FACEBOOK

Napfény, strandolók, edzőmeccs a Hajósban

Napfény, strandolók, edzőmeccs a Hajósban
hozzászólás, 2020.07.03.

Edzőmeccset játszott pénteken a Fradi és a Szolnok a Margitszigeten. Helyszíni vlv-riport.


A Hajós nyitott, 50 méteres medencéje körül nagy volt az élet, gyereksereg végzett éppen a vízben, mások a sajátt esdzésükre vártak, miközben szép csendben a lelátón itt-ott napozó, strandoló vendégek foglaltak helyet, fél szemmel vagy egésszel azt nézve, hogy mi történik a nagy medencében.

Ott pedig az történt, hogy vízbe szállt a Fradi és a Szolnok csapata, hogy négy negyedes, rendes meccset vívjon egymással.

A vendégek megtizedelve álltak kezdéshez, Filip Filipovics már csütörtökön sem edzett, most el sem jött a szigetre, kisebb kézsérüléssel bajlódik. Hasonló volt a helyzet Jansik Dáviddal, aki itt volt ugyan, de nem szállt be a játékba, végig a medence sarkában lábtempózott. A Ferencvárosnak - ha jól láttuk - egyedül Sedlmayer Tamást kellett nélkülöznie, természetesen Varga Dénesen kívül.


vlv-képek


A hiányzókat a vendégek érezték meg jobban, a nagyon motivált fradisták sorra lőtték a gólokat, már 7:0 állt az eredményjezőn, amikor az első szolnoki gól megszületett. Pedig a Fradinál sokat játszottak a fiatalok, nemcsak az újak (Vigvári Vendel és Fekete Gergő), hanem Nyíri Balázs és Szabó Bence is.

Több érdekesség történt a meccs kapcsán a sapkákkal kapcsolatban. Először is, kiderült, hogy a Fradi és a Szolnok is fehér sapkákkal készült a találkozásra, de hát így nem indulhatott el a meccs, a vendégeket az UVSE-sek segítették ki, így Pijetlovicsék sárga-kék sapkában játszották le a találkozót. (Meg is jegyezte valaki, hogy ebből biztosan címlapos hír lesz a vlv-n...)

Megfigyeltük, hogy Nagy Viktor, a válogatott első számú kapusa egy furcsa válogatott-sapkában védett, nyilván a "sapkátlanságot" kihasználva. Megnéztük közelebbről és a sapkán annak a sportszergártó cégnek a nevét fedeztük fel, amelynek Viktor a tulajdonosa...


vlv-képek


A meccs után a két edzőt és egy-egy játékost kértünk a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:



Zsivko Gocics a vlv-nek

- Szervusz, Zsile! Köszöntelek a vlv kamerája előtt, itt a "szentélyben", a vízilabdázás egyik központjában. Érdeklődöm, hogy sikerült ez az edőmeccs? A Fradival játszottatok, hogy értékeled?

- Ahogy te is láttad, nem nagyon jól sikerült számunkra vagyis nem úgy, ahogy szerettük volna. De nem baj ez, jelen pillanatbvan így állunk, itt tartunk, nagyon az elején vagyunk. Azt gondolom, hogy a Fradi is, de mivel az ő csapatuknak a magja régebb óta együtt van, egy lépéssel előbb tartanak, mint mi. 

Mi három hete kezdtünk, nagyon fáradtak vagyunk, de az elején vagyunk, kellenek nekünk ezek a kétkapuk, mert nagyon hasznosak.

Sajnos nem tudtunk a teljes kerettel játszani a mai edzőmeccsen kisebb sérülések, illetve betegségek miatt, de remélem, legközelebb teljes kerettel is tudunk kétkapuzni a Fradival.

- Számítottam arra, hogy látni fogom Filipovicsot...

