FACEBOOK

300 millió forintot kap külön kormányrendelet alapján az egri klub!

300 millió forintot kap külön kormányrendelet alapján az egri klub!
hozzászólás, 2020.05.21.

Csütörtökön késő este jelent meg a Magyar Közlöny idei 116. száma, benne a miniszterelnök által aláírt kormányrendelettel "az egri vízilabdasport további működéséhez szükséges forrás biztosításáról".


A jogszabály szerint a kormány egyetért az egri vízilabdasport mint hagyományosan kiemelkedő vidéki sportági utánpótlásbázis és ezzel összefüggő eredményes sportszakmai tevékenység támogatásával.

Ezért az Egri Vízilabda Kft. tartozásának konszolidálásához legfeljebb 245 millió forintot biztosít a költségvetési törvény megfelelő helyét megjelölve forrásként.

Az Egri Vízilabda Klub sportszakmai feladatainak támogatására legfeljebb 55 millió forintot kap.

A rendelet szerint a pénzzel el kell számolni, a fel nem használt vagy nem rendeltetésszerűen elköltött összeget vissza kell fizetni.

Mindkét feladat végrehajtási határideje: azonnal. A felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrás minisztere.




Az egri klub honlapján pénteken délelőtt jelent meg a hír az azonnali támogatásról:

Csütörtökön késő este jelent meg a Magyar Közlönyben és vált véglegesen hivatalossá, hogy Magyarország kormánya külön kormányrendeletben háromszázmilliós azonnali segítségről döntött. Nem egészen tíz nap örökkévalóságnak tűnő bizonytalansága után eldőlt, hogy az érték a mérték és tovább folytatódhat a 110 éves klubban a munka.

Első reakciókban minderről csak a KÖSZÖNET hangján szólhatunk és hangot adunk a reménynek, hogy az előttünk álló 110 évben is lesz egri vízilabda, ami szeretett városunk egyik legnagyobb reklámértéke. Mert leírtuk már számtalanszor, hogy úgy hozzátartozik Eger értékeihez, mint a Dobó tér, a Bazilika, a diáksereg, vagy éppen a Bikavér. Nekünk pedig nem kevesebb feladatunk lesz, mint méltó képpen tovább vinni az elődeink ránk hagyta hagyományokat.


A MÁJUS 11-i EGRI BEJELENTÉS