FACEBOOK

Vad Lajos: ,,Idő, türelem és nyugalom kell,,

Vad Lajos: ,,Idő, türelem és nyugalom kell,,
hozzászólás, 2020.08.27.

Viharos szezonvégi átalakulás után lépett a következő szezon éremesélyes csapatai közé a Vasas, amelynek új (teljes) neve A-Híd VasasPlaket. Vad Lajos vezetőedzővel arról beszélgettünk, hogy a bajnoki rajt előtt milyenek a várakozásai, hol tart az új Vasas kialakítása. vlv-interjú:


VAD LAJOS (A-Híd VasasPlaket) vezetőedző a vlv-nek:

- Kezdjük az elejétől: áprilisban elhangzott a bejelentés, hogy az OSC-től "átigazolsz" a Vasashoz. Mi történt azóta, hogy lehet összefoglalni a fejleményeket?

- Onnan indul minden, hogy nem jószántamból jöttem át, szögezzük ezt le! Nem vagyok ugrálós típus, Húsz év a Fradiban tíz év a Honvédban... Ilyen helyzetbe hoztak, lépnem kellett.

Az edzéseket nulláról kezdtük és mi voltunk az egyik legkésőbb munkába álló csapat. Nekiláttunk a felkészülésnek, kiírták a Magyar Kupát...

- Várj, légy szíves, azért a "személyi állományra" hadd kérdezzek rá! Lerágott csont, eredetileg arra lehetett számítani, hogy 9 játékos követ a piros-kékekhez az OSC-től, te magad mondtad el, hogy a kívánságlistádon ennyi OSC-s név szerepel. Végül csak a küldöldiek "mentek veled"...

- Ez már a múlt...

- Nem is az akkor történtek okait feszegetem, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy a végül kialakult keretet milyennek ítéled.

- Van-egy-két poszt, ahol lehetne még erősíteni, de alapjában véve jónak tartom.

- Jónak - a játék vagy a várható eredményesség szempontjából?

- Is-is. 

- Visszatérve a kronológiához, ott tartottunk, hogy kiírták a Magyar Kupát.

- Igen. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk, hiszen bejutottunk a legjobb négy közé.

A célunk az volt, hogy összeálljon a csapat és hajtson végre bravúrt, jusson be az elődöntőbe. Pozitív meglepetés volt számomra, hogy viszonylag hamar tényleg össze is tudtunk állni. Természetesen vannak hiányosságaink, mert 10 hét alatt  nem lehet mindent megcsinálni, amit szeretnék, amit elvárok, de idő, türelem és nyugalom kell. 

- Idő, türelem, nyugalom..., ez olyan dolog, hogy mindegyik van, de igazából egyik sincs. 

- De van. Itt a Vasasnál van. 



- Hogy áll ennek a csapatnak a szakmai vezetése? Apáthy Endre (A-Híd) egy nyilatkozatában elmondta, hogy szponzorként eddig sosem szállt be formálisan az adott csapat szakmai munkájának irányításába, de ez most nem így lesz. Bennfentesek tudni vélik, hogy az ő fia lesz a hétköznapokban is az a "meghosszabbított kéz", amely közvetlen érdekérvényesítést tesz lehetővé a fő támogató számára. Tehát hogy működik nálatok a szakmai vezetés?

- Úgy, hogy minden hónapban leülünk és megbeszéljük az addig történt dolgokat, valamint az előttünk álló teendőket.

- Hány ember vesz részt ezeken az eszmecseréken?

- Szűk kör. Akinek ott kell lennie, ott van. 

- A szponzor képviselője is?

- Persze.



- Milyen az idegenlégiósok szerepe? Ők lesznek a csapat meghatározó egyéniségei, húzóemberei?

- Azért vannak itt, hogy meghatározó játékosok legyenek. Egy külföldit mindig azért visznek oda egy csapathoz, hogy nagyon jó legyen, ez így van nálunk is. Azt tapasztalom, hogy nagyon-nagyon pozitívak, segítik a fiatalokat, nem egyszer láttam, hogy edzés után még ott maradnak velük és fél órát-órát "külön képzést" tartanak, teljesen maguktól. Ez ritka dolog, én még nem is láttam ilyet.

- A fiatalok hogy haladnak előre? Látni-e már rajtuk a fejlődés jeleit?

- Fejlődnek - és teljesítenek. Még egyszer mondom: tíz hét munka után négyben vagyunk a Magyar Kupában. Ez már csak azért is nagy eredmény, mert azért itt voltak anomáliák, például rá voltunk kényszerítve arra, hogy 24 óra alatt három tétmeccset játsszunk le, ami azért nonszensz. De ennek is meg tudtunk felelni.

- A bajnoki start előtt  mit mondasz? Hosszú versenyfutás kezdődik, rögzítsük: kész van a csapatod?

- Nincs. 

- Mennyi idő kell ahhoz, hogy kész legyen?

- Egy év. 

- És akkor ebben a most kezdődő szezonban mi az, amit kötelező elérni?

- A legjobb négybe jutás a cél és az, hogy a játékosok egyénileg és csapatszinten is fejlődjenek. 

- Tisztázatlan még a nemzetközi kupák helyzete. Ti mivel számoltok, mire készültök?

- Mi kizárólag a bajnokságra és a Magyar Kupa négyes döntőjére készülünk.

- Köszönöm a beszélgetést, sikeres szezont kívánok!


Az A-Híd-VasasPlaket kerete a 2020/21-es szezonra:

Braniszlav Mitrovics, Csoma Kristóf, Korom Dániel - kapusok,
Szava Randjelovics, Drasko Brguljan, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bóbis Botond, Korbács Gábor, Pardi Bende, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Takács Bálint, Vadovics Viktor - mezőnyjátékosok.

Vezetőedző: Vad Lajos, másodedző: Bóbis Máté, kapusedző: Mátéfalvy Csaba.