- Én is. :-) Ő először szerdán panaszkodott a kezére, tegnap már nem edzett, volt orvosnál, úgy látszik, kicsit túl volt terhelve a jobb keze, kisebb sérülés történt, de nincsen nagyobb gond, a jövő hétre szerintem ő is rendben lesz. Jansik Dávid ugyanúgy járt sajnos, ő sem edzett tegnap, Teleki Bandinak pedig gyomorfájdalmai voltak.

- Hogy folytatjátok a felkészülést, mi vár rátok a jövő héten?

- Szabad lesz a hétvége, kell is a játékosoknak a pihenés, mert tényleg nagyon nagy terhelést kaptak. A jövő héten hétfőn edzünk rendesen, kedden jön hozzánk a Vasas, kétszer fogunk kétkapuzni velük és lehet, hogy még valakivel a jövő héten szintén kétkapuzni fogunk, mert tényleg nagyon hiányzik a játékosoknak ez. Természetesen nagyon fontos a fizikális felkészülés, a taktika is, de mivel március eleje óta nem volt meccs, annál jobb edzés nincs, mint amikor kétkapuzni lehet. Úgyhogy megpróbálunk szerezni még egy edzőpartnert a jövő hét végére. 

- Köszönöm szépen,.

- Nagyon szívesen.



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz Zsolt!  Egy újabb edzőmeccs után kérdezlek. Főleg az elején úgy tűnt, hogy nagyon nem vagytok egy súlycsoportban. Ilyen jó már a Fradi?

- Én azt gondolom, hogy minden csapat most kezdte el a munkát, ezekben a hetekben. Nyilván máshonnan, teljesen más állapotban, más ritmusban vannak a csapatok. Ezek a kétkapuk tényleg csak azt szolgálják most, hogy elkezdünk újra játszani, hogy éppen most ki milyen formában van, ebben a pillanatban az szerintem egyáltalán nem mérvadó. Majd akkor lesz mérvadó, amikor elkezdjük a Magyar Kupát, illetve a Magyar Kupa végére. Az majdnem két hónap még, addigra ki hogy fog fölépülni, mi lesz... Itt a Szolnoknál voltak hiányzók is. Úgyhogy nyilvánvalóan az rányomja a bélyegét, hogy mondjuk Filipovics játszik vagy nem játszik, az nagyon sokat számít. Az, hogy ha jól teljesítünk és látjuk, hogy a munkának ténylegesen van értelme, annak meg nagyon örülünk.

- Hogy vagy megelégedve a saját csapatoddal? Most egy kemény héten vagytok túl, mondd el légy szíves, hogy értékeled a fiúk teljesítményét!

- Igen, ahhoz képest, hogy ez a második hét, és ténylegesen azért fárasztó két hét volt, azt gondolom, hogy ez a mai edzés illetve a tegnap esti edzés is mindenféleképpen hasznos volt. Én azt mondom, hogy ehhez a hosszú kimaradt időszakhoz képest jó volt a játék, úgy látom, hogy motiváltak a játékosok ebben a fázisban. Meg hát, alapvetően mindig ez a legfontosabb, hogy legyen motiváció, ugyanakkor tudjunk gyorsan kijavítani hibákat. akkor tudunk relatíve gyorsan haladni azokon a területeken ahol látjuk, hogy dolgoznunk kell még. 

- Mi vár rátok? Hogy folytatódik a munka?

 - Most egy picit ilyen ciklikusságról beszélünk. A következő hét azért még nehéz lesz, mert ugye, én háromhetes ciklusban dolgozok, háromhetes nehezebb munka, fokozatos terhelésnöveléssel és a negyedik héten lesz egy relatíve könnyebb hét, amikor már egy picit visszább veszünk a terhelésből. A következő hét még a munka hete lesz...

- Köszönöm szépen, jó munkát!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz Viktor! Köszöntelek ezen az elég jól ismert helyen. Hogy érzed magad? Milyen volt ez az edzőmeccs?

