FACEBOOK

BL: Kötelező a Szolnok továbbjutása

BL: Kötelező a Szolnok továbbjutása
hozzászólás, 2021.10.07.

Itthon igyekszik megszerezni a csoportelsőséget a BL-selejtezők második körében a Szolnok. A pénteken kezdődő torna menetrendje és Zsivko Gocics nyilatkozata a vlv-nek:


A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (SAVONA)

A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (PODGORICA -OSC)


Bajnokok Ligája, második selejtezőkör

C csoport (Szolnok)


Szolnok (HUN), Vouliagmeni (GRE), Savona (ITA), Jadran Herceg Novi (MNE)

Október 8., péntek

16.00 Vouliagmeni-Savona - DigiSport2
18.00 Szolnok-Jadran Herceg Novi - DigiSport2

Október 9., szombat

16.00 Jadran Herceg Novi-Vouliagmeni - DigiSport1
18.00 Szolnok-Savona  - DigiSport1

Október 10., vasárnap

09.00 Savona-Jadran Herceg Novi - DigiSport1
11.00 Szolnok-Vouliagmeni - DigiSport1

A meccsek védettségi igazolvánnyal a helyszínen megtekinthetők, a maszkhasználat kötelező.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Fizikálisan, mentálisan rendben vagyunk mindannyian. Nagyon pozitív, hogy Nagy Ádám már visszatért, Szegeden játszott is. Viszont a hét elején volt egy kisebb problémája Konarik Ákosnak. Most már ő is egyre jobban van és szerintem pénteken már fog tudni játszani. 

Normálisan készülünk, a szegedi bajnoki meccsünk amolyan főpróba volt. Azon az első három negyed nagyon jól sikerült, a negyedik játékrész nem annyira.

Nehéz torna vár ránk, mert mind a három ellenfélnek vannak komoly erősségei - igaz, hiányosságai is.

A Jadran Herceg Novival játszunk először, fiatalok, nagyon komoly iramot diktálnak az első pillanattól kezdve a végéig. Biztos, hogy jobb csapat vagyunk, de ezt majd meg kell mutatni a vízben. Semmiképpen nem szabad őket lebecsülni pusztán azért, mert 2003-as, 2004-es születésűek szerepelnek náluk. Hosszú évek óta játsszák ugyanazt a stílust, tudnak vízilabdázni, százszázalékos teljesítményre lesz szükség a legyőzésükhöz.

A Savonáról kevesebbet tudunk, egy meccsüket láttuk csak az első selejtezőkörből. Vannak rutinos játékosaik, nagy sztárok, mint például Molina, Rizzo, Fondelli, a fiatalok pedig korosztályos válogatottak, s nagyon jól szerepeltek a prágai junior világbajnokságon. Alberto Angelini az edzőjük. Tipikus olasz csapat, végig küzdeni fognak.

Én azt gondolom, hogy a legnehezebb ellenfelünk a görög Vouliagmeni lesz. Tavaly is komoly meccseket játszottak az Eurokupa elődöntőjében az OSC-vel, azóta még erősítettek is, náluk játszik a görög válogatott védője, Szkumpakisz.

Szeretrnénk továbbjutni, sőt, ezt talán kötelező feladatnak is tekinthetjük, mindent bele fogunk adni.

Hazai pályán játszunk, aminek nagyon örülünk. Tavaly csak néhány meccsünk volt itthon publikum előtt, most itt a lehetőség, hogy a szurkolók kijöjjenek és drukkoljanak a csapatnak. Biztos, hogy ez sokat segít majd nekünk.

A Szolnok TV előzetese

NAGY ÁDÁM a Szolnok TV-nek:

- Szegeden is látszott, hogy hiába játszunk jól félidőig, vagy három negyedig. Utána, ha kiengedünk, akkor rögtön fel tud jönni az ellenfél. És ez igaz lesz a hétvégére is. Úgyhogy maximális koncentráltságot várok a csapattól, magamtól is. 

KONARIK ÁKOS a Szolnok TV-nek:

- Nagyon fiatal a Herceg Novi csapatua, talán még a miénknél is fiatalabb. Úsznak, s a lefordulásokra élezik ki a játékukat. Vétenek azért sok hibát a fiatalságukból adódóan, amiket megpróbálunk kihasználni és azt gondolom, hogy ezzel a mondattal lehet a legjobban összefoglalni a mérkőzést: nekünk kell kontrollálnunk a játékot. 


D csoport (Zágráb)

Mladost Zágráb (CRO), Crvena Zvezda (SRB), Montpellier (FRA), Apollon Szmirnisz (GRE)

E csoport (Párizs)

Brescia (ITA), Noisy le Sec (FRA), OSC (HUN), Terrassa (ESP)

AZ E CSOPORT MENETRENDJE ÉS VARGA DÁNIEL VEZETŐEDZŐ NYILATKOZATA A VLV-NEK

F csoport (Split)

CN Barcelona (ESP), Nagyvárad (ROM), Jadran Split (CRO), Primorac Kotor (MNE)

A csoportok első két helyezettje jut tovább és van jelentősége a helyezésnek, mert az utolsó selejtezőkör párosításának kialakításánál csoportelső csoportmásodikkal kerül össze. 


A BL-főtábla két csoportja:


A csoport

FTC-Telekom Budapest (HUN), CNA Barceloneta (ESP), Olimpiakosz Pireusz (GRE), Dinamo Tbiliszi (GEO), Novi Belgrád (SRB), Radnicski Kragujevác (SRB), a D jelű selejtezős továbbjutó és az A jelű selejtezős továbbjutó.

B csoport

Pro Recco (ITA), Jug Dubrovnik (CRO), Hannover (GER), CN Marseille (FRA), Spandau 04 Berlin (GER), Steaua Bukarest (ROU), a B jelű selejtezős továbbjutó és a C jelű selejtezős továbbjutó


A BL-FŐTÁBLA MENETRENDJE

Final eight: 2022. június 30-július 2. - Belgrád.