FACEBOOK

BL-főtábla, keddi rajt - Bresciában a Fradi

BL-főtábla, keddi rajt - Bresciában a Fradi
hozzászólás, 2021.10.25.

Az A csoport meccseivel kedden megkezdődik a BL-főtábla versenysorozata. Az FTC Bresciában szerepel, Varga Zsolt vezetőedző a helyszínről nyilatkozott a vlv-nek:


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

A BL-főtábla A csoportjának programja az 1. fordulóban (időpontok helyi idő szerint):

Október 26., kedd

19.15 Olympiakosz-Dinamo Tbiliszi

19.15 Barceloneta-Jadran Split

19.45 Novi Belgrád-Radnicski Kragujevác

20.30 Brescia-FTC (LEN-stream várható)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Az ilyenkor szokásos kérdésekre kérek választ: hogy álltok, milyen meccsre számítasz, ismeritek-e a mostani Bresciát és mivel lennél elégedett kedden késő este?

- Kezdjük a végével: természetesen a három ponttal lennék igazán elégedett. Azért azt is látni kell, hogy az út elején vagyunk, most kezdjük ezt a szakaszt, amikor nehéz mérkőzések jönnek. Ebből a szempontból a Brescia kicsit előttünk jár, hiszen mindazok, akik selejtezőkön át jutottak el ide, már túl vannak legalább néhány kemény mérkőzésen. 

Mind a két csapat kerete jelentősen átalakult, a tavalyihoz képest, sok játékos elment tőlük is és tőlünk is. Alakulóban van mindkét társaság. 

Ami az aktuális helyzetünket illeti: nem tudtunk teljes kerettel jönni, Fekete Gergő és Pohl Zoli nincsen. Ezen kívül is voltak betegségek, kisebb sérülések, amik nehezítették a munkát.

- Dumi?

- Ő velünk van és játszani is fog. 

- Mire számítasz?

- Egy biztos: a lelkesedésnek, a tűznek meg kell lennie. Azt várom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játsszunk, meglátjuk, hogy az évnek ebben a fázisában hol tartunk.

A Brescia egy nagyon jól felépített társaság, tudatosan, jól játszanak, láttunk videókat, velük szemben kell felvennünk a kesztyűt. Mindenképpen jó lehetőség lesz ez számunkra, hiszen ilyen mérkőzésekre van szükségünk ahhoz, hogy fejlődni tudjunk és elérjük azt a szintet, amit el szeretnénk érni. Várom nagyon a mérkőzést!

ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény mérkőzést fogunk látni, a Ferencváros nagyon jó csapat még akkor is, ha nyáron fontos játékosokat veszítettek. Formában vannak, Varga Dénes pedig remek játékot produkál - érdekes lesz ellenük játszani. Készen állunk a meccsre."

CHRISTIAN PRESCIUTTI (Brescia) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Végre a főtáblán vagyunk! Izgalmas meccs vár ránk egy nagyon jó csapat ellen. A Savonával vívott szombati bajnokin megmutattuk, hogy fejlődünk, de meccsről meccsre tovább kell javulnunk, mert minden csapat más és más akadályt állít elénk. Remélem, hogy megtelnek a lelátók, szükségünk van a szurkolóink támogatására."

VINCENZO RENZUTO IODICE (Brescia):

"Az ellenfelünk még mindig nagyon erős csapat. Keményen dolgoztunk a védekezési rendszerünk tökéletesítésén. Tudjuk, hogy maximálisan kell majd koncentrálnunk, mindent beleadunk majd, hogy megnyerjük a találkozót."

NEMANJA UBOVICS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

(Ubovics 2015-17-ben a Brescia játékosa volt, onnan igazolt az OSC-hez - a szerk.)

"Izgatott vagyok, hogy a Fradi játékosaként térhetek vissza, s tudom, hogy ez egy nagyon kemény meccs lesz, mert a Brescia mindig a végsőkig harcol. Sajátos a játékstílusuk, ami különösen az otthonukban hatékony, ahol ismerős környezetben, a saját szurkolóik előtt játszhatnak. Hazai pályán szerintem 20 százalékkal jobb teljsítményt nyújtanak, erre kell készülnünk."


A B csoport (OSC) mérkőzései szerdán kezdődnek.