FACEBOOK

"Minden újabb meccsel rutinosabb leszek"

"Minden újabb meccsel rutinosabb leszek"
hozzászólás, 2007.03.09.

Sok Vasas-szurkoló régi reménye teljesült azzal, hogy Kemény Dénes kerethirdetése után kiderült: Szécsi Zoltán mellett Nagy Viktor lesz a magyar válogatott másik kapusa. Az újsütetű válogatottat a felkészülésről, a világbajnoki esélyekről és a Vasas tavaszi megmérettetéséről faggattuk.

„Örültem, hogy a Volvo Kupán kaptam egy meccset, és próbáltam élni a lehetőséggel. Szeretek úgy ki jönni a vízből, hogy nincs hiányérzetem a teljesítményemet illetően, de azon a mérkőzésen háromszor is hibáztam. Persze, én is csak „emberből” vagyok, de sajnáltam azokat a bakikat. Különben a hangulat nagyon jó volt, a debreceni uszoda pedig világszínvonalú létesítmény. A közönség is fantasztikus volt, vagyis egy nagyon jó hétvégét jelentett a torna.

 

Ami a világbajnokságot illeti: természetesen aranyéremre esélyesnek tartom magunkat. De nem lehet úgy végig csinálni a selejtezőket, hogy csak az aranyra koncentrálunk. Amikor Új-Zélanddal fogunk játszani, akkor éppen az lesz a legfontosabb, hogy őket megverjük. Ha Romániával kerülünk szembe, akkor rájuk koncentrálva rajtuk kell túl lennünk. Mindenki úgy gondolja a csapatban, hogy csak akkor gondolkodhatunk az aranyéremről, ha már bejutottunk a döntőbe. Addig csak a következő meccs a lényeg.

 

A vébé után valóban sűrű program és kemény meccsek várnak ránk, Vasas-játékosokra. De nem panaszkodom, mert úgy érzem, hogy nekem már a felkészülés alatt is sikerült fejlődnöm, hiszen egyfolytában a világ legjobbjai lőttek nekem. Emellett egész idő alatt éreztem a felkészülés hangulatában a profizmust. Minden újabb meccsel, minden utazással rutinosabb leszek, és ezt próbálom majd kamatoztatni a Vasasban. Arra számítok, hogy a vébéről arannyal térek haza, és tapasztaltabban állok be újra a Vasas kapujába. Nagyon szeretném, ha bejutnánk az Euroliga Final Fourjába, s ha végre bajnokok lennénk a Vasassal.”