FACEBOOK

Budapesti BL-selejtezőtorna, 4. nap - Radnicski Kragujevác-OSC 9:9

Budapesti BL-selejtezőtorna, 4. nap - Radnicski Kragujevác-OSC 9:9
hozzászólás, 2020.11.14.

Kicsin múlt, de az OSC-nek nem sikerült megszereznie a csoportdöntőhöz szükséges győzelmet, így Varga Dániel csapata vasárnap 14 órakor a görög Vouliagmenivel játszik osztályozót a 3. helyért. (A győzelem ott is kellene, mert a folytatás az Eurokupában lesz, s a sorsolásnál a selejtezők eredménye ad majd besorolást.)Tudósításunk még folyamatosan frissül:


BL-selejtezőtorna, Budapest

AZ ELSŐ NAP ESEMÉNYEI

A MÁSODIK NAP ESEMÉNYEI


A HARMADIK NAP ESEMÉNYEI

4. nap

Az OSC nem juthat a BL-főtáblára, mert a vasárnapi ccoportdöntőben a Radnicski Kragujevác szerepelhet.

Radnicski Kragujevác-OSC 9:9 (1:1, 2:3, 4:2, 2:3)
G.: Sz. Rasovics 4, Ukropina 3, Lukics, Radulovics, ill. Manhercz K. 5, Salamon 2, Erdélyi, Burián

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Ukropina első gólja

1:1 - Manhercz Krisztián első gólja

2:1 - Sztrahinja Rasovics első gólja

2:2 - Manhercz Krisztián második gólja, ötméteres

3:2 - Sztrahinja Rasovics második gólja

3:3 - Manhercz Krisztián harmadik gólja, ötméteres

3:4 - Burián gólja

3:5 - Manhercz Krisztián negyedik gólja

4:5 - Radulovics gólja

5:5 - Sztrahinja Rasovics harmadik gólja

5:6 - Erdélyi gólja

6:6 - Sztrahinja Rasovics negyedik gólja

7:6 - Lukics gólja

8:6 - Ukropina második gólja

8:7 - Salamon első gólja

9:7 - Ukropina harmadik gólja

9:8 - Salamon második gólja

9:9 - Manhercz Krisztián ötödik gólja


VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Csalódottság van bennem, hiszen nyerni szerettünk volna és a győzelemért ma tényleg mindent megtettünk, de volt két-három olyan lehetőség a mérkőzésen, amiből gólt lőhettünk volna, ezek kimaradtak és a viszonttámadásnál gólt kaptunk. Ezek később döntőnek bizonyultak és ezt csupán azért említem meg, mert meg kell ezt tanulnunk. Amikor jó csapatok ellen jól játszunk, kemények vagyunk, meccsben tartjuk magunkat, mindig lesznek olyan fontos szituációk, amiket ha belövünk, kihasználunk, illetve ha hátul észnél vagyunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Ha pedig nem sikerülnek ezek a dolgok, akkor csalódottan hagyjuk el a medencét - ez történt ma is.

Le a kalappal minden játékosom előtt, ha nem nézem az eredményt és azt a két-három kihagyott lehetőséget, akkor összességében nagyon jónak értékelem ezt a meccset. Nagyon kemény volt, de felvettük a kesztyűt, és azt is gondolom, hogy ez a holnapival együtt öt nap olyan sokat dob majd ennek az OSC-nek a szezonján, hogy visszatekintve nagyon értékes hétnek fogjuk gondolni ezt a mostanit. Jó lenne persze, ha egy kicsit utolérnénk magunkat a gyógyulás útján, meg a pihenés-edzettség tekintetében, erre nem sok idő lesz, de itt azért a nemzetközi kupában olyan tapasztalatokat szerzünk, amelyek komoly fejlődést eredményezhetnek az egész szezonra nézve.

- Eurokupa?

-  Ha bejutottunk volna a már kisorsolt BL-csoportunkba, akkor lehet, hogy a Final Eightbe jutás nem lett volna akkora feladat, mint az Eurokupát megnyerni...

