FACEBOOK

Kanada-Magyarország 3:19 - K.O.-II.

Kanada-Magyarország 3:19 - K.O.-II.
hozzászólás, 2007.03.23.

Hatalmas játékkedv, hátul sziklaszilárd védekezés, elöl sziporkázó csatármegoldások - ez jellemezte a magyar csapat játékát a kanadaiak elleni találkozón. Az ellenfél játékosai - akik a románok elleni győzelem után újabb meglepetésre készültek - az utolsó negyedben már a fülükön vették a levegőt és közülük többen a medence lefolyóját keresték, hogy kihúzzák a dugót… Kemény Dénes, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Fodor Rajmund, Varga Dénes, Varga Dániel és Kis Gábor nyilatkozata:

Nézd meg a magyar gólokat.  (KÖSZÖNJÜK A MAGYAR TELEVÍZIÓ ENGEDÉLYÉT!)

Szólj hozzá a meccs fórumában.

KEMÉNY DÉNES: 

Úgy gondolom, akkor is komolyan vettük volna ezt a meccset, Kanada két napja négy-öt góllal kikapott volna a románoktól, hiszen a vb második mérkőzése volt. Az igaz, hogy mivel akkor Kanada győzött, alaposan kielemeztük őket, a legjobb játékosaikra külön vigyáztunk, tényleg jobban fel voltunk pörögve. Azért azt hozzáteszem, hogy Kanada partner volt ebben, mert miután az elején el tudtunk egy kicsit húzni, hirtelen kapcsoltak, hogy ők azért mégsem az a csapat, amelyik a magyarokat meg fogja szorítani. A lónak a közepén ma nem voltak, vagy az egyik oldalán, vagy a másikon…

 

 - Hogy értékeled a mi játékunkat, hátul, elöl? 

 

- Igazából ami jó egy ilyen különbséggel megnyert meccsen, afölött napirendre kell térni gyorsan, ami rossz, azt meg kell nézni. Sokszor kapkodtunk emberelőnyben és sokszor kijátszottuk, de a lövés volt rossz. Mindenki borzasztóan panaszkodik a kemény labdákra, a 6:3-ra végződött szerb-olasz után nagy cirkuszt csaptak a szerbek, hogy milyen kemények a labdák, erre mit csinált a FINA? Még jobban felfújatta…

 

Tehát úgy látszik, itt már amolyan szükséges rossz, hogy edzők és játékosok is vannak - egy világversenyen... Nem az első tapasztalatom, hogy szívesebben vennék a FINA-vezetők, hogyha mi itt se lennénk, de hát egyelőre azt még nem tudták megoldani, hogy úgy legyen vb.

 

Mindegy, megyünk tovább, és ha kemény labdával kell játszani, keménnyel fogunk. Ettől egyébként független, hogy rosszul játszottuk az emberelőnyt, mert az első négyből belőttünk hármat, utána vagy semmit vagy talán egyet. Szóval ez mindenképpen rossz, keressük az okokat és javulni fogunk ebben is, bízom benne. Javulnunk kell. 

 

 - A játékvezetésről: látsz már valamilyen tendenciát, amiből lehet következtetni a végkifejletre? 

 

- Vannak jó és gyengébb bírók, elkezdtek kicsit úgy fújkálni, hogy nem a „szokásosat”, hanem a „szabály szerintit”. Ebben csak az a baj, hogy messze nem egyformán. Kicsit mindig nézik az eredményjelző-táblát is, most néztem más mérkőzéseket is, szerintem még bizonytalanok a bírók. Ahogy a csapatok javulni fognak a második hétre, remélem, ők is, illetőleg bízom abban, hogy az első hét tapasztalatai után már csak a jó bírok fognak bíráskodni.

 

KISS GERGELY:

Szerencsére nagyon összeszedetten játszott a csapat, minden negyedet fölényesen megnyertünk, hatékonyan védekeztünk és szép dolgokat csináltunk elöl, úgyhogy szerintem dicséret illet mindenkit. Nem vártunk ekkora győzelmet.

