FACEBOOK

Mi újság? - Kardos Gergely

Mi újság? - Kardos Gergely
hozzászólás, 2020.12.29.

A Franciaországban idegenlégióskodó kapus a terv szerint is késéssel érkezett volna a Märcz-keret legutóbbi budapesti összetartására, végül azonban Franciaországban ragadt. Az ok: pozitív Covid-teszt. Gergőtől egészségi állapotáról, az azóta vele történtekről és a francia bajnokságban nyújtott teljesítményéről érdeklődtünk.


KARDOS GERGELY (Douai) a vlv-nek:

- December 16-án sajnos pozitív lett a Covid-tesztem, ezért egy hét kötelező karanténre Franciaországba kellett maradnom, így esett kútba a hazatérésem a válogatott összetartására. 

- Tüneteid voltak?

- Nagyon enyhék. Lázam nem volt, a szaglásom és az ízlelésem "ment el", fáradékony voltam, de más jelét nem éreztem a fertőzésnek.

- A karantén lejárta után automatikusan szabaddá váltál vagy kellett még külön tesztelni?

- Automatikusan eljöhettem és másnap már hazarepültem. December 24-én érkeztem, azóta volt egy tesztem - negatív lett.

- Beszéltél szakemberrel az esetleges teendőkről?

- Igen, most ez következik. Januárban kivizsgálásokra megyek, addig nem fogok elkezdeni edzeni. Már egyeztettem is a válogatott csapatmenedzserével, Tóth Szabival, aki segít, ezúton is köszönöm neki.

- Maradt benned bármilyen nyoma a dolognak? Érzel ilyet?

- Nem százszázalékos még a szaglásom és az ízlelésem, s mivel két hete nem edzettem, az erőállapotomra vonatkozóan nem tudok közvetlen összefüggést találni a fertőzöttséggel. 

- Hogy alakul a franciaországi "vállalkozás"? Ahogy nézem, a bajnokságban a 7. helyen álltok.

- Igen, jelenleg hetedikek vagyunk és a cél az, hogy az alapszakasz végén a legjobb hatban legyünk. Erre jó esélyünk van, mert egy ellenfél esetében kötelező a győzelmünk oda-vissza, a rivális csapatok ellen (Lille-ben, Nizzában és Montpelier-ben) ikszeltünk, így a visszavágó lesz nálunk.

- Hogy érzed magad? Milyen az élet és mennyire váltak be a reményeid szakmai szempontból?

- Nehéz a dolgom a koronavírus miatt, hiszen naponta kétszer edzünk, majd hazamegyünk, hetente egyszer meccs van, más lehetőség most nincs, nem tudom úgy megismerni Franciaországot, ahogy szerettem volna. Reméljük, hogy tavaszra változik a helyzet.

Ami a vízilabdát illeti, hasznos az ittlétem, majdnem minden meccset végigvédek, sok múlik rajtam, látható, hogy ha jól megy a védés, akkor olyan csapatok ellen is van keresnivalónk, amelyek ellen papírforma szerint nem lenne. Szóval teher van rajtam, ami jó, ugyanakkor azért ez nem olyan szintű csapat, mint otthon az Eger vagy a Szolnok volt, fiatalokból álló lelkes, pörgős társaság, de még sok a rutintalanság. Rengeteg múlik a bajnokság utolsó szakaszán, szinte mindent eldönt, meddig jutunk el a végére.

- Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert a továbbiakra!