozícióban nagyon erősek, rutinos játékosaik vannak, ráadásul kiváló formában. Kapustól centerig nagyon erősek a görögök, ugye, ott van Filipovics, Funtulisz, Geniduniasz...Abszolút favoritnak tartom őket ebben az évben, igaz, a Reccót és a Barcelonetát még nem látam "közelről". 

Amit rólunk fontos most tudni: elindultunk egy úton, szeretnénk fiatal játékosokat felnevelni, elvinni a legmagasabb szintre. Most kapunk és ők is kapnak egy képet arról, hogy hol tartanak. 

- Markánsan megváltozott az Olympiakosz játéka a tavalyihoz képest az új igazolásokkal?

- Persze. Tavaly egy, a korábbiakhoz képest meggyengült Olympiakosz szerepelt, a mostani egész más. Bijac és Buslje is oda ment, Funtulisz hazaköltözött, ezek egyenként mind meghatározó játékosai annak a klubnak, ahol éppen szerepelnek, de azt mondom, önmagában az, hogy Filipovics Athénbe igazolt, új dimenziót jelent a klubnak. Az ő jelenléte "automatikusan" megváltoztatja a játék képét. 

- Mit lehet erre kitalálni?

- Ha megpróbáljuk elérni, hogy Filipovics ne lőjön, tehát, ha őt esetleg nagy nehezen kivennénk a játékból, akkor ott van a másik oldalon Geniduniasz és Funtulisz. Igyekszünk úgy játszani, hogy helyükön legyenek a blokkok, Filipovicsnak ne legyen ideje lóbálni, de amilyen formában volt legutóbb a Novi Belgrád ellen... A fiataljaink most közvetlen közelről érzékelik ezt a szintet, ez az ő fejlődésük alapja.

Be kell látnunk, az Olympiakosz ebben a pillanatban jobb nálunk. A vízben sok minden történhet és nyilván úgy megyünk be, hogy hozni akarjuk a három pontot. De papíron a helyzet most más, abszolút favoritok ők, aztán meglátjuk, hogy bírják a hosszú szezont, a rengeteg meccset. 

- Nagy közönségre számítotok, mozgósítjátok is a szurkolókat a médiafelületeken. Ebben önmagában benne van a kockázat, hiszen, ha tényleg jobb az Olympiakosz és vereség a vége, akkor az csalódást jelent majd a zöld-fehér híveknek. Mit üzensz most nekik?

- Nagyon fontos a kommunikációnk a szurkolóinkkal. Tudniuk kell, hogy itt egy jelentősen átalakult csapatról van szó. A BL-győztes gárdából azt hiszem, 9 ember nincs már, ráadásul más úton kezdtünk el járni. Ha kérhetek ilyet: azt kérem, hogy támogassanak minket a nehéz pillanatainkban is, legyenek velünk, mint amikor a jó pillanatokat éltük meg közösen!

Ahhoz, hogy a fiataljaink érni tudjanak, hogy jó játékosokk váljanak, s hogy aztán ebből összeálljon egy csapat - idő kell. Meg kell szerezni a tapasztalatokat. Ami viszont biztos: már pénteken este farkasokat akarok látni, nem pedig farkaskölyköket. Olyan harcosokat, akik a hiányosságaikat szívvel, tűzzel pótolják. Mennek előre, harcolnak, s ha pofonokat kapnak a világ legjobbjaitól, akkor ebből tanulnak - mert ezek a Olympiakosz-játékosok a világ legjobbjai. Így válhatunk majd újra egy nagyon jó csapattá.

És szerintem, ha az emberek értik ezt a folyamatot, ha tudják, hogy hol tartunk, akkor elfogadják a helyzetet, ezt a szerethető fiatal és idősebb játékosokból álló csapatot. Mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy már péntek este jó eredmény szülesen.

- Köszönöm a beszélgetést!


TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

„Zsinórban ez a második idegenbeli meccsünk, ráadásul egy nagyon erős csapat ellen, és mindketten a három pont megszerzését tűzzük ki célul. Hiszünk abban, hogy jó teljesítményre vagyunk képesek, van önbizalmunk, a gyengeségeinket pedig el fogjuk rejteni, hogy jó eredményt érjünk el."

IOANNISZ FUNTULISZ (Olyampiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

"Egy újabb nagyon nehéz meccs idegenben, egy jó csapat ellen. Problémákkal küszködünk, vannak hiányzóink, de megpróbáljuk csapatmunkával kompenzálni ezt. Biztosak vagyunk abban, hogy nagyszerű meccset vívunk majd, és a kilátogató nézők magas színvonalú játékot élvezhetnek. 

Személy szerint számomra ez egy egészen különleges mérkőzés lesz, hiszen néhány hónappal ezelőtt még az FTC játékosaival együtt jutottam be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Két gyönyőrű év után ellenfélként térek vissza Budapestre. Egy nagyszerű csapatban játszottam, a világ egyik legjobb edzőjének irányításával, a szívemben mindig őrizni fogom ennek emlékét. De ilyen az élet és a sport. Visszatértem a hazámba, régi csapatomhoz, és szeretnénk, ha pénteken este győzelemmel tennénk egy fontos lépést az első számú célunk,a  nyolcas döntő elérése felé.

JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Olympiakosz valódi nagyhatalom, történelmi szereplő, rendszeres részvevője a BL-tornák végső szakaszának. Idén a megszokottnál is erősebbnek tűnnek, reálisan nézve valószínűleg ők a csoportunk legerősebb csapata, Ezt mutatja az a könnyű győzelem is, amit idegenben értek el a Novi Belgrád ellen. 

Mi most visszatérünk a Komjádi uszodába, mögöttünk állnak majd a szurkolóink, szeretnénk magas szinten játszani és bízunk a győzelemben."