 

MOLNÁR TAMÁS:

Nyilván a kanadai-román-meccs után nagyon komolyan kellett venni Kanadát, ennek megfelelően készültünk és nyertük is a mérkőzést. Szerencsére a várakozásainknak megfelelően alakult és gyakorlatilag könnyed játékkal vertük meg őket, elég magabiztosan. Jól kezdtünk, bejöttek a helyzetek, ők megtorpantak és a mi akaratunk érvényesült végig. Hogy mi volt az oka ennek a nagy fölénynek? Egyetlen oka volt: ennyivel jobbak vagyunk, és hogyha odafigyelünk, akkor ez ki is jön.

 

KÁSÁS TAMÁS:

Nehéz az ilyen meccsek után bármit mondani, igazából amit kellett, azt megtettük: tisztességesen odaálltunk és végighajtottuk a meccset. Nem akarom azt mondani, hogy jól játszottunk, mert nem lehet egy ilyen meccsből lemérni, hogy mennyire játszottunk jól, de nem becsültük le őket és ezért lett ekkora a különbség. Holnap pihenőnap, aztán a románok következnek, szépen megyünk sorban komolyan veszünk minden meccset. Aztán majd elérkezünk egy olyan szakaszhoz, amikor már mi is meg fogunk izzadni valószínűleg.

 

MADARAS NORBERT:

Azt gondolom, hogy a vártnál könnyebb volt. Főleg azért, mert Kanada nyert ugyan két napja a románok ellen, de ma abból nem mutatott semmit. 1:1-ig volt szoros, utána ahogy húztunk el, ők egyre jobban elbizonytalanodtak, ezért lett ilyen nagy a különbség.

 

- Mi a véleményed a szerb-olaszról?

 

- Nem láttam, csak tudom, hogy mi volt: kevésgólos meccs, jó volt mindkét csapat védekezése és két nagyon jó kapus játszott. Az, hogy az olaszok csak hármat lőttek a szerbeknek, nagyon-nagyon kevés.

 

FODOR RAJMUND:

Szerintem nagyon jó edzőmérkőzés volt, nyilván hasznosabb, mint a két nappal ezelőtti. Persze nem így álltunk hozzá előtte, hogy ez edzőmérkőzés lesz, hanem nagyon komolyan vettük, hiszen a kanadaiak tegnapelőtti eredménye igencsak figyelemre méltó volt. Mindenki odatette magát, koncentráltunk, még ha ez egyes játékelemekben nem is volt mindig látható, de azért az összkép szerintem jó volt.  Annyit még, hogy most már jobban érződött a játékvezetői stílus az ember ember elleni küzdelmeknél, sok kiállítást fújnak külső vonalon és furcsán ítélik meg a center-bekk-küzdelmeket is, de hát ez van. Éppen nézzük az utánunk kezdődött ausztrál-horvát mérkőzést és a második negyedben hat fórt kapott a horvát csapat, két negyed alatt volt összesen húsz kiállítás. Úgy vélem, ez borzasztóan sok, de hát most így fújnak, ehhez kell alkalmazkodni.

 

VARGA DÉNES:

Nehezebb mérkőzést vártunk, nem számítottunk arra, hogy ilyen fölényes győzelem lesz a vége. Szerencsére már az elején elkaptuk a fonalat, és két negyed alatt behozhatatlan előnyre tettünk szert. Mint ahogy ezt a meccset, a románok elleni találkozót is komolyan vesszük, annak ellenére, hogy hasonlóan magabiztos játékot, és sima győzelmet várok. A labdák valóban kemények, kell egy kis idő, mire megszokjuk őket.

 

VARGA DÁNIEL:

Bár tisztában voltam azzal, hogy Kanada valahol Új-Zéland és Románia között van - már nem földrajzilag, hanem a játékerejét illetően, - mégis csalódás volt nekem egy kicsit a játékuk, hiszen két napja megverték a románokat. Elég hamar, az első három perc után feladták, látszott, hogy nem sok esélyük van. Ebből adódott ez a borzasztó nagy különbség.

 

Magammal kapcsolatban csak azt sajnálom, hogy úgy állítottak ki háromszor, hogy labda sem volt a centernél - nem is értem… Illetőleg, hogy a góllövésben még mindig nem jeleskedem, de hát hol van még a vége??? A fontosabb meccsek csak később jönnek.

 

KIS GÁBOR:

A kanadai csapat románok fölött aratott meglepő győzelme tökéletes volt arra, hogy ne vegyük félvállról az ellenfelünket, mert az igazat megvallva Kanada nevét hallva nem mindenki úgy ugrott volna a vízbe, hogy száz százalékosan koncentrál. Ennek ellenére mi megtettük, jól védekeztünk, a támadójátékunk is eredményes volt, így született ez a nagyon sima győzelem.

