FACEBOOK

Tisztújító MVLSZ-közgyűlést hívtak össze - Magyar Kupa-helyszínek: Kaposvár, Miskolc, Szeged és Budapest (Hajós)

Tisztújító MVLSZ-közgyűlést hívtak össze - Magyar Kupa-helyszínek: Kaposvár, Miskolc, Szeged és Budapest (Hajós)
hozzászólás, 2020.07.01.

A szövetség szerdai elnökségi ülésén összehívták az MVLSZ tisztújító közgyűlését. Vári Attila elnök az ülés kapcsán nyilatkozva elmondta a vlv-nek, hogy a Magyar Kupa első csoportkörének mely városok adhatnak otthont. Részletek:


A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége szerdai ülésén július 20-ra tisztújító közgyűlést hívott össze. Ha a fórum azon a napon nem határozatképes, akkor a közgyűlést július 22-én kell megtartani. 

Vári Attila elnök a vlv-nek elmondta, hogy törvényi kötelezettség a 2019. évről szóló beszámoló megvitatása és elfogadása, s bár ezt a közgyűlés ősszel is megtehetné, az elnökség úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány után kialakult helyzetben célszerű ezt a fórumot mielőbb megtartani, nehogy egy esetleges második járványhullám miatt lehetetlenné váljon a kötelező teendők elvégzése.

Egyébként a közgyűlést az olimpiát követően kellene megrendezni, de mint ismert, a tokiói ötkarikás játékokat jövő nyárra halasztották. A férfi és a női szövetségi kapitányt már megerősítették pozíciójukban, a zökkenőmentes olimpiai felkészülés többi szakmai feltételéről is nyugodt körülmények között lehet majd gondoskodni a tisztújító közgyűlés után.

A vlv megkérdezte Vári Attilát, tud-e elnökjelöltről. A szakszövetség vezetője elmondta, szeretné folytatni munkáját, s hangsúlyozottan kiemelte: a jelenlegi elnökség tagjaival. Úgy fogalmazott, hogy a vezető testület segítségével komoly eredményeket sikerült elérni a versenyszervezés terén és a koronavírus-járvány okozta rendkívül nehéz körülmények között. Az elnök megköszönte mindazok munkáját, akik a 2018 október 1-jén történt hivatalba lépése óta segítették a tevékenységét, a magyar vízilabdaélet szervezését, irányítását. Mint mondta, az elnökség rendkívül operatív módon végezte munkáját a budapesti Európa-bajnokság előtt és alatt, valamint a vírusjárvány miatti rendkívüli időszakban is. Gyors döntéshozatal jellemezte ezt a tevékenységet, s ennek eredményeként mondható el, hogy a labdarúgás után a vízilabda lett a következő sportág, amelyben a kényszerű szünet után folytatódnak a küzdelmek. A KSI és a Nagykanizsa harca az OB1-es tagságért igazi "megváltást" jelentett, végre a játéké lett a főszerep, csaknem 4 ezer ember látogatott el a két mérkőzésre a Margitszigetre.

A vlv kérdésére Vári Attila elmondta: a Magyar Kupa előrehozásának az volt az indíttatása, hogy játsszanak végre a csapatok. A szárazföldi edzések "korszaka" után legalább egy hónapos olyan időszakot irányoztak el, amelynek során minden csapat vízben is tud készülni, a játékosok vissza tudnak térni korábbi erőnléti állapotukhoz, hogy a versenyszerű küzdelem indulásakor ne kelljen fokozott sérülésveszéllyel számolniuk. 

A férfi Magyar Kupa sorsolása július 10-én lesz, s az első körben négy csoportban küzdenek majd meg a továbbjutásért az OB1-es csapatok. Megvannak e négy torna helyszínei: Kaposvár, Miskolc, Szeged és a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. Vári Attila komoly küzdelmekre számít - nemcsak a férfiaknál, hanem a nőknél is -, hiszen végre a játékról szól majd minden. Külön öröm, hogy a Magyar Televízió műsortervében 16-20 kupamérkőzés közvetítése szerepel. Vári Attila várakozása szerint nagy létszámú közönség előtt játszanak majd a csapatok, hiszen végre teljesül a régi álom: napfényben, nyitott medencében lesznek komoly tétmeccsek, így indul újra a vízilabdaélet.

VLV-VIDEÓ:


Vári Attila a vlv-nek

Címkék:
MVLSZ Vári Attila