FACEBOOK

A krokodil nem áll jól

A krokodil nem áll jól
hozzászólás, 2007.03.07.

Nagy Viktor a BVSC-ből érkezett az angyalföldiekhez tavaly nyáron, és felváltva kapott lehetőséget Németh Zsolttal a ketrec előtt. Az új idényben már mellette tette le a garast a szakvezetőség, a Magyar Kupában, de leginkább az Euroliga selejtezőjében fantasztikus produkciót nyújtott.

- Jól döntött, amikor a TEVA-VasasPlaketet választotta?

- A lehető legjobban.

 - Gondolta, hogy mindjárt hegymenetbe kapcsol az új csapata,é s sok-sok örömöt szerez a szurkolóknak?

- Eleve pozitívan gondolkodom, úgyhogy nem lepett meg. Szeretek mindenkit, fantasztikus a hangulat, a szekér is szalad – kell ennél több? Na jó, a bajnoki cím.

 - Milyen a Vasas-védelem?

- Természetesen szuper, ami szerintem látszik is. Erre építünk, ebből lehet fordulni, gólokat lőni.

 - Milyen újdonságot hozott a közös munka Mátéfalvy Csabával?

- Sokat fejlődtem, és még fogok is, ha vele dolgozom. A lábtempóm, a technikám javult, a sok rossz beidegződést kezdjük kiszedegetni.

 - Mondjon egy rossz szokást!

- Például túl mélyen voltam a vízben. Ezt krokodil-védésnek hívjuk, mintha csak az orrom és a szemem látszana ki a vízből. Ezen változtattunk, hiszen minél nagyobb testfelületet kell mutatni a támadóknak. Nem egyszerű megszüntetni a beidegződéseket, de az Euroliga-selejtezőn már úgy éreztem, hgoy nincs felesleges mozdulatom, kezd alakulni a dolog. Sokat köszönhetek Csabinak.

 - Az idénykezdet alapján ön számít első számú kapusnak a TEVA-VasasPlaketben. Gondolom, nagyot dobott a hangulatán.

- Örülök, hiszen így nagyobb teret kapok, jobban meg tudom mutatni magam. Nem utolsósorban felszabadultságot kölcsönöz, jobban tudok koncentrálni.

 - Pedig nem tűnik stresszes alkatnak.

- Egy kis görcs azért szokott bennem lenni. Tavaly azért nem ment sokszor úgy a védés, ahogy szerettem volna, mert túlságosan is görcsöltem. Remélem, ez már a múlté, egy évet én is öregedtem, érettebb lettem.

 - Említette, hogy jobban fel tudja magára hívni a figyelmet. A válogatottság gondolatával is eljátszik?

- Ki ne gondolna rá. Minden sportoló álma, és mindent meg is teszek érte. Úgy tűnik, fokozatos fiatalításon megy majd át a csapat, ami kedvezhet nekem is. Persze csak akkor, ha folyamatosan jó formát mutatok.

 - Miután a BVSC-ből érkezett, megmutatkoznak a Szécsi-féle stílus jegyei a játékában. Megpaskolta már a hátát Szecska, amióta ellenérdekeltségű csapatokban védenek?

- persze, az elmúlt szezonban egriként gratulált. Jó a kapcsolatunk.

Címkék:
Nagy Viktor Vasas