 

Természetesen a románok ellen is ugyanilyen hozzáállással készülünk, hiszen ismerjük őket, többször játszottunk velük a felkészülési időszakban, és bizony tudnak jók lenni.

 

Ami a labdákat illeti, valóban kellemetlen, ha egy erősebb passzt kapok centerben, mert könnyen kicsúszik, kipattan a kezemből. De azt mondom, ha kemény labdákkal ilyen arányú győzelmet aratunk, akkor maradjanak kemények...

 

SZIVÓS MÁRTON:

Keményebb meccsre készültünk, már csak Kanada románok elleni győzelme miatt is. Úgy gondolom egész jól játszottunk, sok akciógólt tudtunk szerezni. Voltak hibák is persze, főleg az emberelőny-kihasználásban, de ez még változni fog később. Egy ilyen meccsen természetes, hogy időnként kihagy a figyelem, de azért most nagyjából végig koncentráltunk, ennek köszönhető a 16 gólos különbség.

 

Az első meccsen végig centerként játszottam, mert ugye Molnár Tamás beteg volt. A mai meccsen csak úgy látszott, mert mindkét gólomat középről szereztem. Az elsőnél egy bemozdulást követően maradtam ott, a másodiknál pedig egy lefordulás után törtem be.

 

A román meccsre is ugyanúgy készülünk, ahogy eddig. Nem hiszem, hogy őket is 16 góllal vernénk meg, de ha az elejétől fogva odafigyelünk, akkor nem lehet gond. Egy sima meccset várok, aztán majd meglátjuk mi lesz.

 

 

Csapatunk második mérkőzése a világbajnokságon. Ha nyerünk, már megvan a csoportelsőség, kihagyjuk a nyolcaddöntőt és egyből a negyedddöntőben vagyunk. Élő közvetítésünk a Magyar Televízió adása alapján.

 

0:1 - Benedek passza, Fodor szép gólja

 

1:1 - Noah Miller emberelőnyből

 

1:2 - Biros kapufás gólt lő lóbák után a hosszúba

 

1:3 - emberelőny, Kásás azonnal belövi 

 

1:4 - Biros szemfüles gólja a center helyéről, már úgy tűnt, hogy elvesztettük a labdát

 

1:5 - megúszásféle, Benedek úgy belövi, mint a huzat

 

1:6 - Birost állon rúgták, a jutalom kiállítás cserével, végleg, a fórt pedig Kis Gábor értékesíti

 

1:7 - Benedek megismétli az előbbi akcióját. "Valamin bedühödtek a magyar játékosok" - mondja Mezei-riporter a tévéközvetítésben

 

1:8 - Benedek óriási erejű lövése a kapufáról a vízre pattan, Molnár Tamás két védő között szerzi meg, befordul és bedobja

 

1:9 - Szivós ugyanolyan pöccintős gólt lő a center helyéről, mint az új-zélandiak ellen

 

2:9 - Felham jobbszélről leadott lövése becsúszik Szécsi dereka és a kapufa között

 

Félidő

 

2:10 - megúszás, Biros ejtéssel fejezi be

 

2:11 - Varga Dénes gyönyörű ejtése

 

2:12 - Biros óriási kapufás gólja középről. Sziporkázik a magyar csapat

 

2:13 - Madaras óriási gólja a felső kapufa alá

 

Vége a harmadik negyednek

 

2:14 - gyönyörű támadás végén ötméteres. Kásás értékesíti

 

2:15 - Madaras centerpassza Monlárnak, ötméteres. Varga Dániel vágja be, a labda sebessége 78 km/óra volt

 

2:16 - Madaras messziről, megint egy óriási gól

 

3:16 - Marks átlövése a vízről és a kapufa alsó lapjáról pattan be

 

3:17 - Szivós centerben összevissza forgatja a védőt, majd becsúsztatja a labdát. A kispadon ülő magyar világsztárok mosolyogva tapsolnak

 

3:18 - Kásás most nem passzol, de sebaj...

 

3:19 - Kiss Gergely talál be, és ezzel a magyar csapat valamennyi mezőnyjátékosa ismét gólszerző!

