FACEBOOK

Megmenekül az egri klub?

Megmenekül az egri klub?
hozzászólás, 2020.05.13.

Szerdán délután lezajlott a nagyon várt egri elnökségi ülés. A kiadott közlemény érdemi információt lényegében nem tartalmaz, de reményt keltő...:

Az egriek honlapján szerdán délután a következő közlemény jelent meg:


Szerdán délutánra elnökségi ülést hívott össze az Egri Vízilabda Klub vezetése. Ennek egyik napirendi pontjaként Szécsi Zoltán klubelnök adott tájékoztatást arról, hogy mi vezetett a kialakult helyzethez. Természetesen sok szó esett a megoldási lehetőségekről is.

Megnyugtató, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumának Sport Szakállamtitkársága felajánlotta segítségét a helyzet megoldásának kidolgozására.

A fentiek fényében az elnökség úgy határozott, hogy célul tűzi ki az Egri Vízilabda Kft és az Egri Vízilabda Klub megmentését és úgy a női, mint a férfi csapatunk OB-I-ben való szereplésének további feltételeinek megteremtését.


Természetesen megpróbáltunk bővebb információhoz jutni, de a klubvezetés egyelőre csak ennyit hajlandó megosztani a közvéleménnyel, Szécsi Zoltán klubelnök sem nyilatkozik.


Az esti órákban elértük Vári Attilát, az MVLSZ elnökét, akit reagálásra kértünk. 

VÁRI ATTILA a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy a közlemény tartalmát pozitívnak kell értékelni, mert azt mutatja, hogy Egerben mindent megtesznek annak érdekében, hogy bármilyen formában, de folytassák az OB1-es szereplést. Tudom, hogy nagyon sokat dolgoztak a városban annak érdekében, hogy előteremtsék mindazt, ami az OB1-es meneteléshez szükséges. Bizakodó vagyok és örülök a hírnek, mert Eger nagyon komoly oszlopa a magyar vízilabdacsaládnak. Mi is segíteni fogunk mindenben, amiben csak tudunk, hiszen nagyon fontos, hogy az ország különböző városaiban legyenek OB1-es csapatok, ott játszó példaképek, akikre a gyerekek felnézhetnek. Mind a női, mind a férfi vonalon ez is kell a sportág jövőjének megalapozásához.


A Magyar Nemzet online kiadása este hét után bővült az egri fejleményekről szóló cikkel. Ebben a szerző, Ch. Gáll András ismerteti az előzményeket, majd a cikk így folytatódik:

Ebben a helyzetben érkezett kedd este egy telefon az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sport Szakállamtitkárságából, invitálva Szécsiéket egy szerda délelőtti találkozóra Szabó Tünde sportért felelős államtitkár irodájába. A megbeszélés eredménye a tegnapi közlemény a klub honlapján, amelynek lényege: nem kell lehúzni a rolót Egerben, nem dől össze a magyar póló egyik legpatinásabb, 110 éves fellegvára, mind a férfi, mind a női csapat továbbra is az ob I-ben folytathatja.

A segítség feltétele a teljes nyíltság a klub részéről, a fizetésképtelenség okainak feltárása. Hogy milyen csapattal indulhat harcba az új bajnokságban az Eger, az most még megjósolhatatlan, de elkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal, akik már nem számítanak szélnek eresztettnek. Még az sem kizárt, hogy a légiósok közül a szerb Strahinja Rašović, esetleg a montenegrói Nikola Murišić is marad.

Beszéltünk Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, aki úgy fogalmazott, hogy a szakállamtitkárságnak is célja a patinás – három magyar bajnoki címmel és két Magyar Kupa-győzelemmel büszkélkedő – egri vízilabdaklub megmentése, a további működés biztosítása. Ennek feltétele a teljes őszinteség a klub részéről, az államtitkárságnak természetesen tudomása van a folyamatban lévő NAV-vizsgálatról, amelynek mennie kell a maga útján. A szakállamtitkárság ettől függetlenül megteremti a lehetőséget a klub fennmaradásához.


Korábban a vlv-n:

Egerben lehúzták a rolót - fizetésképtelenné vált az Egri Vízilabda Kft.!

Címkék:
Eger Vári Attila