FACEBOOK

Felkészülési mérkőzés az olaszokkal

Felkészülési mérkőzés az olaszokkal
hozzászólás, 2007.03.16.

A válogatott felkészülés szakaszának első mérkőzését játszotta le Kecskeméten a magyar válogatott. Ellenfélnek az Olasz válogatott akadt, akivel a magyarok a hét elején együtt készültek a kecskeméti uszoda falai közt.

Az utóbbi időben nem volt példa ilyen „harcos” ellenféllel kezdeni a felkészülési időszakot, ám a magyar válogatott pár hetes együttlét után is helytállt a taljánok ellen.

Az olasz légiósokkal kiegészült csapatban a mérkőzésre nem kapott lehetőséget Gór-Nagy Miklós és Kis Gábor sem, így az egriek közül egyedül Kiss Csaba szállt vízbe.

 

A mérkőzés nem magyar „elvárások” szerint kezdődött, hisz rögtön az elején 2-0-s vezetéssel indítottak az olaszok. A Benedek és Molnár találatával felzárkózó magyar gárda azonban 2-2 után megint elengedte picit a vendégeket, de Madaras negyed vége előtt szerzett góljával egy gólosra csökkentették hátrányukat a szünetre.

A második negyed már nem volt ilyen akciódús. Az olaszok emberfóros helyzetét Postiglione fejezte be, amivel ismételten két gólosra növelték az előnyüket. Válasz csak a játékrész vége előtt érkezett, amikor Benedek szintén egy emberelőnyös helyzetet váltott gólra, így a nagyszünetben a különbség még mindig közte egy volt.

A harmadik nyolc percben aztán összeszedte magát a Kemény csapat. Fodor Rajmund egyenlítő találata után Madaras szerezte meg a mérkőzés során az első magyar vezetést, ám Giorgetti emberelőnyből válaszolt. Azután egy ellenünk ítélt ötméteres értékesítésével újra megszerezte a vezetést az olasz csapat, de Benedek ismét emberelőnyből egyenlített, így az utolsó negyedet 7-7-es döntetlennel kezdtük.

Az utolsó negyed azonban már inkább szólt egy boksz meccsről, mint vízilabdáról. Másfél perccel a vége előtt Benedek szerezte meg a vezetést, 8-7-re. Az utolsó olasz találathoz már elterelő hadművelet kellet, hisz a hálóba juttatott labda után Bencivenga ökle is megismerkedett Szécsi Zoli arcával, de kisebb csatározás után kitisztultak a fejek, s a mérkőzés – ha nem is teljes, de – békében folytatódott.

Ezzel a találattal viszont az olaszok beállították a végeredményt.

 

Magyarország – Olaszország 8-8
(3-4, 1-1, 3-2, 1-1)

Magyarország: Szécsi – Varga Dénes, Kásás, Steinmetz Á., Fodor 1, Kiss G., Benedek 4. Cs.: Madaras 2, Molnár T. 1, Biros, Szivós, Varga Dániel, Kiss Cs. Szövetségi kapitány: Dr. Kemény Dénes

Olaszország: Tempesti – Giorgetti 2, Postiglione 2, A. Calcaterra, Scotti Galleta 1, Felugo, Di Costanzo 1. Cs.: Presciutti, Buonocore, Mistrangelo, Rizzo 1, Bencivenga, G. Fiorentini 1. Szövetségi kapitány: Paolo Malara.

Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 8/4

Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.

Kipontozódott: G. Fiorentini, Molnár, Buonocore, A. Calcaterra

 

 

Bayer Tamara