FACEBOOK

Itt a BL-főtábla két csoportja

Itt a BL-főtábla két csoportja
hozzászólás, 2021.09.03.

A LEN szokás szerint "előre", a teljes mezőny ismerete nélkül elkészítette a BL-főtábla két csoportjának besorolását. A Fradi ugyan ismét elkerülte a Pro Reccót, de nagyon nehéz csoportba került, a CNA Barceloneta, a nagyon megerősödött Olympiakosz, a Novi Belgrád és a Radnicski Kragujevác is ellenfél lesz és persze két erős csapat jön még a selejtezőkörből. Varga Zsolt vezetőedző reagálása a vlv-nek:


BL-főtábla, 2021-22-es szezon.

A csoport:


FTC-Telekom Budapest (HUN), CNA Barceloneta (ESP), Olimpiakosz Pireusz (GRE), Dinamo Tbiliszi (GEO), Novi Belgrád (SRB), Radnicski Kragujevác (SRB), a D jelű selejtezős továbbjutó és az A jelű selejtezős továbbjutó.

B csoport:

Pro Recco (ITA), Jug Dubrovnik (CRO), Hannover (GER), CN Marseille (FRA), Spandau 04 Berlin (GER), Steaua Bukarest (ROU), a B jelű selejtezős továbbjutó és a C jelű selejtezős továbbjutó

Fontos információ, hogy a BL-főtábla lebonyolítása visszaáll az eredeti rendszerre, tehát nem tornák, hanem oda-visszavágók lesznek. A LEN elfogadja, hogy a rendező ország helyi szabályai alapján lehessenek vagy ne lehessenek nézők a meccsekn, de a részvevők számára marad a buborék, a szigorú LEN Covid-protokoll. 

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Ahogy tavaly elmondhattuk, hogy a könnyebb csoportba kerültünk, most ugyanolyan egyértelmű, hogy jóval nehezebb a mi csoportunk, mint a másik. A Barceloneta már tavaly nagyon jó volt, az Olympiakosz tovább erősödött, a Novi Belgrád pedig alaposan bevásárolt a játékospiacon. Tulajdonképpen most örülhetünk, hogy Belgrádban lesz a final eight, hiszen a Novi Belgrád amúgy is a csoport első felében végzett volna, ha mondjuk Tbilisziben lenne a torna döntője, akkor egy továbbjutásra esélytelen csapat vett volna el egy helyet. És természetesen még nem beszéltünk arról, hogy érkezik a csoportba két, ismeretlen csapat a selejtezősorozatból - ők sem lesznek gyengék.

Annyi előnye van ennek a nehéz csoportnak, hogy folyamatosan minőségi, nehéz mérkőzéseink lesznek, ami segíteni fogja az új csapat építését, fejlődését.


Mint korábban megírtuk, a BL selejtezősorozata szeptember 22-én kezdődik, az OSC már az első körben bekapcsolódik a küzdelmekbe, a Szolnok csak a második fordulóban.

Bajnokok Ligája, 1. kvalifikációs kör, szeptember 22-26.

A csoport, Savona (Olaszország)

RN Savona (ITA), CN Terrassa (ESP), Montpellier Water Polo (FRA), Primorac Kotor (MNE), AZS UW WP Warsaw (POL), Vitoria Guimaraes (POR)

B csoport, Podgorica (Montenegró)

OSC Budapest (HUN), Jadran Split (CRO), Apollon Szmirnisz (GRE), Jadran Herceg Novi (MNE), Sintez Kazany (RUS), EVK Zaibas (LTU), Enka Isztambul (TUR)

Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább.

A vlv úgy értesült, hogy van jelentősége annak is, hogy egy-egy továbbjutó csapat milyen helyen végzett a csoportjában. A második selejtezőkör csoportjainak kialakításánál a sorsolás előtt más kalapba kerülnek az első két helyen végzettek és a 3-4. helyen továbbjutó klubok.

 A BL-selejtezők második körében a következő csapatok csatlakoznak az első körből továbbjutó 4-4 klubhoz:

HAVK Mladost ZAGREB (CRO)
CN BARCELONA (ESP)
CN NOISY LE SEC (FRA)
VOULIAGMENI NC (GRE)
SZOLNOKI VSC (HUN)
AN BRESCIA (ITA)
CSM ORADEA (ROU)
VK Crvena Zvezda BELGRADE (SRB)

A tornák időpontja Október 8-9-10. 

A selejtezőkör harmadik fordulója szokás szerint négy, oda-visszavágós ki-ki meccs, a győztesek jutnak a főtáblára és mint fentebb olvasható, a helyük is megvan már a két csoportban. A párharcok időpontja: október 16. és október 20.

A BL-főtábla játéknapjai

Október 26/27
November 9/10
November30/december 1.
December 14/15
December 21/22
2022. január 11/12
Január 25/26
Február 8/9
Február 22/23
Március 18/19
Március 29/30
Április 8-9
(Szünet a fukuokai vb miatt)
Június 7/8

Final eight: 2022. június 30-július 2. - Belgrád.