FACEBOOK

Lapszemle a keddi K.O.-ról

Lapszemle a keddi K.O.-ról
hozzászólás, 2007.03.21.

A nagy várakozásnak megfelelően az internetes és a nyomtatott sajtó is bő terjedelemben foglalkozik a Kemény-csapat Melbourne-i bemutatkozásával. Az újságírók elégedetten nyugtázzák, hogy vízilabdázóink jó pszichés állapotban, gálaelőadást produkálva tették le névjegyüket a világbajnokságon. Lapszemlénk:

Nézzük a napilaptudósítások címeit, amelyek általában jól mutatják a nyújtott teljesítményről alkotott hazai véleményeket.

 

K.O. a vízben (Nemzeti Sport)

 

Nyerő huszonegyes (Népszabadság)

 

Könnyed siker bemutatkozásként (Népszava)

 

Könnyed és nyerő huszonegy (Magyar Nemzet)

 

Kiütéssel ismerkedtek a légkörrel (Magyar Hírlap)

 

A Kemény-legénység 16 góllal verte meg az új-zélandiakat (Metro Újság)

 

A Nemzeti Sport címlapját a vízilabda uralja: Kis Gábor centerezését ábrázolja az egész oldalas címlapfotó. A 9. oldalon olvasható tudósítás a leadben emeli ki: „Ahogy az méltó a magyar férfi vízilabda-válogatotthoz, a nála jóval gyengébb Új-Zéland ellen sem könnyelműsködött, ami több mint húsz gólt eredményezett.” A tudósítás végén jó olvasni a tényt: „…csak a két kapus, a félidőben egymást váltó Nagy Viktor és Szécsi Zoltán nem iratkozott fel a góllövőlistára”.

A Népszabadság szerint a 21:5-ös győzelemből nem lehet érdemi következtetést levonni, „legföljebb annyit: a fiúk igazán felszabadultnak látszódtak a medencében, s ez a jövőre nézve legalábbis reménykeltő.”
 
A Népszava helyszíni tudósítói a meccsleírás mellett színes életképekkel is szolgálnak. Megtudhatjuk például, hogy a vb helyszínén még nem működik minden úgy, ahogy kellene. A vízilabdatorna első napján például az eredményjelző többször is felmondta a szolgálatot és kedden is akadtak technikai problémák. A büfék csak akkor nyitnak ki, amikor éppen zajlanak a meccsek, így a délelőtti és a délutáni program között akár éhen is halhatnak azok, akik az uszodában tartózkodnak.
 
A Magyar Nemzet megemlíti: „Kényes ízlésünk legfeljebb az öt kapott gólt sokallhatja  picit, de nem árt tudni, hogy a nagyszünetben még 11:1 volt az állás, a felnőtt-vb-n most debütáló Nagy Viktor nem kis megelégedésére.”

A Magyar Hírlap a papírformának megfelelő könnyed győzelemről ír. A meccs legnagyobb hasznának azt tartja a lap tudósítója, hogy tétmérkőzésen, de mégis tét nélkül lehetett ismerkedni a Melbourne-i környezettel, illetve hogy Molnár Tamás nyugodtan kúrálhatta betegségét.

Talán nem szerénytelenség megjegyezni, hogy honlapunk kezd közszolgálati funkciót betölteni, egyre gyakrabban használják hivatkozási forrásként. Az Új-Zéland elleni meccset követően az MTI idézte Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal készült kisinterjúnkat, miként a Magyar Hírlap és a Metro Újság is bő terjedelemben „emelte át” a kapitány honlapunkon megjelent szavait. A Magyar Nemzet a tűzkeresztségen átesett Nagy Viktor, valamint Madaras Norbert nyilatkozatát közli a válogatott hivatalos honlapjára hivatkozva.

3 régi hozzászólás

Dzsobatsi hozzászólása
2007.03.21. 19:03

És ugynaerről "újzélandiul" így írnak: http://www.waterpolo.co.nz/article.cfm?articleid=2892

Anita hozzászólása
2007.03.21. 15:16

Csatlakoznék egyik előttem szólóhoz! Miért nem ismétlik a meccseket a késő délutáni/esti órákban? Annyira szeretnénk látni! Próbáljunk szabadságot kivenni legalább a tétmérkőzések napjaira? Tud valaki érdemi választ adni? Help! S hajrá Fiúk, csak így tovább!

Dzsobatsi hozzászólása
2007.03.21. 15:16

Ugynaerről "újzélandiul" :) http://www.waterpolo.co.nz/article.cfm?articleID=2892