- Szia! Jól vagyok. Az edzőmeccs számomra nem sikerült túl jól. Ahogy mondta a Zsile is, hogy edzésnek jó volt, de nyilván le kell szűrni azt, hogy még sok munka van előttünk. Én nagyon optimista vagyok, nagyon tetszik a csapatunk. De az biztos, hogy sok munka kell még, hogy egy Fradival komoly és szoros meccset tudjunk játszani..

- Hogy álltok a munkával? Milyen edzéseket végeztek mostanában? Hol tartotok?

- Próbálja Zsile úgy összerakni, hogy fizikális rész is legyen benne és gyakorlás is, ugye azért hat játékos cserélődött a csapatban, tehát megint ott vagyunk, hogy össze kell szoknunk. Az új játékosoknak meg kell szokniuk a játékunkat. Nyilván, akik tavaly is itt voltak, azoknak is jó feleleveníteni a taktikát, a játékunkat, úgyhogy így próbálja mixelni az edzéseket Zsile. És nyilván még az út elején vagyunk.

- Valahogy az van a levegőben., hogy a Fradi és a Szolnok, hogy ez lesz a két nagy csapat idén. Te is így látod?

- Örülnék neki, ha mi ott lennénk - a másik fél mindegy, hogy ki lesz, ha mi ott leszünk a végjátéknál. :-) Az biztos, hogy egy nagyon erős és izgalmas bajnokságnak nézünk elébe. Könnyelműség lenne kijelenteni, hogy kétcsapatos lenne ez a bajnokság, mert ott van egy nagyon jó kis OSC és egy jó Vasas. Szóval meglátjuk, hogy mi lesz. Azért dolgozunk és azért edzünk nyilván, hogy odakerüljünk. Örülnék neki, igen.

- Hogy folytatódik nálatok most a munka? Lesznek még edzőmeccseitek?

- Lesznek. A jövő héten játszunk még a Vasassal..

- További jó munkát kívánok.

- Köszi szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek

- Vámos Mártont köszöntöm a vlv kamerája előtt, szervusz, Marci! Kemény edzőmeccsen vagytok túl, érdekel: hogy vélekedsz erről a mostaniról?

- Volt a héten már két kétkapu, ez a harmadik, úgyhogy kezd öszeállni a csapat. Bár még az út elején vagyunk, ennek ellenére ma szerintem egész jól játszottunk ahhoz képest, hogy nagyon rég játszottunk legutóbb bármilyen edzőmérkőzést. De hát azért..., ebből sok mindent nyilván tovább kell vinni, sok mindent meg el kell felejteni, mert azért nem mindig fogunk így játszani, lesz rosszabb is. De úgy összeségében szerintem elégedettek lehetünk és elégedett is vagyok. 

- Egy kicsit úgy tűnik kívülről, hogy rengetegen vagytok... Nincsen verseny a helyekért?

- Nem érzem ezt... Bár így, hogy most kivált Szédült (Sedlmayer Tamás - a szerk.), azért rossz kézen megfogyatkoztunk kicsit, szerencsére Márk (Kállay Márk - a szerk.) még velünk edz, úgyhogy beszáll így a kétkapukba. A kapásoldalon Dénes hiányzik, úgyhogy ott sincs nagy tülekedés, de azért többen vannak a játékosok.

- Hogy látod az újakat? Egyrészt hogy vélekedsz róluk, másrészt az eddigi három edzőmeccsen mit produkáltak, milyen a beilleszkedésük?

- Szerintem beleillenek és bele is simultak a játékunkba. Nyilván még dolgozniuk kell, Zsolt dolgoztatja is őket- Majd igazából tétmeccsen fog ez kiderülni. Két hete edzünk együtt, sok mindent még nem tudok mondani róluk. 

- Mennyire várod már a tétmeccseket? Jön a Magyar Kupa...

- Eléggé, főleg ha minél többet játszhatunk itt, a vízilabda Mekkájában, mert itt tényleg, ha süt a nap, ha jó idő van, akkor szenzációs mind nekünk, mind a közönség számára, úgyhogy ezt a részét várom már nagyon.

- Köszönöm szépen, jó munkát!