FACEBOOK

BL-főtábla: Dinamo Tbiliszi-FTC 4:11

BL-főtábla: Dinamo Tbiliszi-FTC 4:11
hozzászólás, 2021.03.03.

A várt sima győzelemmel folytatta budapesti BL-szereplését a Ferencváros. Vámos hosszú szünet után ismét játszott. Részletek, nyilatkozatok, gólok folyamatosan:


BL-főtábla, B csoport, Budapest

AZ ELSŐ NAP TÖRTÉNÉSEI

2. nap

Brescia-Hannover 19:11 (2:0, 6:5, 5:3, 6:3)
G.: Cannella, Vlahopulosz, Di Somma 3-3, Nikolaidisz, Renzuto Iodice, Alesiani 2-2, C. Prescutti, Lazics, Jokovics, Gitto, ill. Nagajev 4, Radovics 2, Real, Darko Brguljan, Muslim, Kubisch, Schütze

Dinamo Tbiliszi-FTC 4:11 (0:5, 1:3, 2:1, 1:2)
G.: Vapenszki 2, Vasics, Bitadze, ill. Vámos, Vigvári Vendel, Jansik Sz., Constantin-Bicari 2-2, Sedlmayer, Zalánki, Funtulisz

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN, A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VIDEÓ (LEN):

0:1 - Zalánki gólja

0:2 - Vámos első gólja

0:3 - Vigvári Vendel első gólja

0:4 - Vigvári Vendel második gólja

0:5 - Funtulisz gólja

1:5 - Vapenszki első gólja

1:6 - Constantin-Bicari első gólja

1:7 - Jansik Szilárd első gólja, ötméteres

1:8 - Sedlmayer gólja

2:8 - Vapenszki második gólja

2:9 - Jansik Szilárd második gólja

3:9 - Vasics gólja

3:10 - Vámos második gólja

4:10 - Bitadze gólja

4:11 - Constantin-Bicari második gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A három pont megvan - ez volt a mai nap feladata. Óvatosnak kell lennünk, mert a csapat állapota messze van az ideálistól. Ma visszatért Vámos és Constantin-Bicari, de csak percekre, mert arra volt szükség, hogy egy nem annyira kemény meccs viszonylag lassú ütemű játéka segítse az egyéni rehabilitációjukat.

Miután a koronavírus ismét sújtotta csapatunkat, a játék egyszerűsítésére kell törekednünk, az alapokhoz való visszatérés jegyében. Ez nem is könnyű dolog, a játékosok máshoz szoktak, de most nincs itt az ideje az egyéni képességek csillogtatásának és a szükséges erő is hiányzik ahhoz, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa. Röviden: muszáj kiküszöbölni minden kockázatot támadásban ahhoz, hogy megfelelően tudjunk védekezni.

Ez most mindenkinek egy tanulási folyamat, meg kell érteni, hogy a sokat gyakorolt sémákat hiába vesszük elő, ha az utolsó másodpercekben káosz alakul ki és emiatt elkerülhető gólokat kapunk. A leckét mindenki megtanulta, és "visszamondta", ez tette lehetővé a keddi nagyszerű győzelmet és a mai könnyű sikert, s ezzel azt, hogy kedvező helyzetbe kerüljünk."


DEJAN SZTANOJEVICS (Dinamo Tbiliszi) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ma már egy kicsit jobban játszottunk, különösen a második félidőben, de azt azért látnunk kell, hogy hol van a helyünk. Folyamatosan mondom a játékosaimnak, hogy az ilyen csapatok ellen, mint a Ferencváros, egy dolgot mindenképpen el kell kerülnönk, azt, hogy könnyű gólokat tudjanak elérnmi ellenünk. Jó, az ellenfél játékosai jobb képességüek, emiatt több kiállítást is tudnak kiharcolni, de akkor is rá kell őket kényszeríteni, hogy megdolgozzanak a góljaikért.

Némi előrelépést sikerült elérnünk ezen a téren, de még koncentráltabbnak kell lennünk a jövőben.

Örömmel láttam, hogy a Ferencváros visszahozta két kulcsjátékosát, ami annak a jele, hogy komolyan vettek minket. Dolgozunk, azon vagyunk, hogy még jobbak legyünk."


VIDEÓ:


Vámos Márton nyilatkozata Csurka Gergelynek

VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:


"Boldog vagyok, hogy két hónap után megtörtént a visszatérés. Magam is sok mindent megéltem ebben az időszakban, s most öröm volt látni, ahogy a csapat túllépett a BVSC elleni kudarcon. Azt kezdtük el játszani, amit kell ilyen körülmények között, amikor vannak hiányzóink és még nem ideális állapotban lévő játékosaink. Egyszerű játékra kell törekednünk: kijátszani a támadóidőt és a végén lőni vagy beadni a labdát a centernek. Ezt sikerült megvalósítanunk tegnap is és ma is, ami két győzelmet eredményzett. A tegnapit nevezhetjük nagyszerű sikernek, a mait pedig meggyőzőnek. 

Nagyon kevés játékosunk van jó formában, személy szerint nekem is hatalmas munkára van még szükségem azt követően, hogy a fertőzésből felépültem, ez a jellemző mindenkire, akit a vírus megtámadott.

Úgy gondolom, hogy most jó helyzetben vagyunk, s tudjuk, hogy májusra-júniusra kell elérnünk a csúcsformát."


BORISZ VAPENSZKI (Dinamo Tbiliszi) a LEN sajtószolgálatának:

"Egy biztos: jobban játszottunk, mint tegnap. Nagy energiát fordítottunk arra, hogy agresszívek legyünk, de a Ferencváros természetesen jobb csapat, több tapasztalt játékossal rendelkeznek és végül is, ők a regnáló bajnokok a BL-ben. Beletettük a maximumot ebbe a meccsbe, de be kell valljam, egy nagyon kemény rotterdami torna után vagyunk. Ez nem mentség, tény. Minden meccsen száz százalékot kell nyújtanunk, de nem biztos, hogy az a száz százalék elég az adott ellenféllel szemben. 

Azt hiszem, a Dinamo jó karakterű csapat, ezt néhány pillanatra ma is megmutattuk, de el kell ismernem, hogy ez a meccs az első negyed után befejeződött. Mindenesetre kiadtunk magunkból mindent és ez elégedettségre ad okot."


Az FTC képei a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve tekinthetők meg:

 


A nap utolsó mérkőzésén:

Jadran Herceg Novi-CNA Barceloneta 9:12 (2:2, 2:2, 2:3, 3:5)
- az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Averka 4, Petkovics 3, Vujisics, L. Murisics, ill. Granados Ortega 4, Munarriz, Mallarach 3-3, Bodegas, Perrone


A torna hátralévő menetrendje:

Március 4., csütörtök

14.00 Brescia-Dinamo Tbiliszi
16.30 CNA Barceloneta-Hannover
19.00 FTC-Jadran Herceg Novi - M4 Sport

Március 5., péntek

14.00 Dinamo Tbiliszi-CNA Barceloneta
16.30 Brescia-FTC - M4 Sport
19.00 Hannover-Jadran Herceg Novi


Az A CSOPORT SZERDAI EREDMÉNYEI