De ez most azért még messzebb van, nekünk vissza kell jönni a mindennapokba, hiszen holnap van egy meccsünk, aztán szerdán egy fontos rangadónk a Honvéd ellen. Folytatjuk szerda-szombat ritmusban, nem állhatunk meg. Még hogyha nem is sikerült csoportelsőként továbbjutnunk, a további céljaink miatt nem engedhetünk le, megyünk tovább.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ERDÉLYI BALÁZS (OSC-Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Nem sikerült megszerezni a győzelmet. :-( Igazából volt egy-két kulcsmomentum, amikor meglehetett volna, de hibáztunk. Ez, gondolom, abból is adódik, hogy egy új, fiatal csapat vagyunk és rutint kell még szereznünk. Volt egy pár elkapkodott olyan szituáció a végén, ami kulcsfontosságú lehetett volna, ahol akár el is léphettünk volna, ezeket láthatóan elrontottuk, amit rettenesmód sajnálok. Nem örülök, hogy nem sikerült továbbjutni és holnap a Bresciával játszani, ez nyilván csalódás, persze.

- Hogy látod, a Brescia ellen lett volna esélyetek?

- Egyrészről: nem is derül ki, de tény, hogy a Brescia elég jó csapat, tapasztalt játékosokkal. Nem állítom, hogy nem lett volna esélyünk, de még ha esetlegesen nem is nyertünk volna a Brescia ellen, mégis jobb lett volna a szánk íze, mint így, úgymond kiesve. Emiatt nekem kicsit csalódás ez. De hát ez van, nem dőlt össze a világ, nem az van, hogy most összedőlünk és nem tudunk mit kezdeni magunkkal, hanem megyünk tovább aztán az Eurokupában, a magyar bajnokságban majd bizonyítjuk, hogy igenis jó csapat vagyunk.

A legfontosabb tanulság az, hogy vannak ezek a kulcsszituációk, amikből mindig adódik a végén egy-kettő, s azt vagy belövöd és nyersz vagy kihagyod és gólt kapsz belőle és kikapsz. Ilyenből volt ma kettő, ilyen volt a Terrassa-meccsen is tegnap, amikor visszajöttünk ikszre a negyedik negyed elején. Sajnos ezeket a szituációkat meg kell tanulnunk kezelni, mert sem a Terrassa ellen nem jött össze a vége, se ma. A Kazany ellen sikerült nyerni egy góllal, de azért a tendencia azt mutatja, hogy a végén jobban oda kell figyelnünk és kifejezetten készülni kell, hogy a rangadókon sikeresen vegyük az utolsó negyedet, mert mindig akkor dőlnek el a meccsek, erre oda kell figyelni.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN (OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Vezettünk többször is, volt hogy két góllal, de soha nem tudtunk megtartani ezt az előnyt vagy növelni esetleg. Sok mindenben tudunk és kell is fejlődni, hogy az ilyen meccseket megnyerjük. Hajrá OSC!

- Hogy van a kezed? Nyilván sérülten játszottál, hiszen a tegnapi meccsen nem is szálltál vízbe...

- Kiugrott a hüvelykujjam múlt szerdán, a Szentes ellen. Javulgat.

- Eurokupa?

- Az sem lesz egyszerű, mert jó csapatok lesznek ott, elég ha a Szolnokra gondolok. De addig még több fontos meccsünk is lesz.

- Köszönöm szépen! Gyógyulást!

Madar Dávid fotói a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve tekinthetők meg:

 


A nap további eredményei:

Terrasa-Tourcoing 11:11 (2:2, 2:2, 2:4, 5:3)

G.: Barroso 3, Carrillo, De Lera 2-2, Alegre, Alarcon, Pericas, Gutierrez, ill. Canonne 3, Randics, Kujacsics 2-2, Dubois, Vincourt, Kriszman, Banicsevics

Brescia-Vouliagmeni 10:6 (2:2, 4:1, 2:1, 2:2)
G.: Cannella 4, Alesiani, Vlahopulosz 2-2, C. Presciutti, Lazics, ill. Gkiuvecisz 3, K. Afrudakisz, Kalogeropulosz, Lozina

Nagyvárad-Enka Isztambul 10:0 (játék nélkül)


A csoportok végeredménye

B1


1. Radnicski Kragujevác 8,
2. OSC 7,
3. Kazany 6,
4. Terrassa 4, 
5. Tourcoing 2 pont

B2

1. Brescia 9,
2. Vouliagmeni 6,
3. Nagyvárad 3,
4. Enke Isztambul 0 pont


A vasárnapi menetrend:

12.00 Sintez Kazany-Nagyvárad
14.00 OSC-Vouliagmeni
16.00 Radnicski Kragujevác-Brescia