 

VÉGE

 

 

Kanada-Magyarország 3:19 (1:4, 1:5, 0:4, 1:6)
v: Tulga (török), Balfanbajev (kazah)
Kanada: Randall - Mitchell, Graham, Marks 1, Feltham 1, Noah Miller 1, Nathaniel Miller. Csere: Ruse, Kudaba, Jung, Stein, Sayegh. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics
Magyarország: Szécsi - Kásás 3, Kiss G. 1, Benedek 2, Fodor 1, Kis G. 1, Molnár T. 1. Csere: Varga Dániel 1, Madaras 2, Varga Dénes 1, Szivós 2, Biros 4. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 11/1, ill. 13/3
Ötméteresből: -, ill. 2/2
Kipontozódott: Mitchell (20.p.), Sayegh (24.p.), Varga D. (32.p.)
Kiállítva - végleg cserével: Graham (13.p.)

29 régi hozzászólás

serdülő vizipolos hozzászólása
2007.03.27. 21:25

Gratula srácok...jók vagyok....marcinak naggyon fekszik a center poszt...a vb alatt szertném még ott látni ha lehet:)Hajrá kemény legények így tovább!!!mi bízzunk bennetek...(a szerbeknek annyi)

Marika hozzászólása
2007.03.24. 08:11

Gratulálok a fiúknak, remélem a folytatás is ilyen sima lesz. Igazán ezután jönnek a kemény mérkőzések. A továbbiakhoz sok sikert, sérülésmentes mérkőzéseket kívánok, akkor remélem visszavágunk a szerbeknek, így miénk lesz a végső győzelem. HAJRÁ MAGYAROK!

Ősvizilabdarajongó! hozzászólása
2007.03.23. 21:27

Gratulálok!!Hihetetlen jók vagytok!!Nagyon büszke RÁTOK mindenki,csak igy tovább!A szerbeket is keményen le kell alázni!!Bízunk bennetek!Hajrá NORBI és a többiek!!!:D

Petya hozzászólása
2007.03.23. 16:16

A statisztika egy kicsit sántít, hiszen volt például olyan kanadai kiállítás is, amelyet egy másodperccel később magyar kontraafault követett ? azaz gyakorlatilag nem támadhatott emberelőnyben a csapat ?, végül mégiscsak az látható, hogy Kemény Dénes játékosai 25 százalékban használták ki a fórokat.

??? hozzászólása
???171
2007.03.23. 15:20

Miért nem jelenik meg az én hozzászólásom?

mkhk hozzászólása
mkhk170
2007.03.23. 15:20

khjkhh

Molli hozzászólása
2007.03.23. 15:20

Hajrá Magyarok!!!

Heni hozzászólása
Heni168
2007.03.23. 14:39

Szép volt fiúk! Nem kis dolog, hogy mindenki kivette a részét a gólszerzésből. Itt is meglátszik, hogy ez a csapat figyel egymásra, önzetlenül adják át egymásnak a labdát... Büszkék vagyunk rátok! Továbbra is maradjon meg az önbizalmatok, mert csak így nyerhettek a szerbek ellen. Szurkolok Nektek!!!

Bazs. hozzászólása
2007.03.23. 13:16

Gyönyörű gyözelem ! Hihetetlen, hogy milyen különbséggel győzünk a gyengébb ellenfelek ellen . Csak így tovább, nagyon büszkék vagyunk! Elkapjuk a Szerbeket a döntőben ! Hajjjráááá !!!

Moncsó hozzászólása
2007.03.23. 12:07

Klassz volt csak így tovább! Hajrá MAGYAROK!!!!!!!

Erka hozzászólása
Erka161
2007.03.22. 21:20

Gyönyörű volt a mai!!! :D :D :D Virtuális rezesbanda taktusok a fiúknak!!! :D :D

Magyar kolónia Varsóból hozzászólása
2007.03.22. 17:47

Gratulálunk! További sok sikert kívánunk! Az ember előnyös helyzet kihasználáson kellene javítani, mert ennek döntő szerepe lesz a továbbiakban !

