FACEBOOK

A Szentes teljesítette a legfontosabb célt

A Szentes teljesítette a legfontosabb célt
hozzászólás, 2020.05.17.

Azt írja a Délmagyarország, hogy a hab a tortáról lemaradt, hiszen a Szentes vízilabdacsapata hosszú idő után bejutott a felsőházba, ami nagy siker, de a szövetség a járványhelyzet miatt előbb felfüggesztette, majd törölte a 2019-20-as bajnokságot. Pellei Csaba vezetőedző értékelte a lapnak a csonka bajnokságot.


– Teljesítettük az alapvető célunkat a szezonban, hiszen bejutottunk a felsőházba – árulta el Pellei Csaba, a Metalcom Szentes trénere. – Ez óriási tett volt a csapat részéről, de na­­gyon sajnálom, hogy nem tudjuk meg, mire lettünk volna képesek a felsőházban. A Honvéd és az UVSE ellen lett volna keresnivalónk, így egyáltalán nem biztos, hogy a nyolcadik hely lett volna a végállomásunk.

A vízilabdázók két hónapja nem edzettek együtt. Az MVLSZ tervei szerint július vé­­gén vagy augusztusban ma­­gyarkupa-fordulóval indulhat el a 2020–2021-es idény.

– Medencék és vizes edzések nélkül nem lehetett megoldani a folytatást, így nem hozhatott más döntést a szövetség. Azt viszont elképesztően sajnálom, hogy az évkönyvekben nem lesz majd benne, hogy a Szentes a legjobb nyolc között mit ért el. Májusban nincs reális esélyünk a medencés tréningekre, jelen állás szerint úgy látom, hogy júniusban kezdhetünk majd el normálisan dolgozni az uszodában. Ekkorra már há­­rom hónapja lesz annak, hogy a fiúk láttak vizet, így oda kell majd figyelnünk, hogy mindenki a megfelelően szokjon vissza a munkába – árulta el Pellei, aki szerint még korai a jövő terveiről beszélni.

– Hallani, hogy vannak klubok, amelyek nagyon nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt hetekben, hónapokban, remélem, hogy mindenki minél ke­vesebb kárral vészeli át ezt a nehéz helyzetet. Ami a Szentest illeti, most úgy látom, hogy öt-hat hétre lesz szükségünk ahhoz, hogy felkészüljünk a nyári idénykezdésre – zárta a beszélgetést Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőed­zője.

via delmagyarorszag.hu, fotók: vlv

Címkék:
Szentes Pellei Csaba