FACEBOOK

U15: a görögök legyőzésével döntőben a magyar csapat!

U15: a görögök legyőzésével döntőben a magyar csapat!
hozzászólás, 2021.07.10.

A görögök egyszer sem vezettek, néhány rövidzárlat "túlélésével" magabiztosan jutott a portugáliai U15-ös Európa-bajnokság döntőjébe a magyar válogatott. Az ellenfél Spanyolország. Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


U15-ös Európa-bajnokság, Loulé (Portugália)

A magyar csapat:


Horváth Solt (BVSC), Kiss Gergely (KSI) - kapusok,
Balogh Botond (BVSC), Bötkös Patrik (KSI), Budai István (UVSE), Doroszlai Zalán (BVSC), Haverkampf Bence (Spandau), Lugosi Csongor (Eger), Mérő Alex (KSI), Nagy Zalán (KSI), Regős Vince (FTC), Simon Sebestyén Gergely (FTC), Tátrai Tamás (BVSC), Tóth András (Pécs), Tóth Martin Zétény (Vasas)  - mezőnyjátékosok.

Stáb: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid.

EZ TÖRTÉNT SZOMBATIG


Elődöntő:

Magyarország-Görögország 12:10 (4:0, 3:5, 3:2, 2:3)

G.: Balogh B. 6, Doroszlai 2, Tóth A., Nagy Z., Haverkampf, Lugosi, ill. Kokkinosz, Karacasz 3-3, Zahopulosz 2, Kapragkosz, Laszkaridisz.

Ellenfelünk a döntőben (vasárnap, magyar idő szerint 19 órakor) Spanyolország lesz, amely az elődöntőben 10:8-ra legyőzte Horvátországot.

VLV-VIDEÓK (kép és videó: LEN-stream):

Himnusz

1:0 - Doroszlai első gólja

2:0 - Balogh Botond első gólja

3:0 - Lugosi Csongor gólja

4:0 - Balogh Botond második gólja

4:1 - Karacasz első gólja

5:1 - Doroszlai második gólja

5:2 - Kiss Gergely-védés, Karacasz második gólja

5:3 - Zahopulosz első gólja

6:3 - Balogh Botond harmadik gólja

7:3 - Tóth András gólja

7:4 - Karacasz harmadik gólja

7:5 - Laszkaridisz gólja

7:6 - Kapragkosz gólja

8:6 - Haverkampf ötméteresgólja

9:6 - Balogh Botond negyedik gólja

10:6 - Nagy Zalán gólja

10:7 - Zahopulosz második gólja

10:8 - Kokkinosz első gólja

11:8 - Balogh Botond ötödik gólja

11:9 - Kokkinosz második gólja

11:10 - Kokkinosz harmadik gólja

12:10 - Balogh Botond hatodik gólja


DÁVID ZOLTÁN szövetségi edző a vlv-nek:

- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl a talán egyedi játékot játszó görögökkel szemben, akik nagyon nagy iramot diktáltak. Tényleg ott kellett lenni fejben az elejétől a végéig, szerencsére sikerült jól felkészülnünk rájuk, igaz, csak egy napunk volt erre. A srácok 80-90 százalékban megcsinálták azt, amit megbeszéltünk, természetesen ennyi idős korban benne van a hibák lehetősége, voltak is hibák, de sem az akarással, sem a hozzáállással, sem a "fejjel" nem volt baj. Ennek köszönhetjük azt, hogy a végén nyerni tudtunk.

- A döntőben a spanyolok következnek. Róluk mit tudtok?

- Eddig mindig az aktuális ellenfelekre készültünk, természetesen. Most esünk majd neki a spanyoloknak, a videóanyagok alapján megnézzük, mit tudunk kitalálni ellenük. A stábbal kint maradtunk, megnéztük az elődöntőjüket és azt láttuk, hogy szépen, higgadtan végigjátsszák a támadásaikat, nem pánikolnak be. Jól és pontosan játszottak, kihasználták az ellenfél hibáit, arra kell majd törekedni, hogy mi keveset hibázzunk, őket pedig hibázásra kényszerítsük.

- A srácoktól is kérdeztem, hogy az esetleges fáradtság mennyire játszhat szerepet holnap.

- Mindenkinél szerepet fog játszani, még talán nekünk volt kevesebb éles meccsünk, bár meg kell mondanom, a törökök elleni negyeddöntő a nagy gólkülönbség ellenére is egy stresszes, "koncentrálós" meccs volt, nem lehetett kiengedni egy percig sem, amelyik ellenfél kiengedett ellenük, az mindig pórul járt.

Próbáltam a torna során forgatni a játékosokat és nagyjából hasonló játékidőt töltött mindenki a vízben, vigyáztunk, hogy a végére ott tudjunk maradni fejben és fizikálisan egyaránt. 

Igyekszünk jól felkészülni, és mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk, a koncentrációval szerintem nem lesz probléma, meglátjuk, mennyire fáradtunk valóban el.

- Köszönöm szépen, sikeres utolsó meccset kívánok!


BALOGH BOTOND csapatkapitány a vlv-nek:

- Természetesen elégedett vagyok és nagyon büszke a csapatra! Erre számítottunk, kiélezett küzdelemre, ez egy nagyon erős görög válogatott, de így is sikerült végig vezetve megnyerni a meccset, ami nagy dolog.

Gyorsak voltak a görögök és többször is megközelítettek minket, viszont ilyenkor mindig újra el tudtunk menni tőlük, ezt nagy érdemnek tartom.

- Bár volt közben szabadnapotok, azért ez egy sorozatterhelés. Mennyire vagytok fáradtak, mennyire befolyásolhatja ez a holnapi döntőben való szerepléseteket?

- Eddig nem annyira fáradtunk el, az első napitól eltekintve nem volt szoros mérkőzésünk. Most nagyon elfáradtunk, viszont van egy napunk pihenni, nagyon motiváltan fogunk vízbe ugrani, Egy meccsünk van ebből az Eb-ből és mindenki a legjobbját szeretné nyújtani.

- Sok sikert ehhez!


KISS GERGELY kapus a vlv-nek:

- Nagyon izgalmas volt ez a mai meccs, erős volt a görög csapat, de szerencsére mi jobbak voltunk. Hátul különösen összeszedetten játszottunk, nagyon-nagyon jó volt a védekezésünk, szerintem emiatt tudtunk a görögök fölé emelkedni. A kőkemény védekezésből jó támadásokat vezettünk és végig előnyben voltunk a meccsen.

- Adott egy biztonságot, hogy már az elején több góllal elmentetek?

- Igen. Sosem szabad kiengedni egy ilyen fontos meccsen, pörögni kell végig, gyártani a gólokat.

- Most, amikor beszélünk, még tart a másik elődöntő. Te kit szeretnél jobban, a spanyolokat vagy a horvátokat?

- Jobban örülnék a horvátoknak, mert velük már játszottunk, a Montenegró Kupán és itt is megvertük őket.

- De gondolom, ha a spanyolok jönnek, akkor is a győzelemben bízol... Hogy készültök a döntőre?

- Most pihenünk, aztán egy jó reggelivel indítjuk a holnapi napot, lesz egy edzés délelőtt,s késő délután pedig koncentráltan, kőkeményen oda fogunk állni...

- Sok sikert!