FACEBOOK

Eurokupa: még nem biztos a Vasas indulása

Eurokupa: még nem biztos a Vasas indulása
hozzászólás, 2020.10.06.

Vad Lajos kéthetes "egészségügyi szünetet" követően visszatért csapatához. A Vasas hivatalos honlapja közölt interjút a vezetőedzővel, aki a Magyar Kupa négyes döntőjét televízión keresztül figyelte, de a szünetekben telefonkapcsolatban volt a szakmai stábbal. 


Vad Lajos (A-Híd VasasPlaket) távollétekor a hivatalos tájékoztatás kiemelte, hogy nem a Covid-vírussal kapcsolatos ok miatt kénytelenek nélkülözni a vezetőedzőt.

A szakember most elmondja, hogy egy olyan problémája volt, "amin előbb-utóbb a legtöbb férfiember átesik".

"Most én kerültem sorra, de már jól vagyok, köszönöm. Nagyjából két hét után visszatértem a csapat mellé, és ez most már így is marad. Csináljuk tovább a dolgunkat" - idézi a honlap Vad Lajost.

A vezetőedző korábban még nem került ilyen helyzetbe, de értékelése szerint Bóbis Máté és Mátéfalvy Csaba mindent maximális profizmussal oldott meg. Egyébként folyamatosan kapcsolatban voltak, naponta egyeztettek a csapat állapotáról, a négyes döntő során pedig még a meccsek alatt is kommunikáltak.

​Vad Lajos otthonában, tévén követte az eseményeket, és a negyedek közötti szünetekben hívta Mátéfalvy Csabát, akinek egy-két mondatban elmondta, mit lát fontosnak az adott szituációban.

A vezetőedző értékesnek tartja a Magyar Kupa bronzérmét. Mint fogalmazott:

"A szezon elején a vezetéssel közösen felállítottunk egy igénysort, aminek az egyik lényegi eleme az volt, hogy a csapat alanyi jogon vívja ki a következő szezonra vonatkozó nemzetközi kupaszereplést. Úgy érzem, a bronzéremmel ezt már most, szeptember végére elértük. Ez nagy dolog."

Szóba kerül az interjúban a nemzetközikupa-szereplés. Már az újságírói kérdésből is érezhető: van némi ellentmondás a LEN-től kapott információk és a Vasas által vázolt helyzet között:


- Közben a sajtóban már tényként közölték, hogy az A-Híd VasasPlaket már az idei Eurokupában is indul. Ennek kapcsán mik a legfrissebb információk?

Szeptember elején valóban jeleztük az indulási szándékot a LEN számára, de azzal a kikötéssel, hogy a klub a végső döntést az aktuális COVID-helyzet fényében hozza meg. Látva a jelenlegi állapototokat, a nemzetközi sportvilág helyzetét, nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezt valaki bevállalja. A Vasas részéről még nem született végleges döntés, de biztos vagyok benne, hogy a vezetőink ezt felelősségteljesen teszik majd, figyelembe véve a játékosok egészségét és a klub nimbuszát.


A Vasas az OB1 e heti két fordulójában vidéken szerepel, szerdán a Pécs, szombaton pedig az Eger vendégeként. A mai időkben a legfontosabb információ az, hogy a kedd déli állapotok szerint várhatóan mindkét találkozót megrendezik. Vad Lajos a nyári szintre való visszatérés első lépéseit várja, egészen pontosan pedig: két győzelmet.

A vasassc.hu interjúja

Címkék:
Vad Lajos Vasas