FACEBOOK

Világliga-szuperdöntők - ezúttal csak női válogatottunkkal

Világliga-szuperdöntők - ezúttal csak női válogatottunkkal
hozzászólás, 2021.04.26.

Argentína először szerepel a férfi Világliga nyolcas döntőjében. Mi most nem vagyunk az európai továbbjutók között, a júniusi tbiliszi szuperdöntőben a házigazda mellett Görögország, Montenegró és Olaszország képviseli kontinensünket. A nők Athénban játszanak, a magyar csapat is részvevő. Részletek:


A Total Waterpolo szaklap a hétvégén közölte a legfrissebb információkat a 2019-20-21-es Világliga-versenysorozat utolsó szakaszáról.

A férfi Szuperdöntő Georgiában (Grúziában), Tbilisziben lesz június 28. és július 4. között, Európát a már említett négy csapat képviseli.

A május végére tervezett Interkontinentális Kupát (nem európai kvalifikáció) a férfiak és nők számára egyaránt törölték. Ennek ellenére ismert, hogy mely Európán kívüli csapatok játszanak Tbilisziben: az USA, Japán, Kazahsztán és Argentína. Utóbbi ország most debütál, azért kaphatott meghívást, mert Ausztrália - a 2019-es belgrádi szuperdöntő bronzérmese -, az F8-as tornák rendszeres részvevője visszalépett.

A csoportbeosztás:

A csoport:

Görögország, Olaszország, Kazahsztán, Argentína.

B csoport:

Montenegró, Georgia (Grúzia), USA, Japán.

A csoportkör után minden csapat továbbjut a negyeddöntőbe.

A női szakágban az eredetileg tervezett Kazany helyett Athénban rendezik a szuperdöntőt (június 14-19.) - magyar részvétellel.

A csoport:

Magyarország, Oroszország, Kanada, Japán

B csoport:

Spanyolország, Görögország, USA, Kazahsztán