FACEBOOK

Helyzetkép a TAO előtti időkből - nézőszámok, állami támogatási adatok a múltból

Helyzetkép a TAO előtti időkből - nézőszámok, állami támogatási adatok a múltból
hozzászólás, 2021.03.31.

A Képes Sport adatai 2003-2004-ből a különböző sportágak finanszírozásának aktuális állapotát mutatják be. Forrásként az Arcanum adatbázisát [adt.arcanum.hu] használtuk.


Érdekes összeállításra bukkantunk az Arcanum adatbázisában, a Képes Sport korábbi számait böngészve. A szerkesztőség 2004 nyarán átfogó, összehasonlító cikket közölt a különböző sportágak állami támogatásáról, a vezető klubok költségvetéséről és összehasonlította a nézőszámok adatait is. (Forrást nem jelölt az egykori kolléga.)

A sportági szövetség állami támogatása több forrásól érkezett. Az abszolút számok ma már nevetségesnek tűnnek, s ennek nemcsak az infláció az oka, hiszen a látványcsapatsportok TAO-támogatása mindent felborított, tény, hogy  2010 óta soha nem látott mennyiségű pénz ömlött a sport világába.

Jó böngészést!

Az egyes sportágak állami támogatása (millió forint) és átlagos nézőszáma 2004-ben:




A klubok költségvetése - az itt közölt adat szerint vízilabdában 200 millió forint elegendő volt a Honvédnak ahhoz, hogy a szezon végére szinte mindent elérjen, amit csak lehet.




Az állami támogatás összetevői 2003-ban:


Átlagos nézőszám a vezető kluboknál sportáganként:


2004

A statisztikai összahasonlítás közreadásának éve, 2004 nagyon jó esztendeje volt a magyar vízilabdasportnak.


Férfi válogatottunk mindent megnyert, ahol elindult: Long Beach-i Világliga-torna, budapesti Unicum Kupa, athéni olimpia.

Nem sokkal a Képes Sport itt idézett számának megjelenése előtt tettek olimpiai fogadalmat a magyar sportolók, az ünnepélyes aktus során az olimpiai eskü szövegét Nagy Tímea és Benedek Tibor olvasta fel.

Itthon a Honvéd a csúcson járt. A budapesti négyes döntőben elhódítja az Euroligát. Megnyeri a magyar bajnokságot is a Vasas SC Plaket Euroleasing és a BVSC-Brendon előtt.

A bronzérmes csapat vezetőedzője, Gerendás György - számos játékosával együtt - ezután tette át székhelyét Egerbe.

Benedek Tibor visszatért Olazországból és a Honvéd játékosa lett, Madaras Norbert pedig elszerződött a Vasastól a Pro Reccóhoz.




Az igazolt versenyzők száma: