FACEBOOK

Újabb FTC-Szolnok kétkapu - esőben

Újabb FTC-Szolnok kétkapu - esőben
hozzászólás, 2020.07.17.

Ismét összecsapott a Fradi és a Szolnok, ezúttal a margitszigeti Széchy-uszodában. Ahogy közelednek a tétmeccsek, úgy lesznek egyre izgalmasabbak ezek az edzőmérkőzések is. Helyszíni vlv-riport:


Még nem esett az eső, amikor a csapatok a bemelegítő gyakorlatokat végezték. A Szolnok mestere külön eligazítást tartott három honfitársának - ebből, ugye, az is kiderül, hogy Filip Filipovics is ott volt a medencében. Amint megkezdődött a kétkapu (órával, időre, Tóth Imre és Marjay Zsolt bíráskodása mellett), rögtön elkezdett esni az eső...

A korábbi öszecsapáshoz képest fordult a kocka: most a Szolnok kezdett be nagyon. Az első szünetben Varga Zsolt drámai hangon teremtette le övéit, aminek aztán meg is lett a hatása.

Pörgős, kemény meccset játszott a két csapat és mindkét oldalon sokat voltak vízben a fiatalok is. (Érdekesség, hogy a Fradiban továbbra is szerepel Kállay Márk, akinek neve "hivatalosan" a távozók között szerepelt.)

A kétkaput ezúttal is végignézte Märcz Tamás, akitől többen a süteményt reklamálták, ugyanis a szövetségi kapitány ezen a napon töltötte be 46. életévét...

VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz Zsolt! Egy újabb edzőmeccsen vagytok túl, a Szolnok volt az ellenfél. Érdeklődöm, hogy milyennek láttad a meccset?

- Nagyon átalakultak a csapatok és most volt talán először úgy, hogy komplett volt a Szolnok, játszott az összes külföldi játékosuk is, játszott a Filipovics is. Nyilván egy más Szolnokról van szó ebben a felállásba, mint akiket az előző két alkalommal láttunk. Ahhoz képest ők nagyon jól kezdtek, mi kevésbé kezdtünk jól és ahogy bemelegedtünk és elkezdtünk normálisan, koncentráltan játszani, kiegyenlítődött a mérkőzés. Az első negyed nagyon gyengén indult és a másik három jobb volt. Ezek jelek, amikre oda kell figyelnünk és pontosan tudnunk kell ezt, hogy minden egyes mérkőzés a jövő héten a Magyar Kupában igenis nagyon fontos. Igazából mindenki azt akarja és azt szeretné, hogy a mi skalpunkat le tudja tépni. Nyilván megteszünk mindent, hogy ez pont fordítva legyen.

- Hogy értékeled a sorsolást? Hogy értékeled a helyszínt ahol játszani fogtok?

- Én ezzel teljesen rendben vagyok. nyilván ezek az első körök a Magyar Kupában, még talán nem a legfeszítőbb és legkeményebb mérkőzéseknek kell lenniük, viszont nagyon rég játszottunk hivatalos mérkőzéseket. Tehát nyilván ennek is meglesz picit talán az az izgalma mindenki számára, hiszen majdhogynem félév telt el azóta, hogy játszottunk. Úgyhogy várom és szerintem a csapat is várja, hogy újra mérkőzéseket játszhassunk. Már nagyon hiányzik.

- Tévés meccs is lesz...

- Tévés meccs is lesz, úgyhogy szerintem, talán most azt is mondhatnám, hogy beindulunk teljes gőzzel és hát nagyon bízom benne, hogy ez így is marad és sikerül valamilyen úton-módon a vírust is kordában tartani, hogy ne veszélyeztesse az elkövetkezendő hónapokban a mérkőzéseket, a bajnokságot, a kupa sorsát.

- Köszönöm szépen. Jó munkát.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



vvl-képek



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz Soma! Kicsit esik az eső. Az edzőmeccs fele alatt végig áztunk, de ti bent a vízben jól éreztétek magatokat, jól játszottatok, gondolom. Hogy értékeled?

- Igen, kicsit szomorú vagyok, hogy végre ki tudunk mozdulni a fedett uszodából, a Népligetből és ilyen esős napot fogunk ki. Azért nem játszottunk jól. Nyilván ennek több oka is van, az egyik fő oka szeritnem az, hogy msot egy alapozási időszakban vagyunk inkább. A fizikai munkán van a hangsúly, közbene azért tudunk gyakorolni és gyakorolunk is, ezért elég hullámzó a játékunk mind elöl, mind hátul. Most elég rosszul is kezdtünk az első negyedben. De alapvetően, ha visszagondolok az előző kétkapukra, akkor javul a játék és formálódik a csapat.

- Mennyire hiányzik neked már a tétmeccs? Nagyon rég játszottatok igazi tétért meccset. "Bizsereg" már?

- Persze, és ezért is fontos, hogy minden héten többször is játsszunk különböző csapatokkal, hogy kicsit újra a bőrünkön érezzük, hogy milyen is játszani. Nyilván, hogyha már van tétje is a találkozónak. akkor teljesen más lesz. Valószínű, furcsa is lesz nekem is, többieknek is.

- Böngészgetted a Magyar Kupa lebonyolítási rendet? Most nincsen kieső az első körből sem. Egyrészt érdekel, hogy mit szólsz az első kör beosztásához, a csoportotokhoz. Másrészt pedig, nézed-e , hogy utána hogyan alakulhat?

- Hogy mit szólok? Egyértelműen hoznunk kell az első három meccset, nagyon simán. Biztos, hogy nehéz lesz, mert amit beszéltünk az előbb is, hogy újra mérkőzések, és két nap alatt azért három meccset fogunk lejátszani, az megterhelő lesz. A továbbiak? Tudod, én sose vagyok az a nézelődős, előretekintős, mindig csak a következőt szeretem. Úgyhogy most még csak a jövő heti meccsekkel foglalkozom és aztán aki szembe jön, azt mind meg akarjuk verni. 

- Köszönöm szépen. találkozunk, ha addig nem akkor a jövő hét végén.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Zsivko Gocics a vlv-nek

- Szervusz Zsile! 

- Szia Geyza!

- Ismét a Margitsziget, ismét a Fradi volt az ellenfél, néztem, most jobban ment mint legutóbb...

- Igen, jól nézted. Kicsivel jobban ment, mint legutóbb, és ez az ami jó benne. Igen, látszik,hogy egy kicsit előrébb mentünk, és ennek örülök. Persze még nagyon sok munka vár ránk, de szerintem egyre jobbak vagyunk, és alig várom, hogy hivatalos mérkőzést játsszunk.

- Látod már a csapatot, hogy mire lesz képes?

- Körülbelül igen, de természetesen nem vagyok elégedett, van még nagyon sok javulni való, de egyébként igen látom, és nagyjából jelen pillanatban ott tartunk, ahol elterveztük az elején. Úgyhogy ennek is örülök, látod te is, hogy ma nem volt velünk Jansik Dávid, kisebb vállproblémája van, de ha komplett lesz a csapatunk, akkor szerintem jó kis csapat lesz.

- Hogy vélekedsz a sorsolásotokról? A kupacsoportotokról? 

Hát, izgalmas lesz, mind a három meccs. Még nem játszottunk hivatalos mérkőzést, kicsit fura lesz majdnem fél év után játszunk megint hivatalos mérkőzést, és egyből BVSC ellen. Ha jól játszunk, ha minden úgy megy, ahogy szerintem kell, akkor elsők leszünk az első turnus után. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



vlv-képek



Filip Filipovics a vlv-nek

- Filip Filipovicsot köszöntöm a vlv kamerája előtt - első alkalommal. Érdeklődöm először is, hogy hogy van a kezed, meggyógyult-e?

- Köszönöm szépen, minden rendben a kezemmel, hála a jó istennek. Nagy megtiszteltetés, hogy itt találkozunk először, a Margitszigeten, a vízilabdasport templomában.

- Milyenek az első tapasztalataid Magyarországon, Szolnokon?

- Nagyon örülök, hogy Magyarországon játszhatok, a Szolnok csapata nagyon jó és jó érzés, hogy fiatal, tehetséges magyar és szerb játékosokkal szerepelhetek egy csapatban. Azon vagyok, hogy segíteni tudjam a fiatalokat a fejlődésben.

- Láttam itt a bemelegítésnél, hogy az egyik fiatal játékostól elnézést kértél, mert nem volt tökéletesen pontos a lövésre adott passzod... Ennek kapcsán kérdezem, érzed-e azt, hogy nagyon nagy tekintélyed van ebben a csapatban?

- Természetesen tudom ezt, én is így látom, de ezzel semmi gond nincs. Nagyon szeretnék főleg a fiatal játékosoknak segíteni, eljuttatni őket magasabb szintre, arra a magasságra, ahol szerintem a Szolnok majd küzdhet mind a magyar mezőnyben, mind pedig Európában.

Ezt a munkát együtt végezzük majd Nagy Viktorral a csapat kapitányával, a magyar válogatott kapusával, aki az egyik legjobb a világon ezen a poszton.

- Nagyon bizonytalan még minden, nem lehet tudni, hogy melyik csapat mire lesz képes, ezért nem úgy teszem fel a kérdést, hogy mire tartod alkalmasnak a csapatot, hanem azt kérdezem: ezüstérem a Magyar Kupában és ezüstérem a magyar bajnokságban - ezzel elégedett lennél-e?

- Nem azért jöttem Szolnokra, hogy ezüstérmeket nyerjünk, hanem azért, hogy a segítségemmel a csapat nyerjen. Természetesen nem tudjuk még azt sem, hogy mi mire vagyunk képesek, de az biztos, hogy mindent bele fogunk adni, mindent megteszünk, hogy a csapat minél jobb legyen.

- Köszönöm szépen és jó munkát kívánok!