FACEBOOK

A Vasas nem indul az Eurokupában! - Méhes Jenő a vlv-nek

A Vasas nem indul az Eurokupában! - Méhes Jenő a vlv-nek
hozzászólás, 2020.11.16.

A Vasas úgy döntött, hogy a kialakult helyzetben nem vállalja az Eurokupa-szereplést. Az okokról Méhes jenő szakosztály-igazgató nyilatkozott a vlv-nek. A szövetségtől úgy értesültünk, hogy a LEN kedd délig elfogadja, ha az MVLSZ a Vasas helyére más csapatot nevez.


MÉHES JENŐ (A-Híd VasasPlaket) szakosztályigazgató a vlv-nek:

- Minden körülményt mérlegelve a szakosztály és a Vasas vezetése úgy döntött, hogy ebben az évben nem vállaljuk a szereplést az Eurokupában. Az ok elsősorban a járványhelyzet európai súlyosbodása. Nem tudjuk, milyen csapatunk lesz akkor, amikor az Eurokupában játszani kell, nem tudjuk, hova kellene utazni, de azt igen, hogy egész Európában egyre súlyosabb a helyzet, rendkívüli nehézséget okoz az utazás.

Mindemellett a LEN a részvételt megfelelő egyéni mérési eredményekhez köti, s a mai viszonyok között ezeket a méréseket a leterhelt kapacitás miatt nagyon nehéz időre teljesíteni. A körülmények miatt a részvétel túlzottan nagy anyagi teherrel is járna - mindezek alapján döntöttünk amellet, hogy nem veszünk részt a küzdelmekben.

A vezetés elvárása az volt, hogy a következő évben valamelyik nemzetközi kupában szerepeljünk, mostantól erre koncentrálunk és az eddigi eredményekből ítélve e cél elérésére jó esélyünk van.

Az ügy kapcsán egyébként a Vasas maximális korrektséggel járt el, hiszen amikor felkínálták nekünk az indulás lehetőségét, jeleztük, hogy szívesen vállalnán, de a végső döntést csak október végén-november elején, az aktuális helyzet ismeretében tudjuk meghozni. Ez történt meg az elmúlt héten és erről a döntésről tájékoztattuk a LEN-t és a Magyar Vízilabda Szövetséget.


A vlv kérdésére Gáll Péter, a szövetség főtitkára hétfőn elmondta, hogy a LEN kedd délig - a sorsolás időpontjáig - elfogadja, ha az MVLSZ a Vasas helyett más csapatot nevez. Ez ügyben a szövetség megkezdte a "villámtárgyalásokat" a szóba jöhető csapatok vezetőivel.


Az Eurokupa mezőnye a hétvégén vált teljessé, amikor befejeződtek a BL-selejtezőtornák. A BL-főtáblára feljutó két csapat (az Ortigia és a Brescia) kivételével valamennyi részvevő indulhat az Eurokupában, ahova külön is neveztek csapatok. A torna első szakasza nyolc csoportban zajlik majd, de elképzelhető, hogy csak négy-öt helyszín lesz, tehát egy-egy adott városban két csoport kzdelmeit is megrendezik. A vlv értesülései szerint szó lehet budapesti és szolnoki tornákról is. 

A Szolnok és az OSC eurokupás indulása nem kétséges, a vlv kérdésére hétfőn a BVSC megerősítette, hogy részt vesznek a tornán.

Sorsolás kedden délben, a LEN nyoni központjában.

Eurokupa, 2020-21

December 4-6.:
 Nyolc négyes (esetenként hármas) csoportban - két-két továbbjutó helyért

2021. február 27. és március 6.: nyolcaddöntők (oda-visszavágó)

Március 17., és március 24.: negyeddöntők (oda-visszavágó)

Április 3. és április 10.: elődöntők (oda-visszavágók)

Április 24. és május 8.: döntő (oda-visszavágó)