FACEBOOK

Eurokupa-visszavágók: irány az elődöntő!

Eurokupa-visszavágók: irány az elődöntő!
hozzászólás, 2021.03.23.

Ha érvényesül a papírforma, akkor két magyar csapat lesz az Eurokupa elődöntőjében és már most tudjuk, hogy az OSC és a Szolnok csak a döntőben találkozhat egymással! Előzetesünk a szerdai negyeddöntő-visszavágókról, Varga Dániel és Zsivko Gocics nyilatkozata a vlv-nek:


A LEN kedden közölte, hogy elvégezték a sorsolást az Eurokupa további menetrendjét illetően. A negyeddöntők visszavágói szerdán lesznek, de a lentebb látható információkból nagyjából kikövetkeztethető, hogy miként alakul a folytatás. Mindenesetre az biztos, hogy a két magyar csapat elkerüli egymást, esély van az OSC-Szolnok fináléra.

Eurokupa-elődöntők:

Crvena Zvezda (SRB)/Dinamo Moszkva (RUS) győztese-Szolnok/Radnicski Kragujevác (SRB) győztese
Sabadell (ESP)/OSC győztese-Vouliagmeni (GRE)/Mladost Zágráb (CRO) győztese

A játéknapok: április 3. és 10.

A negyeddöntők visszavágóinak menetrendje:

Március 24., szerda

18.00 Vouliagmeni-Mladost Zágráb


Az első találkozót a Mladost 11:10-re nyerte.

18.30 Crvena Zvezda-Dinamo Moszkva

Az első mérkőzésen a Zvezda idegenben nyert 11:8-ra.


13.30 Sabadell-OSC

Az első meccsen az OSC 17:11-re nyert.

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- A legfontosabb: nyerni szeretnénk Sabadellben is, nem azzal a szándékkal megyünk, hogy ússzuk meg mínusz öttel, ami még mindig továbbjutást jentene.

A mérkőzés időpontja szokatlan, miként az is, hogy hatgólos előnyünkkel kezdődik a visszavágó, de függetleníteni kell magunkat ezektől a körülményektől. Már csak azért is, mert elkezdődött egy szerda-szombat-szerda-szombat időszak és nem lenne jó kiesni a ritmusból, sőt, egyre inkább építkeznünk kell. 

Most nem készültünk annyit az ellenfélből, mint az első találkozó előtt, egyrészt azért, mert más típusú mérkőzésre számítk, másrészt azt szeretném, ha a saját játékunkat tudnánk erősíteni, magasabb szintre emelni. 

Különleges a helyzet, mert a kieséses szakaszban először tudok a teljes 13 tagú csapatból választani, hogy kit küldök vízbe.

Ami a sorsolást illeti, annak eredményére majd a Sabadell-visszavágó után szeretnék reagálni.


18.00 Szolnok-Radnicski Kragujevác

Az első találkozón a Szolnok 14:12-re nyert idegenben.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

A kragujeváci meccs óta folyamatosan készültünk a visszavágóra. Igaz, hogy kétgólos előnnyel kezdjük a mérkőzést, de biztos, hogy így is nehéz meccs lesz, meg kell majd küzdenünk a továbbjutásért. Természetesen esélyesebbek vagyunk, de a Kragujevác mindent meg fog próbálni, nagyon oda kell fogyelnünk az elejétől kezdve.

Hála a jó istennek, mindenki egészséges és a legutóbbi PCR-teszten is mindenki negatív eredményt produkált, úgyhogy a teljes csapattal tudunk vízbe szállni szerdán.

A sorsolással kapcsolatban egyelőre csak annyit: jó, hogy nem a másik ágra kerültünk. Ha sikerül szerdán továbbjutni, akkor térjünk vissza erre a támára. :-)