FACEBOOK

BL-selejtezők, 2. kör - a Szolnok tornát rendez, az OSC Párizsban szerepel!

BL-selejtezők, 2. kör - a Szolnok tornát rendez, az OSC Párizsban szerepel!
hozzászólás, 2021.09.27.

A LEN hétfőn elkészítette a Bajnokok Ligája második körének csoportbeosztását. A Szolnok itthon játszhat, az OSC-sek Párizsba utaznak. Íme, a csoportbeosztás és az érintett két magyar vezetőedző reagálása:


A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (SAVONA)

A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (PODGORICA -OSC)

BL-selejtezők, második kör


A tornák időpontja a LEN versenynaptára szerint október 8-9-10.

C csoport (Szolnok)

Szolnok (HUN), Vouliagmeni (GRE), Savona (ITA), Jadran Herceg Novi (MNE)

D csoport (Zágráb)

Mladost Zágráb (CRO), Crvena Zvezda (SRB), Montpellier (FRA), Apollon Szmirnisz (GRE)

E csoport (Párizs)

Brescia (ITA), Noisy le Sec (FRA), OSC (HUN), Terrassa (ESP)

F csoport (Split)

CN Barcelona (ESP), Nagyvárad (ROM), Jadran Split (CRO), Primorac Kotor (MNE)

A csoportok első két helyezettje jut tovább és a hagyományok szerint van jelentősége a helyezésnek, mert az utolsó selejtezőkör párosításának kialakításánál csoportelső csoportmásodikkal kerül össze.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Számítottam arra, hogy megkapjuk a rendezés jogát. Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos. A Savonáról és a Herceg Noviról lesz anyagunk a felkészüléshez, a görögökről ezt nem tudjuk elmondani. 

A Herceg Novi kerete folymatosan változik, de a játékuk nem: agresszívak, sokat úsznak, gyakran lefordulnak, fiatalok, de nem szabad őket lebecsülni.

A Savona megnyerte a selejtezőcsoportját, Alberto Angelini az edzőjük és három-négy nagyon rutinos játékosuk van, Molina, Rizzo, Fondelli, illetve tehetséges fiatalok, akik a junuior válogatottban már bizonyítottak. Szerintem jó csapat, tipikus olasz stílussal.

A Vouliagmeniről nincs információnk, talán egy meccset játszottak eddig Görögországban. Azt tudjuk, hogy Afrudakisz visszavonult, de tavaly jól szerepeltek az Eurokupában, az OSC ellen elődöntőt játszottak az Eurokupában.

Készülni fogunk mindegyik ellenfélre és természetesen igyekszünk minél többet fejlődni, javulni a saját játékunkat illetően a tornáig hátralévő kevesebb mint hét hétben. Ha sikerül olyan teljesítményt nyújtani, amilyenre szerintem képes a csapat, akkor tovább tudunk jutni a csoportból. És miért ne az első hely megszerzésével érnénk el ezt?


VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Nehéz csoportba kerültünk. Egyik csapatot sem tartom erősebbnek az OSC-nél, viszont azt, hogy mi jobbak vagyunk, abban három napban kell bebizonyítani. Ha BL-főtáblára akarunk kerülni, akkor elvárás most is a csoportgyőzelem, de legalábbis a továbbjutás. 

Érdekes helyzet, hogy a Bresciáról és a francia házigazda  Noisy le Sec-ről nekünk így a szezon elején nem sok információnk lesz (mindkét csapat a második selejtezőkörben játszik először - a szerk.), míg ők már elemezgethetik a mérkőzéseinket, de amennyi hátrányt ez jelent, annyi előnyünk fakad abból, hogy a lejátszott meccsek terén előbbre járunk, mint ők. 

Egyébként megállapíthatjuk, hogy a podgoricai tornánk negyedik helyezettje, az Apollon Szmirnisz könnyebb csoportba került, mint mi csoportelsőként, így nem sok előnnyel járt a százszázalékos teljesítmény, de a második forduló utáni folytatás szempontjából már valószínűleg tényleg nagyon nem mindegy, hogy Párizsban sikerül-e megszerezni a csoportgyőzelmet vagy nem. Ha a második helyez végeznénk, a további céljainkat ez sem változtatná meg.


A selejtezőkör harmadik fordulója ugyanis szokás szerint négy, oda-visszavágós ki-ki meccs, a győztesek jutnak a főtáblára és mint lentebb olvasható, a helyük is megvan már a két csoportban. A párharcok időpontja: október 16. és október 20.

A BL-főtábla két csoportja:

A csoport

FTC-Telekom Budapest (HUN), CNA Barceloneta (ESP), Olimpiakosz Pireusz (GRE), Dinamo Tbiliszi (GEO), Novi Belgrád (SRB), Radnicski Kragujevác (SRB), a D jelű selejtezős továbbjutó és az A jelű selejtezős továbbjutó.

B csoport

Pro Recco (ITA), Jug Dubrovnik (CRO), Hannover (GER), CN Marseille (FRA), Spandau 04 Berlin (GER), Steaua Bukarest (ROU), a B jelű selejtezős továbbjutó és a C jelű selejtezős továbbjutó

A BL-FŐTÁBLA MENETRENDJE

Final eight: 2022. június 30-július 2. - Belgrád.