15 év hozzászólása
2007.03.22. 16:19

Az a baj,hogy a mecssek délelőtt vannak,így a suli miatt nemtudom megnézni,de hát ezért "is" van ez az oldal!!Gratula a csapatnak,sok sikert!! u.i.: remélem a döntő nem iskola időben lesz és egy magyar csapattal

Yooo hozzászólása
Yooo157
2007.03.22. 15:40

Hát gratula!!! Sok teret nem hagytak a srácok a kanadaiaknak :) Rábukkantam a meccs statisztikájára, kontrollerek előnyben :)) http://www.sportresult.com/sports/waterpolo/WCh2007/pdf/2007/M15.pdf

Ferike hozzászólása
2007.03.22. 15:04

Remek teljesítmény!Gratulálok Kemény Dénesnek és csapatának! Remélem a döntőn is visszük a pálmát!?

Vikco hozzászólása
2007.03.22. 14:40

Sajnos,ha tudnánk, nem 4 ezüst lenne a vitrinben -ez nem az ezüstérmek lekicsinylése akart lenni, csak mindíg olyan kicsin múlik, egyszer a mi hibánkból, egyszer nem...- de majd most megmutatjuk!!! Hozni kell ezt a VB-t fiúk!!! Ráadásul pszichésen a döntőben majd nagy teher lehet, hogy meg kell védeni a vb címet, pláne egy ilyen magyar csapat ellen!Bár a szerbek nem lelkizősek...még...:D:D:D. Nemzetközi vizek, "Kemény labdák", Kemény-legények! Hajrá Magyarok! Nyerünk!

Judit hozzászólása
2007.03.22. 14:24

Gratulálok a csapatnak, nagyszerűen játszott mindenki! Mostmár mindenkit 16 góllal verünk?? :D Szép volt fiúk csak így tovább! Marcinak megtetszett a center poszt? Ismét remekelt! Jó volt látni a vízben Papeszt, örülök, hogy meggyógyult éss ráadásul ő is jól játszott! Sok sikert a továbbiakban is! Hajrá magyarok!

Julianna hozzászólása
2007.03.22. 14:21

szép volt fiúk! gratulálunk.

CALKATERRA hozzászólása
2007.03.22. 14:18

Nagyon szuper, de nekünk a szerbek ellen kell sziporkázni majd akkor viszont mindíg elkezdünk "remegni!!!!" ?Miért?? Tudaj valaki a választ???

lafayette007 hozzászólása
2007.03.22. 13:58

nos. hat erre mit mondjon az ember? :D SZEP VOLT FIUK!!!!

Zseta hozzászólása
2007.03.22. 13:14

Ez az eredmény a szerbek ellen is egészen reális lenne. :)

geyza hozzászólása
2007.03.22. 13:09

Béla! Felső menüpont, VB2007 rovat. Mindent megtalálsz.

béla hozzászólása
2007.03.22. 13:01

Szeretném megkérdezni, hogy a magyar és a kanadai válogatotton kívül játszik még valamelyik csapat a vb-én??? Érdekelne a többi csoport eredménye is. Köszönöm.

Szurkoló hozzászólása
2007.03.22. 11:36

Szép volt fiúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csodálatos gólokat lőttetek, minden percét jó volt látni. Az első percekben paprikásnak tűnt a hangulatotok, megmutattátok hogy ki az úr a vízben!! Csak így tovább!!!!!!! Sok sikert, és már a döntőre is gondolva - Visszavágunk a szerbeknek!!!!! Mi leszünk a világbajnokok!!!!!!!!!!!! Mert a vízben a magyar a KIRÁLY!!!!!

Teo hozzászólása
Teo142
2007.03.22. 11:28

Én is csak a munkahelyemről tudom követni az eseményeket, de azért GRATULÁLOK a csapatnak, és köszönet a vlv.hu-nak. SZÉP VOLT. HAJRÁ MAGYAROK

Anita hozzászólása
2007.03.22. 10:56

Most ért véget a mérkőzés! "Csak" a vlv-n tudom követni az eseményeket innen a munkahelyről, de szinte percrekészek az infók! Köszönjük a honlap készítőinek és GRATULÁLUNK a Fiúknak itthonról! Hajrá Magyarok!

Noémi hozzászólása
2007.03.22. 10:46

Ismét csak gratulálni lehet! Szép volt! Csak így tovább!

rajongo hozzászólása
2007.03.22. 10:21

Csak így tovább!!! Nagyon büszkék vagyunk Rátok!

dzenisz hozzászólása
2007.03.22. 09:46

gol?!