FACEBOOK

Elszabadultak az indulatok a Csasziban!

Elszabadultak az indulatok a Csasziban!
hozzászólás, 2020.05.26.

Na jó, kicsit blickfangos lett így a cím, de az tény, hogy keddre már komolyra fordult a helyzet a Császár-Komjádi nyitott medencéjénél: a szokásos edzésfázisok becsületes teljesítése után Märcz Tamás váratlanul három csapatra osztotta a társaságot és háromnapos "körversenyt" rendelt el. Már az első meccsek után kiderült, hogy a játék nem vérre megy. Annál sokkal komolyabb. vlv-edzésriport.  


A fiúk egy része szokás szerint előbb érkezik, a lábtenisz miatt. Ahogy töltődik fel a létszám, úgy lesznek egyre többen az eredetileg két embernek felrajzolt pályán. Mókás.


Edzés előtti lábtenisz

A szokásos úszás mintha most kicsit rövidebb lett volna, passzolás, lövöldözés, közben egymást csoportonként váltva lábtempózás 3 kilós medicinlabdákkal. 


vlv-képek az edzésről


Jó fél óra volt hátra az edzés "rendes játékidejéből", amikor a szövetségi kapitány új menetrendet hirdetett. Három csapat jött létre (a játékosok maguk választottak maguk közül csapattagot). A kaput előrehozták, így mintegy 20-25 méteres lett a pálya és háromnapos bajnokság indult. A csapatok minden nap újrarotálódnak, de a megszerzett saját pontját mindenki magával viszi. A kétszer 4 perces meccs győztes játékosai 2 pontot kapnak, a vesztesek pedig 1 pontot. (Hárai Pufi rögtön megjegyezte, minek bemenni, elég neki mára a 2 pont, az sokkal több, mint a semmi...) A végén a rangsorban legkevesebb ponttal állók gondoskodnak a megfelelő süteményellátásról.

Nehezítés, hogy centerben nem szabad állandóan tartózkodni, 3 másodperc az új centerszabály. Na, nem kell mondani, hogy ebből aztán reklamációhegyek keletkeztek, többen meccs közben is fennhangon számoltak: egy, kettő, három!

A játék rettentően pörgött, a labdát nem kellett végighurcolni a középső pályaszakaszon, sok volt a gyors indítás és a kapusok is rendre előrejöttek, vagy eleve a mezőnyben játszottak. (Így nyert az egyik csapat Manhercz Krisztián utolsó másodperces egészpályás góljával, miután a kapu éppen üres volt...)

Az indulatok néha elszabadultak, a bíró (Marcz Tamás) sokat kapott, de szövegért egyetlen piros lap sem villant, elképzelhető, hogy a személyes sérelmeket más módon torolta/torolja meg a szövetségi kapitány...

Eső nem esett, a vízből kikászálódott játékosok pedig visszatértek a lábteniszhez.

Folytatás szerdán.


vlv-képek az edzésről


A keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  


A vlv kamerája elé ezúttal Vámos Mártont invitáltuk:


Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci! Ismét vége van egy edzésnek. Milyen volt a mai?

- Volt egy kis versenyhelyzet, három csapat játszott egymás ellen és már az első komolyabb edzésen "elszabadultak az indulatok". Aki nem nyert, az természetesen azt mondta, hogy a bírók csaltak vagy az ellenfél csalt. Jó ezt látni a csapaton, hogy még semmi cél előttünk gyakorlatilag, több mint egy év múlva lesz bármilyen világverseny és ilyen lelkes a társaság. :-)

- Milyen állapotban vagy?

- Jó, abszolút jó! Mi a Fradival "szinten tartottunk" mind kondiban, mind vízben, úgyhogy felőlem már el is kezdődhetne bármi. 

Most lesz három hét szünet ezután, majd megpróbálok nem teljesen leengedni, ez volt a kérés a Fradiból, hogy tartsuk magunkat edzésben, ezért valamilyen aktív kikapcsolódásra gondoltam.

- Mit szólsz ehhez az új rendszerhez? Ugye, lesz nyáron egy Magyar Kupa és ha minden igaz, akkor már augusztus végén-szeptember elején a bajnokság is elkezdődik. Várod nagyon?

- Elvagyok így is, napi egy edzésekkel... :-) Illetve volt az olimpia utánra tervezve egy utazásom, amit most a Magyar Kupa miatt le kell mondanom, annak nem ürülök, de hát, ez van. 

- Két munkanap van még, lesz egy csapatépítő program is. Ez egy háromnapos verseny, a vesztes fizet valamit, ha jól tudom.

- Süteményt. 

- A társaiddal mit tervezel holnapra?

- Vetésforgó szerint alakul a csapat, tehát minden nap más csapat lesz. Mindenki mindig nyerni akar, ami nyilván nem lehetséges, de én azért a győztesek között leszek és nem fogok hozni sütit, az biztos!

- Jó munkát kívánok!